Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderopvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderopvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderopvoeding

Zelf een vraag over Kinderopvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Kinderopvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderopvoeding:
Naam: Anoek Binnerts-Brouwer
Bedrijf: Duwtje in de rug
Reactiesnelheid: 43 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Anoek Binnerts-Brouwer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderopvoeding op jouw website?Vragen over Kinderopvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via E-mail. Klik hier.

Wat te doen, zoon steelt geld van ons

[Gesteld op: 09-05-2012]

Toelichting:
Onze zoon van 23 steelt als student die over voldoende middelen beschikt bij thuiskomst geld uit zowel portomonee vader, moeder, partners van hen.
Wij hebben hem niet betrapt maar zijn er ondertussen door onderling overleg wel van overtuigd.
Hamsteren heeft hij altijd wel gedaan, vroeger pennen, maar ook qua gewicht en eten etc. Hoe kunnen we dit het best aanpakken.
Antwoord:

 

 

Beste ouder, 
 
U hebt ons advies ontvangen.

Zoals eerder aangegeven hebben we ons aangesloten bij een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam / Fontys Hogeschool Pedagogiek.


Lees eerst het advies, dat staat verop in dit bericht. Wij willen u vragen om daarna nog een (laatste) keer een kort vragenlijstje in te vullen. Klikt u daarvoor op de volgende link: https://uvapowl.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_3qK69P3PC7sAo3q
 
Heeft u de eerste vragenlijst nog niet ingevuld en wil u wel meedoen met het onderzoek? Doet u dat dan vóór het lezen van het advies. Direct na het lezen van het advies kunt u dan de tweede vragenlijst invullen.
 
U maakt kans op vier entreekaartjes voor ‘De Efteling’. Daarvoor zullen we u om uw e-mailadres vragen. Informatie over het onderzoek vindt u bij het eerste verzoek om deelname, dat u van ons heeft ontvangen.
 
Hartelijk dank, mede namens de deelnemende organisatie,
 
Christa Nieuwboer,
Docent / onderzoeker Pedagogiek
Universiteit van Amsterdam
Fontys Hogeschool Pedagogiek
 
 
Heeft u toch nog vragen? Nadere informatie over het onderzoek kunt u verkrijgen bij drs. C.C. Nieuwboer, c.c.nieuwboer@uva.nl


ADVIES:

Je kunt je als ouder heel machteloos voelen wanneer je het gevoel hebt dat je goed voor je kind zorgt en hij toch iets doet wat tegen je opvoeding indruist. Ook kan het zorgen voor spanning, want het vertrouwen is even helemaal weg.

Als ik uw vraag goed gelezen heb, bent u er zeker van dat uw zoon steelt. U weet alleen niet wat de oorzaak hiervan is, aangezien hij over voldoende middelen beschikt.

Enerzijds is de moeilijkheid dat niemand hem heeft zien stelen. Anderzijds bent u er toch wél zeker van. Gelukkig is er onderling overleg tussen vader, moeder en beide partners en bent u het hierover met elkaar eens.

Ik kan uit uw vraag niet opmaken hoe uw relatie is met uw zoon. Hopelijk bestaat de mogelijkheid om uw zorg bespreekbaar te maken met hem. U kunt vertellen dat u weet dat hij steelt (hoe u daarachter bent gekomen, kunt u in het midden laten). Belangrijk hierbij is dat u rustig blijft. Het best kunt u vertellen wat het met u doet dat uw zoon dit doet. Wanneer hij ontkent, of boos wordt, kunt u goed uitleggen dat u zich oprecht zorgen maakt, omdat hij volgens u geen reële reden heeft voor het stelen.

Hoe is het nu met zijn gewicht? En zijn algemeen welbevinden? Zijn er veranderingen in zijn gedrag of humeur? Dit zou duidelijk kunnen maken wat de oorzaak is van zijn stelen. Wanneer u zich hier ook zorgen over maakt, of u komt er in het gesprek niet uit, dan zou u de huisarts om advies kunnen vragen. Hij of zij heeft in uw regio adressen van professionals die weten wat in uw gezinssituatie het handigst is.

Het lijkt me een moeilijke situatie voor u. Blijf zoveel als mogelijk met elkaar in gesprek, met respect. Vertel wat het met u doet, meer dan wat zijn fouten zijn.

Ik hoop dat dit antwoord is wat u zocht. Bij eventuele verdere vragen hoop ik dat u opnieuw contact opneemt, zodat ik verder mee kan denken.

