Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Spellen » Kaartspellen » Bridge
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bridge en krijg online een antwoord van de specialist in Bridge

Zelf een vraag over Bridge? Klik hier.
Meer vragen over Bridge.
De huidige beheerder van de rubriek Bridge:
Naam: Ron Jedema
Bedrijf: Dekker bridge reizen
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 9.3 (van max. 10)
Meer informatie over Ron Jedema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BridgeVragen over Bridge via RSS. Klik hier.
RSS over Bridge op jouw website?Vragen over Bridge op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BridgeVragen over Bridge via E-mail. Klik hier.

moet ik of mijn p azen vragen?

[Gesteld op: 31-05-2012]

Toelichting:
ik open met 14 pnt en een 5 krt, 1S. Mijn p doet bijbod van 2R. Hij heeft 17 pnt en een 3 krt steun, ik zeg dan 2H (4 krt) waarop mijn p het spel afmaakt (naar mijn mening) met 4 S. We missen daardoor klein slem. Hij zegt dat hij met 2R aangeeft dat hij 16/17 pnt heeft en steun waardoor ik (naar zijn mening) azen had moeten vragen.
Antwoord:

Ik ben benieuwd wat uw partner dan biedt met 11 punten en een vierkaart ruiten. Waar hij die 16/17 punten vandaan haalt bij een 2 over 1 bieding, is mij een raadsel.

Ik neem aan dat u een systeem speelt wat gebaseerd is op Acol (start tot Finish, Berry, Barendregt) en dan is een 2 ruiten na een 1 schoppen gewoon 4+ kaart ruiten en 10+ punten.

Misschien handig om boekje 1 en 2 nog eens rustig door te lezen. Ook een leuk verjaardagscadeau.

Succes!!

 
Reactie vraagsteller:
die 2R begrijp ik wel, hij noemt eerst een andere lagere kleur omdat ik toch niet op een nieuwe kleur mag passen. Na mijn 2H zegt hij dan ook 4S. hij is van mening dat het antwoord 2R en daarna met een sprong de manchebieding naar mijn S, aangeeft dat hij 16/17 pnt heeft waardoor ik de beslissing kan nemen om azen te vragen. Als ik maar 12/13 pnt heb, moet ik dan passen. Nu ik 14 pnt heb, had ik azen moeten vragen naar zijn mening en daar ben ik het niet mee eens.

Ik vind dat als ik open en mijn p 16/17 pnt en steun heeft, hij direct azen moet vragen en dat hij dan altijd nog op 5 niveau kan stoppen als het antwoord niet genoeg azen aangeeft.

Wie heeft gelijk?

Hartelijk dank voor uw antwoord! Ik vind het erg leuk dat bridgers op deze wijze hulp kunnen vragen bij moeilijke bridgebiedingen!

MVG Mia
 
Antwoord Beheerder:

Hallo Mia,

Je kan inderdaad concluderen, dat hij door die 2 ruiten wil weten of je een sterke of zwakke opening hebt. Maar daarna is hij veel te passief. Met jouw 2 harten heb je verteld dat je 12-15 punten hebt en dat is dan het moment dat partner slem interesse moet tonen door bijvoorbeeld een splinter of controle te bieden.

Partner biedt nu meteen 4 schoppen. Dat zou ook kunnen betekenen dat partner 12-13 punten en een mooie ruiten kaart heeft en nu je via 2 harten een 5 kaart schoppen belooft, een 5-2 fit in schoppen beter lijkt dan 3 sa met de klavers buiten boord.

Na die 4 schoppen moet je dus aannemen dat partner naar slem wil. Dit keer zou het goed gaan. Ik beloof je, dat als je dit de volgende 10 keer met zo'n biedverloop gaat doen, je minstens 6 keer down gaat op 5 schoppen, want dan is het de bedoeling de zaak dicht te gooien. En los daarvan, is dit zodanig ongebruikelijk dat je dat natuurlijk eerst samen goed moet doorspreken, want dat is de basis van goed partnership.

Tot nu toe kan elke actie die jij deed teruggevonden worden in de lesboekjes. Wat jouw partner als "vanzelfsprkend" beschouwt, vind je in geen lesboekje terug, al moet ik toegeven dat er wel een bepaalde logica in zit. Maar het principe is, dat degene die weet hoe de zaak ervoor staat, het initiatief neemt. Na jouw 2 harten weet partner vrijwel precies wat hij bij jou kan verwachten en dat legt het initiatief bij partner neer.

Succes!!

Beantwoord door:
Ron Jedema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan moet ik of mijn p azen vragen?:

Kan ik mijn geld van de optiekzaak terug krijgen
      [Gesteld in Consumenteninformatie]
2017-04-11 23:06:46
Recht op geld terug van het montuur?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2014-09-24 20:16:29
Een aanvullende vraag
      [Gesteld in Bridge]
2015-09-02 19:07:33
azen vragen als je er zelf geen hebt?
      [Gesteld in Bridge]
2015-07-11 19:25:14
Azen vragen
      [Gesteld in Bridge]
2015-09-26 10:24:19

Gemiddelde score Bridge: 9.3 (1190x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+