Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Spellen » Kaartspellen » Bridge
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bridge en krijg online een antwoord van de specialist in Bridge

Zelf een vraag over Bridge? Klik hier.
Meer vragen over Bridge.
De huidige beheerder van de rubriek Bridge:
Naam: Ron Jedema
Bedrijf: Dekker bridge reizen
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 9.3 (van max. 10)
Meer informatie over Ron Jedema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BridgeVragen over Bridge via RSS. Klik hier.
RSS over Bridge op jouw website?Vragen over Bridge op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BridgeVragen over Bridge via E-mail. Klik hier.

hoe sterke 2 H/Sch openen?

[Gesteld op: 30-05-2012]

Toelichting:
er is me aanbevolen om in 2Kl op te nemen 2x4-krt H/Sch 8/10 ptn. Als ik Muiderberg wil blijven
gebruiken, hoe kan ik dan sterke H/Sch openen?
8/9 slagen of 10 slagen
Antwoord:

Ik denk dat u de vraag aan de verkeerde stelt. Als iemand u iets aanbeveelt en u komt daardoor in de problemen, omdat u dat bod al voor iets anders gebruikt, dan is die persoon de aangewezen persoon om u daarmee te helpen. Waarschijnlijk speelt die iemand geen muiderberg en dan is 8-9 slagen gewoon een 2 harten of 2 schoppen opening.

Wat ik altijd interessant vind is waarom iemand ineens iets bedenkt wat haast nergens voorkomt. Je biedsysteem moet een evenwichtig geheel zijn dat logisch bij elkaar aansluit, want met "hap-snap" conventies breng je alleen jezelf en je partner in de problemen. Je moet ook kijken wat het doel is van een conventie en binnen dat doel moet je natuurlijk maar 1 conventie gebruiken die je daarvoor wilt toepassen.

Als je doel is om de tegenstanders uit de bieding te houden en snel een fit in een hoge kleur te vinden, dan lijkt me Muiderberg of multi een betere oplossing. Inderdaad: dan moet je minstens een vijfkaart hebben.
Maar met 2 vierkaarten begeef je je al snel op glad ijs, want in feite heb je een SA verdeling en dan met 8-10 punten op 2 hoogte openen zal vaker fout gaan dan goed. Maar mensen zijn positief en onthouden die twee keer dat het goed ging en vergeten die 6 keer dat het fout ging.

Ik heb eerder het idee dat het hier om een variant van de (multi)Landy conventie gaat, maar dat is bedoeld als volgbod na een 1SA opening van de tegenpartij. En dan liever een 4-5 c.q. 5-5 kaart hoog dan een 4-4, want dat is ook weer een SA verdeling.

Kortom: ik ga u dus niet adviseren wat u moet doen, want ik ken uw hele systeem niet en een systeem moet evenwichtig en logisch zijn opgebouwd. Als u mij vooraf had gevraagd of u hiertoe over zou moeten gaan, had ik ook eerst uw systeem gevraagd om te zien of het wel in uw systeem past. Ik ben bang van niet.
Maar de beste optie is nog steeds te vragen aan degene die u deze conventie aanraadde, want die heeft er toch over nagedacht?

Succes!!

 
Reactie vraagsteller:
bijzonder interessant - ruimte te weinig voor uiteenzetting over de achtergrond
van mijn vraag / ga met partner overleggen voor a.s. seizoen: deze 4-krt hoog of Muiderberg (dat vind ik een bagger convcentie, maar u niet neem ik aan)
overigens:deze 2x-4krt,Muiderberg,zwakke twee geven m.i. matige resultaten
tegen tegenstanders met een goede verdediging tegen zulke openingen
 
Antwoord Beheerder:

Hoofddoel van de Muiderberg is om het de tegenstanders moeilijk te maken een manche te bieden in de andere hoge kleur. In principe bied je Muiderberg omdat 1 down beter is dan de tegenstander de fit te laten vinden.

Als je 4-4 hoog hebt, gaat dat niet op, want als de tegenstander nu een fit vindt in een hoge kleur zit je met een vierkaart tegen en dat zal dan wel vaak down gaan. Dan is het niet interessant om jezelf down te bieden.

Als je de Muiderberg zo speelt en waardeert, is het een heel mooi wapen om het de tegenstander moeilijk te maken. Als je het als een constructief biedinstrument ziet, is het inderdaad een bagger conventie.

Ik ben inderdaad voorstander van de Muiderberg, maar alleen zolang je je aan de regels houdt: 80% van je punten moeten in de twee beloofde kleuren zitten; maximaal 3 kaart en max 1 punt in de andere hoge kleur; en je moet wat slagen kunnen maken. Veel mensen bieden Muiderberg terwijl ze zo goed als een opening in handen hebben; veel mensen houden zich niet aan bovenstaande regel of bieden op "tramkaartjes" en maken een catastrofe mee. Dat ligt niet aan de Muiderberg.

Ron.

Beantwoord door:
Ron Jedema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan hoe sterke 2 H/Sch openen? :

Vragen over audio installatie
      [Gesteld in Audio & Video]
2012-12-03 23:00:27
Aanvraag Ziggo op gezamelijke meterkast
      [Gesteld in Kabel]
2009-05-19 23:21:33
Wat zijn sterke basen?
      [Gesteld in Scheikunde]
2010-09-01 08:15:10
Openen in de vierde hand.
      [Gesteld in Bridge]
2012-01-07 17:59:44
hoe wordt je breder?
      [Gesteld in Fitness]
2008-09-09 16:09:23

Gemiddelde score Bridge: 9.3 (1190x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+