Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Zuid Holland

Zelf een vraag over Interieur-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

harmonie in kleur

[Gesteld op: 26-02-2008]

Toelichting:
Even kort de feiten:
Onze huiskamer ligt op het noord/westen, weinig zon dus. De lange muren (granol) hebben we pas in "paddestoel"van Flexa geverfd. Het leek een gelig/beige, maar blijkt ook een oud-roze/lever ondertoon te hebben.De bank is chocoladebruin, 2 stoelen diep-beige, meubels honingkkleurig teak, gordijnen roomwit.
Nu hebben we de andere muren RAL9001 geverfd, waar ik spijt van heb, het komt grauw over. Welk wit is beter geschikt?De vloer is honingkleurig eikenparket, de kussens en kaarsen olijfgroen.De "paddestoel"muren opnieuw verven is geen optie (vreselijk karwei met granol). Ik krijg het niet fris en warm.
Heel graag uw advies.
Antwoord:
Het beste is een interieurstylist of kleuradviseur bij u thuis te vragen voor een kleuradvies. Een kleuradvies is een nauwkeurig werk en luistert, zoals u heeft gemerkt, heel nauw. Het beoordelen van kleuren is al moeilijk als we ze zien, laat staan als het moet via een beschrijving ervan. Daarom kan ik op basis van een beschrijving van kleuren via gratis adviseurshooguit een algemeen advies en tips geven over kleurgebruik en kleurtoepassing.

RaL 9001 is een cremekleurig wit, met vrij veel geel. (dus een warm wit). Dat de kleur grauw overkomt heeft te maken met de combinatie met andere kleuren in de ruimte (kleuren beïnvloeden elkaar) en de lichtinval. Vermoedelijk speelt de kleur paddestoel (helaas heb ik die kleur niet op mijn Flexawaaier) hier de belangrijkste rol. Het kan ook zijn dat u de witte kleur als grauw ervaart, omdat alles te veel een beige en/of gelige tint heeft, en u contrast mist. (misschien wat meer donkerbruine en/of olijfgroene elementen?)

Wilt u een frisser wit, dan kunt u het beste kiezen voor een neutrale wit. (niet koel en niet warm) of een neutrale iets warme wit. De RAL waaier bevat maar een paar wittinten. Kijkt u ook naar de vele witten van bijvoorbeeld Histor of Flexa (gelukzalig van Histor is een goede wit). Farrow and Ball heeft ook mooie witten, bijvoorbeeld All White (neutraal, vrij witte tint) of Pointing, (warm/neutraal wit). Slipper Satin (neutrale off-white) is ook heel mooi, maar hoe die kleur uitpakt bij alle beige tinten in uw huis zou ik moeten zien.

Nog een paar algemene tips:
* De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.
* Bedenk ook dat de lichtinval veel doet met een kleur. Op de muur waar het raam het meeste licht werpt, lijkt de kleur het lichtst. Muren met een raam lijken dus donkerder dan de muur ernaast waar het licht op valt.
* Combineer donkerbruin niet met spierwit. Het contrast is te groot en dat geeft een hard effect. Kies, beige, roomwitte of zandkleuren.
* Welke wanden u een donkere kleur geeft en welke u lichter houdt, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als u de lange wanden donker schildert. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds zorgen de gordijnen voor dit effect). U kunt ook één of twee donkere kleurvlakken aanbrengen op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken breekt u de lengte van een wand.

Als u een andere wittint kiest, raad ik u aan eerst een proefvlak te schilderen op uw muur. Bekijk dat enige dagen, zowel overdag als ’s avonds en zowel bij zonnig als bewolkt weer. Succes met uw kleurkeus en komt u er nog niet uit, dan help ik u graag verder. Neemt u vrijblijvend contact op voor nadere informatie en prijsopgaaf.

Vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 - 5269002
e info@havenaarinterieurs.nl
www.havenaarinterieurs.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan harmonie in kleur:

Welke kleur muren bij notenkleur laminaat.
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2008-12-19 18:21:38
Is zodat beter dan waardoor in deze zinnen?
      [Gesteld in Taal]
2010-01-11 18:23:27
van Roel (ik ben 16 btw) ik krijg niet alles er op
      [Gesteld in Droomuitleg]
2010-03-03 17:07:51
Holly voor driftige en soms jaloerse zoon.
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2010-03-06 17:18:35
Ton-sur-ton ipv contrast. . . .
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-03-30 12:52:52

Gemiddelde score Interieur-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+