Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Loopbaan » Ontslag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ontslag en krijg online een antwoord van de specialist in Ontslag

Zelf een vraag over Ontslag? Klik hier.
Meer vragen over Ontslag.
De huidige beheerder van de rubriek Ontslag:
Naam: E.A. van Jaarsveld
Bedrijf: Ontslagspecialist
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over E.A. van Jaarsveld vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over OntslagVragen over Ontslag via RSS. Klik hier.
RSS over Ontslag op jouw website?Vragen over Ontslag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over OntslagVragen over Ontslag via E-mail. Klik hier.

of ik mijn rechten behoud op een uitkering.

[Gesteld op: 31-05-2012]

Toelichting:
Ik ben jl. op staande voet ontslagen, omdat ik een slaande beweging zou hebben gemaakt naar mijn leidinggevende + ik zou scheld woorden hebben gebruikt in een samenloop van omstandigheden. In een brief werd alleen mijn feiten benoemd, maar dit verhaal heeft twee kanten. Met mijn leidinggevende boterde het vanaf dag 1 al niet, en ik moest heel veel leren en fouten waren uitgesloten, ofwel, dan werd ik er meteen op een intimiderende wijze op gewezen waar andere collega's bij waren. (je kunt je niet concentreren, er moet een hok om je heen gebouwd worden, let eens op ! je maakt te veel fouten ! etc, week in week uit. na ong. 7 maanden kregen we 2e hond op het kantoor. Vd 2e hond had ik heel veel last,was niet van mij, maar hij zat de hele dag op mijn voet met een bot, lag naast mij te blaffen als er iemand binnen kwam etc. Ik heb zowel het 1e halfjaar als de 2e mondeling aantal keren aangegeven dat ik graag ergens anders (andere afd) wilde zitten, zelfs middels e-mail ! en heb van een andere collega ook een email waarin zij beschrijft dat de situatie niet gezond was op kantoor. Maar ik moest letterlijk ! mijn mond houden al deze tijd en doorwerken. En nog een mail ivm een plank tussen de bureau's te plaatsten, maar uiteindelijk moest niet de hond) maar ik op 1.5. meter afstand van mijn leidinggevende zitten, zodat ze alle controle had en tegen mij tekeer kon gaan als het haar uitkwam, zo ook die bewuste dag, begon ze te zeuren over 1 factuur die verkeerd was geboekt, bood mijn excuses aan en wilde het nakijken, toen werd ze kwaad net als eerder, en op een intimiderende agressieve wijze gaf ze aan dat ik maar even alle duizenden facturen moest gaan nakijken?? dit en de rest stond natuurlijk niet in de brief van haar vermeld. Ik heb in 10 maanden nooit een waarschuwing gehad, nooit een dossier opgebouwd, nooit een functionering gesprek geweest, 1 dag maar ziek geweest, terwijl mijn collega zei jij gaat met een burnout naar huis binnenkort. Ik heb daarin tegen een aantal e-mails naar mijn eigen account toegestuurd, waarin letterlijk staat dat ik het niet meer trek en graag op een andere afd wil zitten.

Graag zou ik van u willen weten of het Ontslag op staande voet in dit verhaal terecht of onterecht is, en mijn leidinggevende in ontbreken of nalatig is geweest in haar leidinggevende rol, naar mij en andere collega's toe nav diverse signalen te negeren.

Zoja, dan behoud ik mijn rechten op een WW.
Antwoord:
Of het ontslag op staande voet in rechte overeind zal blijven hangt van veel omstandigheden  af.
Ook is van belang wat u exact heeft gedaan en welke woorden u jegens uw leidinggevende heeft gebezigd, en of de werkgever een en ander kan bewijzen. De duur van het dienstverband speelt eveneens een rol. Omdat ik niet over alle benodigde informatie beschik kan ik uw kansen niet goed inschatten. Wel valt het te proberen om het ontslag op staande voet om te keren in een gunstiger  ''ontslag'' bijv. met wederzijds goedvinden, waarbij uw rechten op WW zijn veilig gesteld.
Eventueel kan ons kantoor u daarbij helpen. U kunt rechtstreeks contact met ons opnemen via Tel:020-6160120 of email: info@ontslagspecialist.nl
Beantwoord door:
E.A. van Jaarsveld
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Ontslag:
Ontslagvergoeding


Gerelateerde vragen aan of ik mijn rechten behoud op een uitkering.:

Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
rechten en verplichtingen bij wwb uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-09-22 13:28:33
Pas-regeling en levensloop. Welke tabel(len)?
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2015-02-26 12:44:19
ww uitkering stopt per februari 2009
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-01-22 20:05:41

Gemiddelde score Ontslag: 8.7 (475x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+