Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Gelderland:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-GelderlandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-GelderlandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland via E-mail. Klik hier.

Een getekende wijziging arbeidsovereenkomst nodig?

[Gesteld op: 24-02-2008]

Toelichting:
Hallo, na een overname is mij een wijzigingsvoorstel arbeidsVOORWAARDEN gedaan. Toentertijd ben ik overeengekomen om ook een andere functie te gaan uitvoeren. Het wijzigingsvoorstel arbeidsVOORWAARDEN heb ik getekend. Nu twijfel ik over de functiewijziging en zou het liefst me oude functie behouden. Ik heb thuis het wijzigingsvoorstel arbeidsOVEREENKOMST nog ongetekend liggen. Heb ik nog recht op mijn oude functie? (er zijn geen proeftijden en dergelijke afgesproken)
Antwoord:
Uit bovengenoemde case begrijp ik dat er sprake is van een bedrijfsovername. Bij een bedrijfsovername zijn er juridisch gezien een aantal bepalingen waarbij de overnemende bedrijf rekening mee moet houden. Bij een dergelijke bedrijfsovername gaan alle bestaande rechten en plichten uit een arbeidsovereenkomst van rechtswege over. Uit de case begrijp ik dat de overnemende bedrijf een voorstel heeft gedaan aan u met betrekking tot aanpassing van de arbeidsvoorwaarden ten opzichte van de arbeidsvoorwaarden die u had bij uw vorige werkgever. Hierin heeft u schriftelijk mee ingestemd.

Een tweede aspect die speelt is een functiewijziging. Destijds heeft u mondeling ingestemd met een wijziging van uw functie, alleen heeft u dit schriftelijk nog niet bevestigd. Het feit dat u dit nog niet schriftelijk heeft bevestigd, wil niet zeggen dat er geen overeenstemming/overeenkomst is tussen u en uw nieuwe werkgever omtrent een wijziging van uw functie. Een mondelinge overeenkomst is juridisch rechtsgeldig ten opzichte van een schriftelijke overeenkomst. Desondanks heeft u, naar uw mondelinge toezegging, bedenkingen om de nieuwe functie te aanvaarden. Waar komen deze bedenkingen vandaan? Had u deze bedenkingen ook op het moment dat u mondeling ingestemd heeft met de aanvaarding van de functiewijziging? Of zijn deze bedenkingen pas nadien bij u opgekomen? Zijn deze bedenkingen dan gebaseerd op nieuwe feiten en omstandigheden die u nog niet wist op het moment dat u toezegde? Bestaat uw oude functie nog in de huidige organisatie?

Zoals ziet allemaal nog vragen die beantwoorden moet worden om antwoord te kunnen geven of u nog recht heeft op uw oude functie. Daarnaast is ook de vraag of de aanpassing van de arbeidsvoorwaarden gebaseerd zijn op uw huidige functie of uw oude functie, of staat de aanpassing arbeidsvoorwaarden hier helemaal los van. Mocht u oude functie nog bestaan en zijn bedenkingen mede gebaseerd op feiten en omstandigheden waar u nog geen weet van heb gehad op het moment toen u mondeling instemde met de wijziging van uw functie, heeft u nog een behoorlijke kans om terug te keren in uw oude functie.

Ik zou u willen adviseren om dit eerst te bespreken met uw werkgever. Mocht uw werkgever hier niet open voor staan, dan kunt u het beste contact opnemen met uw vakbond (als u lid bent van een vakbond) of met uw rechtsbijstandverzekering of anders met een juridisch adviseur die uw dossier kan doornemen en de mogelijkheden met u kan bespreken.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Een getekende wijziging arbeidsovereenkomst nodig?:

waar moet ik op letten bij een arbeidsovereenkomst
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2007-03-13 09:35:40
Van 24 uur naar 7 uur contract, mag dit zomaar?
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2011-02-18 09:33:14
wat zijn nou eigenlijk MIJN rechten?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland]
2008-03-05 16:04:38
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Overrulen wettelijke verlofregeling?
      [Gesteld in Arbeidsvoorwaarden]
2013-04-16 15:11:09

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Gelderland: 7.1 (60x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258137
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+