Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Loopbaan » Režntegratie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Režntegratie en krijg online een antwoord van de specialist in Režntegratie

Zelf een vraag over Režntegratie? Klik hier.
Meer vragen over Režntegratie.
De huidige beheerder van de rubriek Režntegratie:
Naam: Leon Soons
Bedrijf: Strada arbeidsmobiliteit & re-integratie
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over Leon Soons vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RežntegratieVragen over Režntegratie via RSS. Klik hier.
RSS over Režntegratie op jouw website?Vragen over Režntegratie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RežntegratieVragen over Režntegratie via E-mail. Klik hier.

Re-integratiecoach doet te weinig.

[Gesteld op: 22-05-2012]

Toelichting:
Ik werk voor een universitair ziekenhuis. Ik ben sinds november 2010 deels ziek gemeld. Ik heb deelgenomen aan een revalidatieprogramma bij een revalidatiecentrum. De arboarts heeft, omdat mijn belangen in het gedrang leken te komen de participatie van een re-integratiecoach van het revalidatiecentrum aanbevolen. Deze is er met instemming van mij, mijn werkgever en het revalidatiecentrum ook gekomen.
1 van de punten die niet in orde was is dat er geen re-integratieplan was opgesteld. Daarnaast werk ik nadat het revalidatieprogramma was voltooid was op voorspraak van mijn leidingevende zonder loonwaarde. Er is hiervoor geen "programma", met een begeleider een takenpakket en een beoogde duur opgesteld, zodat er geen enkele duidelijkheid over mijn financiŽle en arbeidzame toekomst is.
Dit zijn de belangrijkste punten waar ik ontevreden over ben.
Mijn re-integratiecoach heeft geen "zichtbare"actie ondernomen om deze dingen te bewerkstelligen. Deze coach en mijn leidingevende weten dat ik dit wel wil. Tevens heeft de re-integratiecoach zonder mijn toestemming mijn leidinggevende verteld dat ik bepaalde medicatie (melatonine) gebruik.
Samengevat ben ik ZEER ONTEVREDEN over mijn re-integratiecoach en wil het liefst van haar af. Desnnods zal ik haar accepteren, als ze alsnog naar behoren zich van haar taak kwijt. Wat kan ik ondernemen?
Antwoord:
hoi ......

Mij is niet volledig duidelijk sinds wanneer en met welke opdracht de re-integratiecoach bij het proces betrokken is. Dit vooral met het oog op uw huidige bezigheden. Is de opdracht van de re-integratiecoach om in- of extern voor u een passende functie te vinden?
Overigens is de ENIGE taak van de re-integratiecoach om u zo snel mogelijk naar een baan te begeleiden. Nu u al meer dan 1 jaar arbeidsongeschikt bent MOET dat zoeken ook extern gebeuren. Het is niet dwingend voorgeschreven maar het ligt voor de hand dat de re-integratiecoach een plan van aanpak opstelt waarin wordt weergegeven wat hij hoe en wanneer zal doen.
Op dit moment zal er nog geen helderheid kunnen zijn over arbeidstoekomst en daarmee ook over uw financiële toekomst. Het is daarom van groot belang dat er wel duidelijkheid komt over het traject dat wordt gevolgd want per october a.s. eindigt in principe de loonbetaling.
Als er geen zichtbare acties zijn ondernomen moet u dit beslist niet accepteren. Het is uw toekomst! Gebreken van de re-integratiecoach zijn per definitie tekortkomingen van de werkgever. Als hiertegen op tijd en duidelijk ageert kunt u hiervan tevens melding maken bij het UWV. Dat kan er eventueel toe leiden dat de werkgever nog enige tijd na october 2012 moet doorgaan met loondoorbetaling.
Als u zo ontevreden bent over de re-integratiecoach moet u daarvan gewag maken bij uw werkgever met het verzoek om een andere re-integratiecoach. 
Het is uw belang dat deze zich inspant om elders geschikt werk voor u te vinden. In uw eigen belang moet u geen enkel excuus accepteren over de hudige gang van zaken want er is inmiddels voor u zeer dure tijd verloren gegaan!!
Het feit dat de re-integratiecoach over uw medicatie met uw leidinggevende heeft gesproken hoeft op zich niet bezwaarlijk te zijn. Als de leidinggevende de trajectverantwoordelijke is voor uw geval ligt het voor de hand dat de mogelijkheden over toekomstige functies worden besproken. Daar kan medicijngebruik een rol spelen, afhankelijk van over welk soort functies voor u wordt gedacht. Ik neem aan dat u Melatonine als slaapmiddel gebruikt en dat kan invloed hebben op uw alertheid. Het zou erg voor de hand liggen dat u hiervan wel op de hoogte zou zijn, dat zou betekenen dat u daadwerkelijk SAMEN met uw re-integratiecoach optrekt in dit traject. 

