Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Gezondheidsrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Gezondheidsrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Gezondheidsrecht

Zelf een vraag over Gezondheidsrecht? Klik hier.
Meer vragen over Gezondheidsrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Gezondheidsrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Gezondheidsrecht Klik hier.

RSS over GezondheidsrechtVragen over Gezondheidsrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Gezondheidsrecht op jouw website?Vragen over Gezondheidsrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over GezondheidsrechtVragen over Gezondheidsrecht via E-mail. Klik hier.

expres smaden om reactie/zaak uit te lokken

[Gesteld op: 31-05-2012]

Toelichting:
Al 5 jaar probeer ik artsen/specialisten te laten luisteren, naar onze eigen bevindingen wat betreft de ziekte van onze dochter. Deze bevindingen verklaren de ziekte van onze dochter, maar volgens de protocollen is dat geen oorzaak. Wij hebben veel bewijzen! De artsen tasten in het duister, maar willen niet eens onderzoeken wat wij te zeggen hebben, en ook geen reactie geven op de bewijzen.

Er staan aantoonbaar vele fouten in de medische verslagen. Zij willen ook wat dat betreft niet naar mij luisteren, met het excuus dat onze dochter inmiddels volwassen is en dat ze dat dus zelf moet doen. Maar zij heeft er geen verstand van, en wil niet tegen haar eigen behandelers 'klagen'. Ook stelt zij dat het totaal geen nut zal hebben, want mij lukt het ook al 5 jaar niet.

Ik heb nu het idee om de artsen misschien expres te gaan smaden om in in ieder geval een reactie los te krijgen, misschien zelfs een rechtszaak van hun kant, maar dan krijgt de zaak in ieder geval aandacht.
Ik zou ook ruchtbaarheid kunnen geven aan het feit dat artsen, als groep, zo dom zijn om niet te kijken naar onze bewijzen, dus zonder persoonlijke namen te noemen.

Wat kunt u mij aanraden?
Antwoord:
Hoe vervelend ook voor u, met smaden gaat u niet bereiken wat u wilt: een betere medische behandeling van uw dochter. Want dat moet uw doel blijven. Wel loopt u het risico op een veroordeling tot het betalen van (forse) schadevergoedingen, wanneer u niet in uw bewijs slaagt dat de artsen fouten hebben gemaakt. Dat komt omdat de medische wetenschap geen exacte wetenschap is zoals wiskunde. Daarom is het belangrijk dat uw dochter gebruik maakt van mogelijkheden zoals een Second Opinion, zodat een andere arts bekijkt of eerdere artsen iets over het hoofd hebben gezien. Met zo'n Second Opinion kunt u dan de eerdere artsen overtuigen dat het anders moet. Omdat uw dochter inmiddels volwassen is, kunt u zich niet meer rechtstreeks met haar behandeling bemoeien. Onder andere omdat u geen inzage meer hebt in haar medisch dossier.
Wat u wel kunt doen, is een klacht indienen bij de (wettelijk verplichte) klachtencommissie over de periode dat u nog wel het ouderlijk gezag had. Laat u daar bij ondersteunen door een onafhankelijk cliënt vertrouwenspersoon. Wanneer u denkt dat er grove medische fouten zijn gemaakt kunt u dat ook melden bij de Inspectie. Maar dan moet het om algemene fouten gaan, want de Inspectie behandelt geen individuele klachten.

Ik hoop dat u hiermee toch verder kunt. Maar hoewel ik mij kan voorstellen dat u zich zorgen maakt over uw dochter, het is nu haar beslissing. Door teveel druk op uw dochter uit te oefenen om uw strijd tegen de artsen voort te zetten, is de kans aanwezig dat u daarmee haar gezondheid eerder schaadt dan goed doet.

Met vriendelijke groet,

Peter Smits
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan expres smaden om reactie/zaak uit te lokken:

Betaalt ontwikkelaar mee aan lasten parkeerkelder?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2012-07-31 10:20:32
Hebben huurders koopwoning minder rechten?
      [Gesteld in Notaris-Friesland]
2011-03-07 19:50:59
mag je vasten als je al een keer expres varken heb
      [Gesteld in Islam]
2013-07-09 12:30:28
hond plast & poept soms in de zetel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-08-22 10:27:02
wat is ongeveer de waarde van dit beeld?
      [Gesteld in Antiek]
2014-09-23 20:45:19

Gemiddelde score Gezondheidsrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+