Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » NLP
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek NLP en krijg online een antwoord van de specialist in NLP

Zelf een vraag over NLP? Klik hier.
Meer vragen over NLP.
De huidige beheerder van de rubriek NLP:
Naam: Hans Dalhuijsen
Bedrijf: Institute of social engineering
Reactiesnelheid: 88 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over Hans Dalhuijsen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over NLPVragen over NLP via RSS. Klik hier.
RSS over NLP op jouw website?Vragen over NLP op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NLPVragen over NLP via E-mail. Klik hier.

ben ik te dik ???

[Gesteld op: 06-05-2012]

Toelichting:
ik ben een meisje van 11 en ik ben 1.54 en ik weeg 60 kilo ben ik te dik want mijn dijen zijn ook aardig dik en ik heb wel een best buikje ik kan maat 176 niet strak meer aan maar aan mijn gezicht is niks te zien
Antwoord:
Beste vragenstelster,

Het antwoord op elke vraag waar het woord  ‘te’ in voorkomt is moeilijk te geven. Je vraagt om je gewicht te vergelijken met een norm of standaard. En dat zegt heel weinig over een enkele persoon. Ik zal hieronder deze vergelijking voor je doen en daarbij ook wat extra informatie geven. Snap je het niet helemaal, laat het dan aan je ouders lezen. Zij kunnen je ermee helpen.

Eerst de norm
Je lengte is 1,54 meter en je gewicht is 60 kilo.
Ik zal je vergelijken met meisjes van 1,55 meter lang. Die wegen gemiddeld 43 kilo. Een gezond gewicht voor deze meisjes ligt tussen 37 kg en 51 kg.
Je bent dus inderdaad behoorlijk te dik, want je bent nu zeker tien kilo te zwaar.

Wil je weten hoe veel dat is?
Neem een plastic schoonmaakemmer van je moeder, doe die helemaal vol met water en til hem op.
Zoveel extra gewicht sjouw jij de hele dag mee in je lichaam.

Loop een stukje met de emmer en voel hoe zwaar dat is.
Houdt hem voor je buik, buig voorover zonder hem op de grond te laten komen en kom weer overeind. Maak ook een paar kniebuigingen met de emmer voor je.
Probeer eens hard te lopen met de emmer. Voel dat je steeds meer zin krijgt om te rusten. Ga ermee door tot je niet langer kunt.
Zet de emmer dan neer en doe hetzelfde zonder de emmer water. Voel hoe lekker vrij dat voelt, hoe veel gemakkelijker je dan beweegt.

Dit doe je jezelf dus de hele dag aan door die extra 10 kilo’s. Al die extra moeite kun je niet gebruiken voor je buiten spelen, fietsen, dansen en genieten.
Dit is ook niet gezond, want je lichaam slijt hiervan sneller, dan dat het zich kan repareren. Hiervoor is het niet gemaakt. Je extra gewicht zorgt ervoor dat je steeds minder gaat bewegen, waardoor je nog dikker wordt. En te weinig bewegen is ook weer slecht voor je bloedsomloop en je organen.
En als je lichaam het niet meer trekt, dan wordt je ziek. Dat begint langzaam en ongemerkt, net als je te dik worden. Nu is dat nog heel ver weg. Maar de komende vijf jaren bouw je wel je lichaam op waarin je de rest van je leven moet wonen.  De komende vijf jaren bepaal je of je een sportief gezond en vrij leven hebt, of dat je de gevangene wordt van je gewicht, dat steeds meer als een zware steen aan je lichaam hangt. En nu kun je nog gemakkelijk veranderen want je bent nog in de groei.
Lukt het je niet zelf, dan kun je via de huisarts wellicht hierbij hulp zoeken.

NLP tip voor de oplossing:
Maak een plaatje (beeld) in je hoofd van hoe je lichaam er uit ziet, als het precies goed voor je voelt. Geniet even van het goede gevoel dat dit je geeft. Doe dit elke dag even, bijvoorbeeld als je ‘s morgens wakker wordt. En ga daarna lekker genieten van de nieuwe dag.
De oplossing voor afvallen zit in wat je eet en drinkt. Verhoog de voedingswaarde en verminder de hoeveelheid suikers in wat je eet. En doe dit geleidelijk zodat je er aan went. Afvallen ‘omdat je dat met je hoofd wil’, werkt meestal niet. Wat je verliest komt er dan zo weer aan.
Ook vasten, diëten of pillen lossen niets op. Dat geeft je lichaam alleen maar meer prikkels om meer te eten.

Enkele voedingstips:
1. Ga over op gezonde voeding. En dat is ook nog lekker ook. Goed eten smaakt beter.
Vraag je ouders om biologische groenten en fruit te kopen. Dat lijkt veel duurder dan het is. Immers je eet er bijna de helft minder van om ook een lekker vol gevoel te krijgen.
‘Gewoon’ voedsel bevat minder voedingsstoffen, zodat je er meer van eet. Daardoor krijg je teveel calorieën binnen die je snel omzet in extra gewicht.
2 Vermijd alle eten en snoep dat verpakt in de winkel ligt. Daar zit bijna altijd verborgen suiker in.
Kijk op de verpakking wat er in zit. Vermijdt eten waar ‘E-nummers’ in zitten.
3 Eet minder zoet broodbeleg.
4 Drink geen verpakte frisdranken zoals cola. Zogenaamde ‘light’ dranken helpen ook niet. De prikkel tot aanmaken van vet wordt er maar weinig minder door. En cola verzwakt je gebit en je botten. Je kunt heel goed wennen aan drinken van water, thee en nu en dan wat anders, dat niet zo zoet is. Laat je buikgevoel bepalen of iets lekker is, in plaats van hoe het in je mond smaakt.

Lukt het je om geleidelijk je voeding deze kant op te laten gaan, dan zal je lichaam er al snel weer uit kunnen zien zoals je dat eigenlijk wilt, om er weer lekker in te kunnen bewegen.

Met vriendelijke groet,

Hans Dalhuijsen

Beantwoord door:
Hans Dalhuijsen
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek NLP:
NLP Therapie


Gemiddelde score NLP: 8.8 (165x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+