Overigens kan ik niet goed uw huidige bezigheden plaatsen. Wat is de reden daarvoor? Arbeidstherapeutisch of bezigheidstherapeutisch? Alleen in het laatste geval lijkt dat in de door u beschreven situatie zin te hebben.

Gezien het nog korte traject tot october a.s. raad ik u ook aan om u van enige vorm van juridische bijstand te verzekeren. Het kan straks snel gaan en dan komt het er op aan dat u in zeer korte tijd beslissingen moet nemen. Benader iemand (een advocaat, uw rechtsbijstandsverzekering, vakbond of bureau voor rechtshulp) om advies te vragen voor het geval het straks op een conflict dreigt uit te draaien.

Ik wens u veel sterkte en succes.

mvg, Leon Soons
Strada Arbeidsmobiliteit
 
Reactie vraagsteller:
Omdat ik bij mijn revalidatie aangegeven heb dat ik een problematische verhouding heb met mijn cheffin, dat ik vind dat zij me naar het leven staat, de ARBO-arts ook wel begreep dat ik al dat gezeik niet aan mijn hoofd kon hebben (zijn woorden), heeft hij geadviseerd er een re-integratiecoach van Heliomare bij te betrekken. Deze re-integratiecoach zou mij met de problemen met mijn cheffin helpen, o.a. door het maken van zinvolle duidelijke afspraken, ik dacht daarbij zelf aan o.a. een goed re-integratieplan, maar zij doet niets. Zij zorgt er niet voor dat er een re-integratieplan komt zoals dat bij de overheid verplicht is, ze ondersteunt me niet op het punt dat ik zonder loonwaarde werk zonder dat de ARBO-arts dat heeft aangegeven en waarbij ook geen afspraken zijn gemaakt zoals die bij "arbeidstherapeutisch" werk horen.
Mijn cheffin heeft mij een aantal keren onwaarheden verkocht, waarbij ze me een aantal keren heeft benadeeld. Zo zou ik mij niet aan bepaalde afspraken hebben gehouden en daar kon ik door gearchiveerde mail aantonen dat ik mij wel aan de afspraken had gehouden. Ik heb mijn cheffin en re-integratiecoach gezegd dat mij op deze manier het werken nagenoeg onmogelijk wordt gemaakt. Tevens is tijdens mijn revalidatie ADHD en Asperger vastgesteld. Dit maakt mij veel over mijzelf duidelijk. Ik ben hierover open geweest en heb ondersteuning en begrip gevraagd. Het wordt helaas in de praktijk alleen maar tegen me gebruikt omdat ze menen dat ik bepaalde zaken dan niet kan, die ik echter altijd gekund heb.
Ik begin zo langzamerhand de indruk te krijgen dat mijn cheffin me eruit wil werken en dat de re-integratiecoach NIETS doet in ruil voor een baan bij het UMC waar ik voor werk.
IK weet niet wat ik met die situatie aanmoet, behalve dat ik inmiddels aan het solliciteren ben, ik een deskundigenoordeel van het UWV wil vragen en dat ik bij de precieze invulling van de aanvraag van die second opinion mij wil laten ondersteunen door de Abvakabo.
 
