Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Boerderijdieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Boerderijdieren en krijg online een antwoord van de specialist in Boerderijdieren

Zelf een vraag over Boerderijdieren? Klik hier.
Meer vragen over Boerderijdieren.
De huidige beheerder van de rubriek Boerderijdieren:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BoerderijdierenVragen over Boerderijdieren via RSS. Klik hier.
RSS over Boerderijdieren op jouw website?Vragen over Boerderijdieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BoerderijdierenVragen over Boerderijdieren via E-mail. Klik hier.

Kan ik mijn paard terug krijgen?

[Gesteld op: 18-05-2012]

Toelichting:
Ik heb eind februari 2012 een pony weggegeven. Ik heb hier spijt van, hij staat vaak in een vieze stal en eet al het stro op. hij krijgt dus te weinig hooi. Dit deed hij bij mij nooit. Zijn hoeven werden verwaarloosd de ijzers vielen er vanzelf wel een keer af werd gezegd. Hij staat ook vaak de hele dag binnen. Degene heeft zich mooier voorgedaan dat ze in werkelijk is. Ze heeft ook zijn papieren. Ze wil hem niet meer kwijt maar ik wil hem terug. Is dit nog mogelijk?
Antwoord:
Je zou denken eens gegeven blijft gegeven,maar zo ligt het niet.Volgens de wet is de omschrijving van een schenking een ruim begrip.Schenken kan onderhands,een akte is niet nodig.   Wanneer de andere partij niet de verzorging op de juiste manier op zich neemt zoals was afgesproken en belooft,en in alle redelijkheid en billijkheid mocht worden verwacht ,kunt u dit beschouwen als een ontbindende factor en word de opvang van de pony ongedaan gemaakt,door teruggave van de pony.  U kunt het beste een aangetekende brief sturen,dit daar in verwoordend en de normale onderhoudskosten onkosten in alle  redelijkheid te willen vergoeden aanbieden.En teruggave van de pony te eisen.Spreek ook een termijn daarin af en hoe de teruggave gaat gebeuren.Het beste kunt u dit op dezelfde wijze doen als bij het geven.En blijf zelfverzekerd en integer! zo bereikt u het beste uw doel. Waarschijnlijk is het onkunde en kunt u wellicht toch nog proberen om samen de verzorging te doen,zodat ze er van kunnen leren hoe het wel moet.Er zijn meer mensen met paarden dan paardenmensen.
 
Reactie vraagsteller:
Hallo Elizabeth,

Bedankt voor uw reactie op mijn vraag ik ben tevreden over uw antwoord. Maar ik ben bang dat die mevrouw hem niet terug wil geven want ze zei al dat ik hem weggegeven heb. Ik denk dat ik hem dan terug kan kopen terwijl ik hem gratis gegeven heb. Maar het is geen onkunde ze wil er gewoon niet veel geld aan uit geven dat is het. Nogmaals bedankt voor uw antwoord ik ben tevreden maar als ik het door zet denkt u dat ik dan een advocaat moet nemen? Maar ik denk dat ik dat verlies. met vriendelijke groet;

Jolanda.
 
Antwoord Beheerder:
Een knipklant van mij had met zijn bordeauxdog precies hetzelfde meegemaakt,na een paar maanden gecontroleerd en ontdekte dat de hond tien kilo kwijt was,aangelijnd en meegenomen,want zei hij wat willen ze doen ,de hond was van mij,Een advocaat wordt een langdurige kwestie,daar is de pony ook niet meegediend,maar u zou een eerste gesprek over dit onderwerp kunnen aanvragen,dan weet u of u een kans maakt,als u rechtsbijstand heeft kunt u daar gebruik van maken,maar meestal schrikt zo'n aangetekende brief af en als ze zelf niet veel geld wil uitgeven,maken ze er ook geen rechtzaak van.Dat ze zegt dat u hem heeft gegeven houd geen stand vanzelf,zij mag hem nu aan u geven!Terug kopen komt ook op het zelfde neer als een vergoeding geven.
Beantwoord door:
Elizabeth Koper van Elten
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Boerderijdieren:
AlpacaPluimvee


Gerelateerde vragen aan Kan ik mijn paard terug krijgen?:

Sta ik sterk juridisch?
      [Gesteld in Hippisch recht]
2014-03-17 19:02:17
Gekocht paard is niet betrouwbaar.
      [Gesteld in Advocaten-Flevoland]
2016-03-23 03:03:46
paard bokt tijdens rijden.
      [Gesteld in Fries]
2009-10-18 01:02:48
Paard met gebreken
      [Gesteld in Advocaten-Limburg]
2009-11-02 12:17:04
Moeten wij het paard terug nemen?
      [Gesteld in Advocaten-Limburg]
2010-01-13 22:52:41

Gemiddelde score Boerderijdieren: 8.5 (24x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+