Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Dood » Zelfdoding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zelfdoding en krijg online een antwoord van de specialist in Zelfdoding

Zelf een vraag over Zelfdoding? Klik hier.
Meer vragen over Zelfdoding.
De huidige beheerder van de rubriek Zelfdoding:
Naam: Roy Smit
Bedrijf: gz instelling
Reactiesnelheid: 16 uur
Waardering: 6.8 (van max. 10)
Meer informatie over Roy Smit vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via RSS. Klik hier.
RSS over Zelfdoding op jouw website?Vragen over Zelfdoding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via E-mail. Klik hier.

Kan ik begeleiding krijgen in zelfdoding

[Gesteld op: 27-02-2008]

Toelichting:
Na het langdurig mogen ondergaan van pesterijen en treiterijen op mijn werk ben ik omgevormd tot een mens vol angsten en twijfels.
Ik ben gaan geloven dat ik een rotmens ben en dat ik de pesterijen verdiend heb. Mijn leidiggevende beaamde telkens weer dat hij het zich allemaal goed kom voorstellen hoe men met mij omging. Ik was de enige die er anders over dacht.

Na een strijd om een onderzoek, in het vertrouwen dat er iets zou gebeuren, vele gesprekken waarin werd aangestuurd op ontslag besloot ik na het verliezen van mijn dierbare vader te stoppen met de strijd en gaf mijn werk op.

Aanvankelijk geloofde ik in een nieuw plan, het openen van een winkeltje. Alleen, de angsten waren sterker dan de wilskrach en kracht die nodig zijn om ergens iets van te maken. Ik ben veranderd in een angstig en onzeker mens.

Omdat dit conflict me dagelijks bezig houdt en mijn dagen en nachten gevuld zijn met gevoelens van onrecht, ongebrip en vele vragen die er nog zijn ben ik op. Het is niet goed afgesloten.

Ook ik was hulpverlender, voor Justitie, heb 24 jaar mensen geholpen. Toen ik aan de bel trok deed niemand een deur open, ik stond er alleen voor. Het recht in Nederland is voor mij niet van toepassing dus een uitkering kan ik vergeten, het bezwaar leverde op dat ik 'verwijtbaar' ontslag heb genomen.

Nu, na ruim 8 jaar strijden en de laatste twee jaar een en al strijd, intimidaties en een aantal mislukte pogingen wil ik graag over mijn leven zelf beslissen.
Ooit werd ik op de wereld geplaatst, nu wil ik er weer vanaf, het lukt me niet. Niks lukt me.
Waar kan ik terecht voor een goed middel wat werkt, cyaankali of iets dergelijks.

Help me alsjeblieft dit laatste stapje te kunnen nemen,
Antwoord:
Beste vraagsteller. Wat een verhaal. Ik kan mij erg goed voorstellen dat je je zelfgevoel en vertrouwen kwijt bent geraakt. Hoe jij bent behandeld is echt erg pijnlijk. En ik kan begrijpen dat je angstig en onzeker ben geworden.

Wat ik wel lees in je verhaal is dat je beschrijft dat je anders bent geweest. Je gebruikt zinsdelen als "omgevormd tot" en "veranderd zijn in". De wereld heeft dus een hele grote stempel achtergelaten op wie je bent geworden in de jaren. Maar uit de zinsdelen die ik hierboven noemde haal ik wel dat je nog een kern hebt die mooi en sterk is. Er is nog een stuk basis waar je naar terug zou kunnen. Je bent er nog en de sterke en zekere persoon is niet weg. Maar door de wereld die je zo heeft beschadigd heb je dit gedeelte van jezelf weg moeten stoppen. Zeker stellen zodat je kern niet kapot zou gaan. Dat heb je goed gedaan. En dat is hoopgevend.

Ik zou je willen vragen eens goed naar binnen te kijken en eventueel op te schrijven wat je in je kern verborgen hebt. Wie ben jij echt. Wat vind jij leuk, mooi en fijn. Je schreef al dat je hulpverlener bent geweest en een winkeltje hebt proberen te openen. Dat tweede is mislukt omdat je al teveel beschadigd was op dat moment.

Ieder mens is anders en staat op een eigen manier in de wereld. Er zijn een flink aantal mensen die anders zijn, anders in de wereld staan, er anders uit zien of anders denken. Vaak zijn dit mooie mensen. Gevoelig, kwetsbaar. Maar innerlijk erg rijk. De wereld kan slecht omgaan met alles wat niet binnen de door hun gestelde "normale" grenzen valt. Dan zie je dat deze mensen afgewezen, gepest, genegeerd of mishandeld worden. Vaak gebeurd dit puur omdat die mensen die je pesten bang zijn voor alles wat anders is. Hier lopen meer groepen mensen tegenaan. Bijvoorbeeld homoseksuele mensen. En dat is doodzonde. Mensen die net even iets anders zijn maken de wereld juist bijzonder en kleurrijk. Jammer genoeg ervaren de meeste buitenstaanders dit als bedreigend voor hun eigen veilige kleine denkwereldje. En de mens is een groepsdier. Vaak zie je dat in een bedrijf veel volgers zijn. Als er iemand is die gepest wordt dan zie je vaak dat veel collega's mee gaan doen. Ook eigenlijk weer uit angst om anders te zijn dan anderen.

Het is erg vervelend dat jou dit allemaal is overkomen en je doodswens kan ik me voorstellen. Maar vraag jezelf af of je echt wel dood wilt. Is het niet dat je eigenlijk juist méér wilt leven. Lieve vraagsteller, laat je niet kapot maken door een bekrompen buitenwereld. Geloof in je ziel, je kern, de basis van wie je in werkelijkheid bent en zoek deze weer op. En zet deze mooie kern in de wereld. Geloof in die mooie basis. Je kunt niet wegpoetsen wat er gebeurd is al die jaren, maar het is zeker mogelijk om hiermee om te leren gaan en de littekens iets te laten vervagen. Wellicht zelfs kleur te geven. Als je begrijpt wat ik bedoel. Je bent het waard. Sta weer op en vind jezelf weer terug onder al dat puin. Het kan echt en je bent het zo waard!

Ik weet niet of je momenteel zelf een hulpverlener of therapeut hebt. Als dit niet zo is, zoek er dan echt één. Sommige problemen zijn niet alleen op te lossen.

Hou vol. Jij bent te mooi om al dood te gaan.

(en daarnaast mag en kan ik geen adviezen geven over zelfmoordmethoden. Ik zou dan strafbaar zijn)

Groetjes Brigitte
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Zelfdoding:
Automutileren


Gerelateerde vragen aan Kan ik begeleiding krijgen in zelfdoding:

Graag DUIDELIJK antwoord WELKE medicijnen
      [Gesteld in Zelfdoding]
2010-01-31 13:23:09
zijn deze medicijnen geschikt?
      [Gesteld in Zelfdoding]
2010-04-10 21:56:18
Ik heb een ernstig medisch probleem (al 32 j).
      [Gesteld in Zelfdoding]
2010-04-16 16:00:37
dood,of alleen leverfalen???
      [Gesteld in Zelfdoding]
2010-07-07 07:42:43
Antwoord op vragen
      [Gesteld in Zelfdoding]
2010-09-11 10:31:24

Gemiddelde score Zelfdoding: 6.8 (41x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258137
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+