Antwoord Beheerder:
hoi.....

Ik begrijp dat de re-integratiecoach voornamelijk bedoeld was om een mediationpoging te doen. Dat is blijkbaar niet erg gevlot. Uw wens om in de mediation het opstellen van een re-integratieplan in te brengen is zinvol.... als beide partijen het daarover eens kunnen zijn.
Dat er nu geen re-integratieplan ligt is u dus niet te verwijten en komt dan volledig voor rekening van de werkgever (die is namelijk verantwoordelijk voor de acties van de re-integratiecoach).

Als u onbegeleid werkzaamheden verricht (binnen of buiten uw functie) dan moet u daar naar uw eigen loon voor betaald krijgen. Het maakt dan niet uit of dat arbeidstherapeutisch of bezigheidstherapeutisch gebeurt. Als de Arbo-arts hier verder niets over heeft aangegeven is er per definitie geen sprake van "arbeidstherapeutisch".

Het feit dat er sprake is van "onwaarheden zijdens uw cheffin" betekent dat er sprake is van een arbeidsconflict. 
De vraag is nu of u op dit moment nog als arbeidsongeschikt wordt beschouwd door de arbo-arts. Dit is de enige deskundige die kan vaststellen of u dat nog bent. Als u dat niet meer bent is er ook geen sprake meer van een re-integratietraject en zou u feitelijk weer uw oude werkzaamheden kunnen hervatten.
De aandoeningen die u heeft en beschrijft kunnen geen aanleiding zijn om u niet meer geschikt te achten voor u functie. Deze aandoeningen duiken niet zo maar ineens op. Ze zullen al aanwezig zijn geweest toen u uw functie wel nog normaal vervulde. Bovendien is de werkgever niet in staat en bevoegd om te concluderen dat deze een goede functievervulling in de weg staan. Daarvoor zal in de gegeven situatie een Arbo-arts èn een arbeidsdeskundige hun oordeel moeten geven. De eerste om vast te stellen wat u kunt en met welke belastbaarheid en de tweede of op grond daarvan de functievervulling mogelijk is.

Ik denk dat u gegeven de situatie gebruik moet maken van de opstelling van de werkgever (dat u nog niet in staat bent uw eigen functie te vervullen) om een second opinion bij het UWV te 
Heel goed dat u de ondersteuning van de vakbond heeft ingeroepen. Met hen moet u een plan van aanpak maken om uit de huidige zeer vervelende impasse te geraken.
Ik kan me levendig voorstellen dat u op dit moment naar ander werk uitkijkt. Dat zou ook een insteek voor een onderhandeling kunnen zijn. Dat uw werkgever u (financieel) ondersteunt bij het zoeken naar werk elders. Er kan dan een vaststellingsovereenkomst worden opgemaakt waarin wordt vastgelegd wat de inspanningen en verplichtingen van beide partijen zijn om werk elders mogelijk te maken. Doe dat zeker samen met de vakbond, zij hebben daar veel ervaring mee.

Ik wens u succes en sterkte.
mvg, Leon Soons
Beantwoord door:
Leon Soons
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Režntegratie:
Persoonlijke Veranderprocessen


Gerelateerde vragen aan Re-integratiecoach doet te weinig.:

Wat gebeurt er in of met je lichaam door leukemie
      [Gesteld in Leukemie]
2007-02-27 18:33:46
plassen
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-15 22:22:20
Sinds een dikke week luistert Happy niet!
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-17 13:09:19
Waarom is mijn zoontje zo ontzettend gevoelig?
      [Gesteld in Kinderopvoeding]
2012-01-31 12:35:03
hond plast & poept soms in de zetel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-08-22 10:27:02

Gemiddelde score Režntegratie: 6.9 (105x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Anita
  9.0
 • Toors
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257070
  Beheerders:  1023

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  167 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+