Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie » Kinderpsychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderpsychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderpsychologie

Zelf een vraag over Kinderpsychologie? Klik hier.
Meer vragen over Kinderpsychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderpsychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderpsychologieVragen over Kinderpsychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderpsychologie op jouw website?Vragen over Kinderpsychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderpsychologieVragen over Kinderpsychologie via E-mail. Klik hier.

Huilend en klagerig kind

[Gesteld op: 16-05-2012]

Toelichting:
Hallo, onze dochter van 4 huilt vaak als ze haar zin niet krijgt, thuis. Daarnaast klaagt ze vaak over kinderen uit haar klas en dan met name over' ÚÚn meisje. Ze wil dan steeds naast dat meisje zitten en dat meisje wilt dat niet. Als wij onze dochter dan naar school brengen, zegt dat meisje ' Emma wil altijd naast mij zitten, maar ik wil niet naast Emma zitten'. Onze dochter begint dan te huilen en zoekt troost bij mij of mijn man. Maar ik weet me geen houding te geven op dat moment. Ook bij de juf klaagt ze vaak over andere kinderen. Thuis hebben we gerpobeerd haar duidelijk te maken dat ze vooral contact moet zoeken met andere kinderen, maar ze zegt dan dat ze dit meisje lief vindt. Wij snappen er niets van, want elke dag is het hetzelfde verhaal. Ik zou graag willen weten hoe we hiermee om moeten gaan. Ik ben gewoon bang dat ze een beetje gedomineerd wordt door dat andere meisje (ook omdat ze een keer vertelde dat ze WEL naast dat meisje mag zitten als ze de rest van de dag alles voor haar doet). Dit lijkt me niet gezond. Hoe kan ik dit het beste aanpakken en hoe ga ik om met het klagerige gedrag van mijn dochter? Hoe zorg ik ervoor dat ze zich alles niet zo aantrekt? We geven haar veel complimenten zeggen dat we trots op haar zijn, maar toch lijkt ze onzeker. Help!!! Een verontruste mama.
Antwoord:

Beste moeder,

We hebben voor enkele tips op een rijtje gezet. Mogelijk kunt u hier iets mee.

 

*Elke dag met uw dochter aan het einde van de dag net voor het slapen gaan de dag door spreken (3 leuke dingen, 1 minder leuke; waarbij altijd eindige met in ieder geval 1 leuk ding).

*Elke dag uw dochter een compliment aan zichzelf laten geven en dit samen in een soort complimentendagboek zetten. Hiertoe bijvoorbeeld samen een dagboekje gaan kopen, waarbij de kind de kleur ervan mag kiezen (het echt eigen maken, desnoods versieren met stickers etc)

*Pictoagenda gaan gebruiken om zo de verwachtingen van de dag/week in kaart te brengen waardoor de lat lager komt te liggen voor uw dochter; is visualiseren. www.pictoagenda.nl..

*Mogelijk een drieweg-gesprek met leerkracht, ouders en kindje over wat zij fijn zou vinden in de klas (begrip tonen richting haar), in plaats van wat er nu steeds gebeurd namelijk in gaan op de niet fijne dingen.. Hierbij wel van te voren eerst tussen ouders en leerkracht laten kortsluiten hoe en wat zij met het kind over deze situatie zouden willen bespreken én over welk gedrag zij van uw dochter zouden willen zien.

*Contact met de leerkracht hebben over wat er in de klas gebeurd en of er bijvoorbeeld een roulatiesysteem kan worden opgezet voor de plaatsen in de klas, waardoor het kindje automatisch ook naast andere kinderen komt te zitten

*Laat het kindje vaker afspreken met andere kinderen; regel een speelafspraak.

*Het kindje mogelijk wat uitleg geven over hoe normaal contact verloopt en dat het niet okee is dat andere kindje aangeeft dat zij naast haar mag zitten wanneer zij de rest van de dag alles voor haar doet. Mogelijk in leeftijdsgerelateerde voorbeeld ook het begrip pesten toelichten

*Thuis met het kindje tekenen hoe het nu ‘s-ochtends gaat en daarna laten tekenen hoe zij wil dat het gaat. Aan de hand hiervan met het kindje oplossingen bedenken hoe daar te komen.

*Volgen van een oudercursus, voor u als ouders om u zelf sterker te voelen in deze situaties

Beantwoord door:
DEVOTAS
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Huilend en klagerig kind:

Diagnose Ontwikkelingsachterstand, hoe gaat dat?
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-06-11 14:42:50
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08

Gemiddelde score Kinderpsychologie: 7.1 (124x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+