Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

Reparatie van gootlekkage door VvE ?

[Gesteld op: 05-05-2012]

Toelichting:
Twee jaar geleden werd door een erkende dakdekker een twee-componente verf aangebracht op de oude dakgoot maar er was toen waarschijnlijk reeds een lekkage. Tijdens de laatste winter ontstond er een lekkage, achter een sierbalk, met als gevolg : vochtplekken en stukwerk dat los van de muur komt (klinkt hol) in onze woning.

Na inspectie door verschillende vakmensen, is de oorzaak hoogst waarschijnlijk de dakgoot maar de exacte locatie van de lek kon niet gevonden worden. De dakdekker werd aangesproken en volgens hem is de dakgoot inderdaad aan vervanging toe maar aangezien er een garantie was op zijn werk heeft hij nogmaals rond de betreffende plek een andere 2-componenten verf aangebracht.
Dit LIJKT het probleem opgelost te hebben maar we kunnen niet zien wat er achter het stukwerk gebeurt en dit is geen langdurige oplossing. De garantie op de aangebrachte verf is binnenkort ook voorbij.

We hadden dus graag de dakgoot vroeger laten vervangen (plan 2015) en hadden hiervoor 3 offertes aangevraagd en voorgelegd aan de VvE leden maar de bankrekening van de VvE is leeg en het zal tot volgend jaar duren alvorens er weer voldoende geld op is.

De andere VvE leden (waarvan sommige het financieel ook moeilijk hebben) willen deze werken niet laten uitvoeren zolang er weer geen geld is op de bankrekening en spreken over risk assessment om de vervanging van de dakgoot uit te stellen. Hoewel we begrip hebben moeten wij reeds opdraaien voor de schaden binnenin en deze erger kunnen erger worden.
Binnenkort hebben we echter weer een VvE vergadering, vandaar mijn vragen:
- Mag men werkelijk spreken over risk assessment hoewel de lekkage reeds plaatsvond om vervanging van de dakgoot te weigeren?
- Gezien onze kosten : Kunnen we de VvE leden verplichten om dit jaar nog de werken te laten uitvoeren (hoewel er SCHIJNBAAR geen lekkage meer te zien is) ?
- Indien de VvE leden nog weigeren om de werken vroeger te laten uitvoeren hoewel ze verwittigd werden over de lekkage en onze schade, kunnen zij aansprakelijk gesteld worden voor onze schade?
- Zou er weer een lekkage zijn, kunnen we, gezien de dringendheid, zelf en rechtstreeks een ondernemer inschakelen om de goten te laten vervangen zonder toestemming van de VvE, en later de factuur voorleggen (met intrest indien ze weigeren om dit rechtstreeks te betalen ?)
- Hoe regelen we het indien er toch een akkoord is om de werken te laten uitvoeren maar een van de leden zijn deel niet rechtstreeks kan betalen ?
Antwoord:
De eerste taak van de VvE is het in stand houden van het gebouw, dit staat in alle modelreglementen beschreven. Dit doet men door het pand te verzekeren maar ook door het pand te onderhouden. Dit valt onder het onderhoud en moet dus uitgevoerd worden. Zo lang er (nog) geen lekkages zijn zou men kunnen afwachten. Treden er echter wel lekkages op dan moet alsnog en ad hoc een reparatie of vervanging plaatsvinden. beter is het dus om nu al te kijken wat de kosten zijn voor deze vervanging, men kan dan ook enkele offertes aanvragen en zo een juist besluit nemen.

U kunt de leden niet verplichten om deze vervanging nu al te laten uitvoeren, wel kunt u proberen om op de vergadering een meerderheid hiervoor te verkrijgen. Mocht er geen meerderheid zijn dan kunt u wel aangeven dat de VvE verantwoordelijk is voor de gevolgschade aan uw muur. De schade die er nu al is valt ook onder de schade van de VvE. Is het niet onder de opstalverzekering dan valt het wel onder de aansprakelijkheidsverzekering van de VvE.

U mag nooit op eigen houtje de goot laten vervangen, dit kan tot gevolg hebben dat u tot in lengte van dagen verantwoordelijk wordt voor het onderhoud aan deze goot.

Indien een van de leden niet zijn extra bijdrage zou kunnen betalen, zou de VvE deze kunnen voorschieten en een betalingsregeling met dit lid kunnen treffen. Dit betekent dat de andere leden dan iets meer betalen en dat het lid dat nu niet kan betalen elke mand wat meer voorschotbijdrage betaalt.

Beter is het om te weten welk onderhoud er aan zit te komen en daar genoeg voor te reserveren. Het beste kunt u daarvoor een meerjarenonderhoudsplan (laten) opstellen.


Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

www.slapende-vve.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Reparatie van gootlekkage door VvE ?:

Acer Travelmate 2312LM over de accu
      [Gesteld in Laptops]
2007-04-30 21:13:17
wat kost een nieuw laptopscherm..?
      [Gesteld in Laptops]
2007-09-19 18:56:49
reparatie bij verlopen garantie
      [Gesteld in Laptops]
2007-10-12 16:55:01
restore ACER 1640z
      [Gesteld in Laptops]
2007-11-01 12:31:00
Mijn Acer aspire 1604LC start niet meer
      [Gesteld in Laptops]
2007-11-05 23:26:27

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+