Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Overheid » Suriname
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Suriname en krijg online een antwoord van de specialist in Suriname

Zelf een vraag over Suriname? Klik hier.
Meer vragen over Suriname.
De huidige beheerder van de rubriek Suriname:
Naam: Marnix h visser
Bedrijf: Stichting more life
Reactiesnelheid: 15 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marnix h visser vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over SurinameVragen over Suriname via RSS. Klik hier.
RSS over Suriname op jouw website?Vragen over Suriname op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SurinameVragen over Suriname via E-mail. Klik hier.

Erfrecht

[Gesteld op: 18-05-2012]

Toelichting:
Beste meneer Visser,
Mijn oma en opa hebben 5 kinderen. Mijn opa is al veel langer geleden overleden. Mijn vader is een nu een jaar of 10 overleden. Ik word nu gebeld door een tante dat mijn oma nu ze nog leeft het perceel op naam van alle nog levende kinderen wilt laten zetten, het probleem is dat de landmeter het perceel in 4 stukken heeft verdeeld en niet in 5. Dus mijn overleden vader is niet meegerekend in de verdeling. Om alles sneller te laten gaan willen ze alles zo laten staan en mijn oma alles laten overschrijven op de nu nog levende kinderen en dat mijn tante ons nadat alles op naam is gezet ons een stuk van haar geeft. Ze geeft aan dat als we alles weer opnieuw laten meten we wel 2 jaar kunnen wachten voordat de landmeter alles weer gemeten heeft en we daar een kaart van krijgen. Mijn oom wilt bouwen en krijgt geen lening zolang het stuk niet op zijn naam staat, dus om alles maar zo snel mogelijk te laten verlopen willen ze dit zo afhandelen. Mijn vraag aan u of dit zo kan.Kan mijn oma het stuk zo op naam van 4 kinderen zetten en zoja hebben wij dan nog rechten. Mijn tante zegt nu dat we een deel krijgen zodra alles overgezet is maar wat als ze zich daarna bedenkt?hebben wij dan geen rechten meer omdat het door mijn oma op haar(en de ander 3 kinderen) naam is gezet? Ik wil ook nog aangeven dat mijn vader getrouwd was met mijn moeder en samen hadden ze 3 kinderen. Ze waren getrouwd in gemeenschap van goederen, is t dan niet zo dat mijn moeder ook recht heeft op dit stuk. Ik ben niet zo bekend met dit alles, maar dit word ineens zo voorgesteld en hoewel ik niet geloof dat er kwaad in deze optie zit vraag ik me toch af of dit allemaal zo kan en of t wel handig is om dit zo te doen.wat ik met mijn tante heb afgesproken is mondeling, mocht er iets met mijn tante gebeuren waar kunnen wij dan terecht. Mijn tante heeft zelf ook kinderen en die hoeven zich niet te houden aan de mondelinge afspraken die ik met hun moeder heb. Wat kan ik het beste doen? Klopt het dat het opnieuw laten meten bij domein zolang duurt? Ik woon zelf in nederland, ik weet niet of dat ook een verschil maakt. Alvast bedankt voor uw tijd en ik hoop snel van u te horen.

Mvg
Dasha
Antwoord:

beste dasha,

Uw vader is gerechtigd tot een boedel van je opa en oma. ik heb geen idee wat tot die boedel behoort. sinds het overlijden van je opa is er dus al boedelvorming waartoe je vader is gerechtigd. ik neem aan dat je opa is overleden voordat je vader is overleden. als je opa in gemeenschap is getrouwd met je oma en de grond waar het om gaat is verkregen tijdens die gemeenschap dan heeft je vader een kindsdeel ge-erfd samen met zijn andere broers en zussen. de rest is dan van je oma (50% + een kindsdeel).

Het perceel kan dus niet meer alleen door je oma verdeeld worden aangezien het een boedel is.

Dat betekent dat alle ergenamen dienen mee te tekenen voor akkoord.

Je vader is overleden en dat betekent weer dat zijn vrouw en kinderen zijn erfdeel erven.

Wat betreft het deel van je oma ligt het iets anders, maar dat wordt duidelijk als je een verklaring van erfrecht laat maken.

Je zult ook moeten nagaan of het perceel behoort tot de boedel van je oma en opa.

Welke titel van de grond gaat het ? erfpacht? of grondhuur ?

ALs het om domeingrond gaat kan het perceel verdeeld worden zolang all erfgenamen daarmee eens zijn. Je oma is nog in leven en kan voor haar deel mede-akkoord geven. De rest zal voor hun overige delen akkoord dienen te geven, waaronder dus jullie.

Ik weet niet wat het erfdeel van je vader is. het is vermoedelijk 1/12 deel. dat betekent dus dat je circa 8% aandeel hebt in het geheel.

als jullie geen grond willen hebben dan zou ik voorstellen om een taxatie van de waarde van de gehele boedel te laten maken en dat de overige erfgenamen  jullie aandeel in geld uitkeren.

afwachten of je ooit nog een perceel gaat krijgen lijkt me niet handig.

als je geen geld maar ook grond wil hebben kun je vragen om je moeder in de verdeling te betrekken. echter kan domein grond alleen verkregen worden door ingezetenen van Suriname.

maar waar een wil is is een weg. een stichting constructie behoort misschien tot de mogelijkheden of inderdaad zoals je tante zegt dat de boedel eerst verdeeld wordt en dat zij dan uit haar deel jullie een deel zal geven.

echter zul je de perceelkaart dan al direct mloeten maken en tevens de afspraak op papier zetten.

voor meer info: mhvisser@morelife.nl of marnix_visser@yahoo.com

 

 

Beantwoord door:
marnix h visser
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Erfrecht:

Zijn er kosten verbonden,bij inzage testament?
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2009-01-30 19:07:33
Geachte mijne heren , Ik heb heb een vraagje,
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2009-06-03 15:48:08
wij hebben een testament opgemaakt
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2009-09-29 10:17:28
verklaring van erfrecht
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2012-12-11 15:58:05
Keuzerecht bij testament.
      [Gesteld in Erfrecht]
2017-06-06 13:23:42

Gemiddelde score Suriname: 8.9 (1088x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+