Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Gezondheid en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Gezondheid

Zelf een vraag over Geestelijke Gezondheid? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Gezondheid.
De huidige beheerder van de rubriek Geestelijke Gezondheid:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Gezondheid op jouw website?Vragen over Geestelijke Gezondheid op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via E-mail. Klik hier.

Komt het nog goed?

[Gesteld op: 18-05-2012]

Toelichting:
Mijn vriend en ik waren ongeveer een half jaar bij elkaar. Allebei littekens van vorige relaties. Maar het ging goed, nooit echt ruzie gehad.
Nu zouden we pas samen een weekend weggaan waar we allebei enorm naar uitkeken. Helaas kon dit niet doorgaan wegens een sterfgeval in de familie. Ik was hier dan ook kapot van. Ik had hem zo nodig maar zijn reactie was op dat moment niet wat ik ervan verwachtte dus ik reageerde nog al bot. Ik wist ook niet zo goed wat ik zei omdat ii nogal in shock was. Heel de dag familie bijgestaan, maar niks van hem gehoord. Dus s'avonds was ik zo boos geworden en heb het via de sms uitgemaakt. Daar heb ik de volgende dag mijn excuses voor aangeboden, maar hij zag de relatie niet meer zitten met iemand die het zo maar zonder pardon uitmaaktte terwijl hij het goed bedoelde om mij even met rust te laten. Dit was alleen niet wat ik wilde. Nu geeft hij aan dat hij nogwel contact wil als ik alles op een rijtje heb gezet en aan mezelf heb gewerkt. Mijn reactie in een emotioneel moment wat ik niet zo bedoelde heeft hem zo gekrenkt, Ineens was hij degene die zielig was terwijl ik enorm veel verdriet had, en hij er niet voor me was. Hij voelde zich buitengesloten en zei dat als ik het gevraagd had dat hij er voor me zou zijn geweest. Ik vondt dat dat uit zijn eigen moest komen. Nu is er nauwelijks contact, af en toe stuurt hij me iets maar vraagt niet hoe het met me gaat. Ergens mis ik hem heel erg, maar ben ook boos op hem. Dit is een heel beknopte versie, maar wil graag weten hoe u hierover denkt?
Antwoord:

Hallo,

Ik denk dat het wel goed kan komen tussen jullie. Het is nodig om elkaar de ruimte te geven en in gesprek goed naar elkaar te luisteren, zonder verwijten te maken. Erken de pijn en wees vergevingsgezind, zoals jouw vriend dat ook kan doen. Dit soort dingen gebeuren in relaties, dat is onvermijdelijk. Laat merken dat je heel veel om je vriend geeft en met hem verder wil en hem erkend in zijn gekwetst zijn (afwijzing). Let er vooral op als je met hem in gesprek gaat (maak een afspraak) dat je niets verwijtends zegt en begrip toont en wilw erken aan herstrel van jullie relatie. Voor nu is dit even mijn reactie.

Groet Jan

Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Geestelijke Gezondheid:
Counselling
Hoogsensitief Persoon
Hulpverlening
Kind & Jongeren
Psychiatrie
Psychologie
Psychotherapie
Stoornissen
Trauma
Gemiddelde score Geestelijke Gezondheid: 9.3 (120x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+