Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Incasso
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Incasso en krijg online een antwoord van de specialist in Incasso

Zelf een vraag over Incasso? Klik hier.
Meer vragen over Incasso.
De huidige beheerder van de rubriek Incasso:
Naam: Merlon
Bedrijf: Merlon b.v.
Reactiesnelheid: 41 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Merlon vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over IncassoVragen over Incasso via RSS. Klik hier.
RSS over Incasso op jouw website?Vragen over Incasso op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IncassoVragen over Incasso via E-mail. Klik hier.

betalingen geboekt op andere posten

[Gesteld op: 25-05-2012]

Toelichting:
geachte,

Ik moet maandelijks 37 euro "bestuursrechtelijke premie" betalen aan het CJIB.
Begin april lag er een exploot van de gerechtsdeurwaarder in de bus. Deze sommeert mij met een dwangbevel om de premie over de maand DECEMBER te betalen. Verhoogd met inkassokosten, opslag en kosten exploot komt het totaal op 170 euro.

Omdat ik dit bedrag niet ineens kan missen, betaal ik de oorspronkelijke 37 euro enige dagen later aan CJIB.
Iets later volgt een tweede exploot waarin beslaglegging wordt aangekondigd. Met de bijkomende "kosten" hiervan brengt men 400 euro in rekening om 37 euro te innen.

Ik meld de deurwaarder dat ik weliswaar het nog openstaande deel van de 170 euro erken en zal betalen, maar alle verdere in rekening gebrachte bedragen bij voorbaat afwijs : de boete voor DECEMBER is al voldaan, en verdere "kosten" om dit bredrag te innen zijn niet nodig.

Men heeft echter haast : 4 dagen(!) later konstateer ik dat daadwerkelijk beslag is gelegd op 400 euro van mijn inkomen. Dezelfde dag bericht het deurwaarderskantoor mij per brief dat mijn betaling aan CJIB in april niet geboekt is op de maand december, waarvoor het was bedoeld, maar op de maand FEBRUARI.
Een tweede bedrag wat ik heb voldaan op 7 mei, onder vermelding van het door CJIB zelf verstrekte CJIB nummer/betalingskenmerk wat betrekking heeft op FEBRUARI is geboekt op de maand MAART.

Op grond waarvan ? Kan dit zomaar ? Waarom zou men de betaling boeken op andere post dan waarop het nummer betrekking heeft ? Welke zin heeft het om een betalingskenmerk te koppelen aan een maandtermijn en uiterste betaaldatum, als men willekeurig van dit betalingskenmerkafwijkt ?

Ondanks dat de betaling van 7 mei zou zijn geboekt voor de maand MAART, ontvang ik een HERINNERING gedateerd 18 mei. Kennelijk is het bedrag elf dagen later toch niet geboekt op de maand maart. Deze herinnering heb ik op 21 mei ook voldaan, onder vermelding van het op de acceptgiro vermelde nummer, wat korrespondeert met de maand MAART.

Ik maak bezwaar tegen dit opzettelijke gegoochel met boekingsposten waarmee men mij schulden aansmeert en even absurde als onnodige deurwaarderskosten in rekening brengt.
Er worden thans hoge "kosten" op mij verhaald, die voorkomen hadden kunnen worden als CJIB mijn betalingen op de juiste posten had geboekt.

Dit is pure diefstal, bovenop de pure diefstal van de 'bestuursrechtelijke premie' zelf, uiteraard.
Antwoord:
Voor overheidsvorderingen hebben deurwaarders alle rechten om deze te innen. Daarvoor is geen gerechtelijke uitspraak nodig en de kostenverhogingen zijn wettelijk vastgesteld en tevens direct opeisbaar. Het niet op tijd betalen van overheidsvorderingen is daardoor een enorm dure aangelegenheid geworden waar niet tegen te vechten is. Natuurlijk kan er bestuursrechtelijk geprocedeerd worden, maar dit brengt een hoop gerechtelijke kosten met zich mee (vooraf) en brengt nauwelijks resultaat.

Uiteraard dienen deurwaarders zich wel aan hun reglement te houden en dat houdt in dat er geen onnodige hoge kosten gemaakt moeten worden. Toch heeft dat geen betekenis indien u daadwerkelijk te laat met betalen was. Dat wordt gewoon de wet gevolgd die inderdaad extreem kostenverhogend werkt.

Als de deurwaarder zich inderdaad fout heeft gedragen, dan kunt u een klacht indienen bij de KBvG. Maar in de meeste gevallen wordt het beleid wel correct uitgevoerd en is alleen het beleid in veel gevallen onrechtvaardig.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Incasso:
Incasso Belgie


Gerelateerde vragen aan betalingen geboekt op andere posten:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
liefdes verdriet overwinnen
      [Gesteld in Levenswijzen]
2009-07-01 19:33:32
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Incasso: 8.9 (65x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+