Veel sterkte!

Groeten,

Anoek
Beste ouder/opvoeder,


Onlangs heb ik u gevraagd om mee te doen aan een onderzoek. Wanneer u inderdaad de vragenlijst hebt ingevuld of dit van plan bent, zou ik dan zo brutaal mogen zijn de eerste vier letters van uw e-mail adres te vragen? Eventueel kunt u die sturen naar anoek[at]duwtjeinderug.nl. Hiermee kan namelijk de feedback worden gekoppeld aan mijn naam (met vanzelfsprekend behoud van uw anonimiteit!)


 Beste ouder/opvoeder,
 
U heeft een vraag gesteld die ik per e-mail zal beantwoorden. Ik ben benieuwd hoe deze vorm van ondersteuning u bevalt. Daarom heeft Duwtje in de Rug zich aangesloten bij een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam / Fontys Hogeschool Pedagogiek.
 
Als u op de onderstaande link klikt, komt u bij een kort vragenlijstje over opvoeden. Het kost maar een paar minuten om de vragen in te vullen. Wanneer u besluit om mee te doen, zou u dan zo vriendelijk willen zijn om bij de opmerkingen aan te geven dat u uw vraag heeft gesteld op www.gratisadviseurs.nl op 9 mei 2012?


Klik op deze link of plak deze in de adresbalk van uw browser:
https://uvapowl.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_8hRy7WEee9vYFZqAls u meedoet aan het onderzoek, dan maakt u kans op
VIER ENTREE-KAARTJES VOOR “DE EFTELING”
De winnaar ontvangt half juni bericht op het opgegeven mailadres
 

Het doel van het onderzoek is om vast te stellen of adviseren per e-mail een goede kwaliteit heeft. Bent u er tevreden over? Maar ook: maakt het advies een verschil voor u?
 
Het kan max.3 werkdagen duren voordat u uw advies ontvangt; dit kan iets afwijken van wat bij de organisatie gebruikelijk is. Bij het advies ontvangt u een link naar een tweede vragenlijstje. U moet ouder zijn dan 18 jaar om de vragenlijsten in te vullen.

In de twee vragenlijsten wordt u gevraagd uw e-mailadres in te vullen. Op die manier dingt u mee naar de 4 entree-bewijzen voor de Efteling. Uw e-mailadres wordt gescheiden van uw antwoorden in een beveiligde omgeving bewaard en na de onderzoeksperiode verwijderd. Het wordt alleen voor het loten van de prijswinnaar gebruikt.

 
Als u aan het onderzoek meedoet, geeft u toestemming om uw ingestuurde vraag en de kwaliteit van het advies te onderzoeken. Voordat dit gebeurt, wordt alle herkenbare informatie (zoals namen, uw e-mailadres) verwijderd.
 
Pas nadat u toestemming geeft, worden gegevens tussen de organisatie en de onderzoekers uitgewisseld. Daarbij wordt met de grootste zorg omgegaan met uw persoonlijke gegevens. Natuurlijk heeft u altijd het recht om tussentijds uw medewerking op te zeggen. U stuurt dan een mail naar c.c.nieuwboer@uva.nl. Uw gegevens worden in dat geval binnen twee werkdagen verwijderd.
 
De organisatie die uw advies schrijft, krijgt geen informatie over uw deelname aan het onderzoek. Het maakt voor het advies dus niet uit. We hebben uw medewerking wel nodig: hoe meer ouders meedoen, des te duidelijker zullen de uitkomsten zijn!
 
Hartelijk dank, namens Duwtje in de Rug,Christa Nieuwboer,

Docent / onderzoeker Pedagogiek
Universiteit van Amsterdam
Fontys Hogeschool Pedagogiek
 
 
Heeft u toch nog vragen? Nadere informatie over het onderzoek kunt u verkrijgen bij drs. C.C. Nieuwboer, c.c.nieuwboer@uva.nl

Bij klachten over het onderzoek kunt u zich wenden tot de Commissie Ethiek via Dr. H. Bos, h.m.w.bos@uva.nlBeantwoord door:
Anoek Binnerts-Brouwer
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderopvoeding:
OrthopedagogiekParanormale Kinderen


Gerelateerde vragen aan Wat te doen, zoon steelt geld van ons:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
hulpverlener haakt af
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-30 11:14:07
vader laat zoon van 14 aan zijn lot over
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-09-09 08:51:25
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Kinderopvoeding: 8.6 (82x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+