Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Homeopathie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Homeopathie en krijg online een antwoord van de specialist in Homeopathie

Zelf een vraag over Homeopathie? Klik hier.
Meer vragen over Homeopathie.
De huidige beheerder van de rubriek Homeopathie:
Naam: Bianca Wezenberg
Bedrijf: Praktijk voor klassieke homeopathie
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Bianca Wezenberg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HomeopathieVragen over Homeopathie via RSS. Klik hier.
RSS over Homeopathie op jouw website?Vragen over Homeopathie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HomeopathieVragen over Homeopathie via E-mail. Klik hier.

holteproblemen/ gebitsproblemen?

[Gesteld op: 16-05-2012]

Toelichting:
Ik heb sinds enige weken/maanden, last van mijn holtes. Waarschijnlijk ook een combinatie met hooikoorts. Maar nu slik ik sinds 2 weken silicea 30k ( 2 korrels p.dag) en luffa nemaples ( 8 tabl. p dg),dit op advies van homeopaat. Maar ik heb eigenlijk weinig verschil. Heb smorgens wel vaak een loopneus en veel last van druk op de wangen, hoofd, neus en ogen. Oog snel ontstoken, branderige ogen. En daarbij zeurderige, drukkende pijn bij mijn kiezen. Aan dezelfde kant. Mijn tandarts heeft alles al bekeken en kan geen ontstekingen vinden. Nu is mijn wang langs de neus ook al een tijdje dikker. Volgens de homeopaat moeten deze middelen de holtes schoon/los maken. Maar ik merk dit nog niet echt. Dus ik vraag me af, waar het probleem zit. Volgens de homeopaat moet ik, wanneer dit niet helpt naar de huisarts. Maar denk dat hij ook niet weet wat die er mee moet. Ik ben n.l niet ziek. Ik ben trouwens de laatste tijd wel gevoelig voor blaasontstekingen. Die heb ik in een half jaar tijd ook 2 x gehad. Ik zat zelf nog te denken aan Hepar sulfur? Heb n.l ook altijd koude rillingen, ook al is mooi weer. Vaak als ik stil kom te zitten. In mijn dagelijkse werk merk ik daar niets van. Vaak sávonds. Ik hoop dat u mij nog advies kunt geven. Ik weet dat homeopathie mij altijd heel goed heeft geholpen en hoop dat dit nu ook weer zal lukken. Alvast bedankt.
Antwoord:
Beste meneer/mevrouw,

Holteproblemen en ook hooikoorts kunnen inderdaad homeopathisch veel baat vinden. Dit kan zowel acuut, waarbij de klachten minder moeten worden, evt. na een licht beginverergering, als chronisch waarbij door constitutionele behandeling de klachten steeds minder moeten voorkomen.
Met Silicea kunnen inderdaad bijholteklachten worden behandeld, maar er zijn ook veel andere homeopathische middelen die bij bijholteklachten en hooikoorts kunnen worden ingezet.
De Luffa zijn tabletten vaan een merk, welke niet klassiek homeopathisch worden ingezet. Ik kan daar niet veel over zeggen.

Als de Silicea ondertussen nog geen effect heeft gehad, stop er dan alstublieft mee. Uw klassiek homeopaat kan het best evalueren aan de hand van de klachten welk ander middel er ingezet kan worden, wat wellicht beter passend is op de totaliteit aan symptomen. Het is niet verstandig om zelf klassiek homeopathische middelen in te gaan zetten, voor het slagen van de behandeling is het van belang om goed te kijken naar wat specifiek uw klachten zijn en deze passend te krijgen bij een homeopathisch middel, ook de dosering is hierbij van belang. Een klassiek homeopaat heeft een 5- tot 6-jarige opleiding gehad om zich dit eigen te maken. Klassiek homeopaten die uitgebreid zijn geschoold en zich moeten laten nascholen kunt u herkennen aan het lid zijn van de beroepsverenigingen NVKH (www.nvkh.nl voor therapeuten) en de VHAN (www.vhan.nl voor homeopathisch artsen).

Een huisarts kan indien nodig de klachten beoordelen en een diagnose stellen, waarmee een klassiek homeopaat soms meer duidelijkheid heeft omtrent de klacht. Of u uiteindelijk voor een reguliere of homeopathische behandeling kiest of een combinatie daarvan is uw eigen keuze.

Veel succes!

Vriendelijke groet, Bianca Wezenberg, Klassiek homeopathe
Beantwoord door:
Bianca Wezenberg
profielpagina


Gerelateerde vragen aan holteproblemen/ gebitsproblemen?:

wat kan er aan de hand zijn?
      [Gesteld in Kattengedrag]
2008-01-18 15:36:02
Heb ik een slechte adem of niet?
      [Gesteld in Alternatieve Geneeswijzen]
2009-08-17 23:57:54
waarom eet mijn kat ineens weinig/niets meer
      [Gesteld in Kattengedrag]
2008-06-17 17:10:43
Help! Poes wordt mager!!
      [Gesteld in Katten]
2008-07-01 13:20:01
Ruiken uit bekkie
      [Gesteld in Kattengedrag]
2008-10-21 20:40:17

Gemiddelde score Homeopathie: 8.5 (92x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+