Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Limburg

Zelf een vraag over Advocaten-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Advocaten-Limburg:
Naam: Advocatenkantoor Exaten
Bedrijf: Advocatenkantoor exaten
Reactiesnelheid: 22 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Advocatenkantoor Exaten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Advocaten-LimburgVragen over Advocaten-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Limburg op jouw website?Vragen over Advocaten-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-LimburgVragen over Advocaten-Limburg via E-mail. Klik hier.

niet uitkeren verborgen lekkage douchecabine

[Gesteld op: 18-06-2012]

Toelichting:
In januari begon er water onder onze douchcabine te lekken op de tegels. Ik heb alles opnieuw afgekit maar de lekkage bleef en werd zelfs steeds erger (uiteindelijk ook plafonds beneden). Aannemer erbij gehaald die niets kon vinden zonder cabine en tegelwerk te slopen. Omdat dit sloop van 1/4e van de badkamer betekende en deze 17 jaar oud was besloten we de hele badkamer te moderniseren. Toen de aannemer begin april met de sloop begon gaf hij aan dat de (houten) vloer onder de tegels bij de cabine verrot was en ik de verzekering moest bellen. conclusie: er was al veel langer onzichtbare lekkage en door verroting van de vloer ging deze werken waardoor de lekkage steeds erger werd. Direct gebeld en ook de volgende dag nogmaals waarbij ik heb aangegeven dat men diezelfde dag of uiterlijk morgen moest komen kijken omdat de aannemer verder moest ivm zijn planning. Geen expert gezien, gelukkig wel fotos gemaakt. 2 weken geleden kwam de expert, er zijn alleen in de kelderkast plafond nog lekkagevlekken te zien. De oorzaak is vermoedelijk kit en PVC afvoer lekkage geweest, maar door de sloop is dat niet concreet meer te constateren geweest. iom de verzekering heb ik alleen het herstel van de vloer geclaimd. Nu wil de verzekering echter niet uitkeren omdat men VERMOED (staat letterlijk in de brief) dat er achterstallig onderhoud aan kit was, de (verborgen) lekkage niet gemeld is, en ik in januari de zichtbare lekkage niet heb gemeld (pas in april bij aanvang sloop door aannemer) + dat de oorzaak niet definitief vastgesteld kon worden. We hebben de verzekering aangegeven dat er vermeodelijk lekkage aan kit en afvoerpijp was. Maar ik kan wel met de foto's bewijzen dat het al veel langer onzichtbaar lekte (verrotting), en op de foto's is te zien dat de grootste en oudste lekkage rond de afvoerpijp zit. We hebben nooit eerder gemerkt dat er ergens iets lekte, maar als argument gebruikt men achterstallig onderhoud aan kitranden ? Ik heb een zeer uitgebreide opstal verzekering, maar vraag me nu af wat zeer uitgebreid betekent. Het gaat me overigens alleen om verborgen schade en herstel daarvan van de de badkamervloer, ik snap dat men de plafonds niet wil vergoeden (deze had ik eind februari moeten melden toen dit zichtbaar werd). Hoe sterk sta ik als ik in bezwaar ga tegen het niet willen uitkeren van de verborgen schade (zie voorgenoemde argumenten v/d verzekering), hoe kan ik dat het beste aanpakken, en binnen welke termijn moet ik bezwaar maken ?
Antwoord:
De termijn waarbinnen u naar de verzekeraar toe kan reageren kan beperkt zijn in de polisvoorwaarden van uw individuele polis. Er is geen algemene termijn die voor iedereen hetzelfde is. Ook de route die de verzekeraar voorschrijft is waarschijnlijk in de polisvoorwaarden opgenomen (welke afdeling de klacht/bezwaar behandeld of op welke wijze u een second opinion kunt krijgen).

Mocht u een rechtsbijstandverzekering hebben, dan is dit ook het geschikte moment om uw geschil met uw opstalverzekeraar bij de rechtsbijstandsverzekering te melden.

Zonder brieven, polis en foto's te hebben gezien is het niet mogelijk iets te zeggen over de haalbaarheid van uw vordering. Als u er, ook in een tweede ronde, met de verzekeraar niet uit komt dan kunt u overwegen om contact op te nemen met bijvoorbeeld www.kifid.nl of u kunt aan een advocaat advies vragen over de mogelijkheden en kansen voor een juridische procedure.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.
Beantwoord door:
Advocatenkantoor Exaten
profielpagina


Gerelateerde vragen aan niet uitkeren verborgen lekkage douchecabine :

vraag over huiseigenaren verborgen gebreken
      [Gesteld in Advocaten-Gelderland]
2008-04-16 10:23:16
Verborgen gebreken?
      [Gesteld in Advocaten-Gelderland]
2008-07-30 07:02:11
Verborgen gebreken gekocht huis
      [Gesteld in Recht-Noord Brabant]
2009-06-11 10:42:34
Gaten in buitenmuur souterrain verborgen gebrek?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2009-12-04 10:58:49
Wat is ons recht? (verborgen gebrek)
      [Gesteld in Juridische Informatie]
2011-10-26 23:23:45

Gemiddelde score Advocaten-Limburg: 8.4 (231x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+