Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Utrecht

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Utrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Utrecht:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-UtrechtVragen over Personeel & Organisatie-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Utrecht op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-UtrechtVragen over Personeel & Organisatie-Utrecht via E-mail. Klik hier.

nieuwe functies en salarisindelingen toegestaan?

[Gesteld op: 02-05-2012]

Toelichting:
Hallo,
Ons stafhoofd en P&O hebben bedacht dat er teveel functies binnen de stafdienst zijn, en te weinig doorgroeimogelijkheden. Bovendien zouden vergelijkbare functionarissen soms in verschillende salarisschalen zitten. In samenwerking met FWG is een nieuw functiehuis neergezet waarin minder differentiatie zit en nieuwe functiebeschrijvingen zijn opgesteld. Vorige week is dit gepresenteerd en hebben de medewerkers de nieuwe functiebeschrijvingen ontvangen, en een voorstel om het ‘informele’ gesprek aan te gaan met P&O, afdelingshoofd en stafhoofd. In dat gesprek kunnen eventuele bezwaren kenbaar gemaakt worden, zodat ze verwerkt kunnen worden en de procedures niet onnodig door officiële bezwaren gerekt hoeven worden. De gesprekken moeten volgende week plaatsvinden en per 1 juni zou de Bestuurder er een klap op gegeven moeten hebben. De OR en vakbonden zijn niet in dit proces betrokken geweest. Het bedrijfsbureau bestaat uit ongeveer 40 medewerkers.
Voor mij persoonlijk wordt een deel van mijn werkzaamheden in een aparte functie geplaatst en lager ingeschaald dan ik nu betaald krijg. Het andere deel, waarvan ik de functiebeschrijving heb ontvangen, is volgens mijn huidige salarisschaal ingedeeld. Er zijn duidelijke verschillen tussen mijn huidige functiebeschrijving en de nieuwe. Qua werkzaamheden zou er vooralsnog niets veranderen, omdat er (voorlopig) geen vacature openstaat/komt te staan voor het deel dat in de andere beschrijving en schaal is ingedeeld en ik dus ook die ander functie zal moeten vervullen.
De hele situatie zit me niet helemaal lekker, daarom mijn vraag: wat is uw idee over deze gang van zaken? Krijgen de medewerkers voldoende inspraak? Kan een dergelijk proces buiten de OR om, of de vakbonden? Wat adviseert u mij om t.a.v. mijn persoonlijke situatie te doen?
Ik hoor het graag.
Antwoord:
Beste vraagsteller,

De FWG is een zeer bekend en veel gebruikt functiewaarderingssysteem in de zorg. Dit wordt gebruikt om functies te wegen en in te delen in catergorieen. Of functies opnieuw mogen worden ingedeeld, hoevaak en wanneer is afhankelijk van de specifieke afspraken in de CAO of aanvullende arbeidsvoorwaarden. Iedere functie zal echter op regelmatige basis moeten worden herijkt om te kijken of de functie en functiebeschrijving nog wel overeenstemmen.

Mijn advies is dan ook om in eerste instantie duidelijkheid te krijgen over de bij jou functie passende functieomschrijving. Bij een functie hoort ook 1 functieomschrijving. Het feit dat je slechts 1 functieomschrijving krijgt, zal dan ook wel inhouden dat dat jou functie wordt ??? en dat het andere deel anders zal worden ingevuld (misschien dat het bij het takenpakket van een andere collega wordt ingedeeld?). Verder is het belangrijk om in gesprek te gaan over de inhoud van de functie en niet over het bijbehorende salaris. De salarissen zijn gekoppeld aan een puntensysteem en als dit goed is berekend gaat er zonder wijziging van de beschrijving niets veranderen aan het salaris. 

Om dit echt goed te doorgronden zul je je moeten verdiepen in het systeem van de FWG en kijken op welke onderdelen je extra punten kunt halen. Dit is belangrijk voor het bepalen van de schaalindeling. Je zult in het gesprek dus voornamelijk duidelijkheid moet vragen over de inhoud van je functie en ingaan op de inhoud van de functieomschrijving.

voor zover mij bekend kan een functie indeling prima buiten de OR en de vakbond om, omdat het gaat om een herijking volgens een vastgesteld functiewaarderingssysteem. Er is hier geen spraken van een wijziging van de organisatie, maar van een update van de bestaande situatie.

Het kan echter wel wenselijk zijn, als je lid bent van de vakbond, daar bijstand te vragen over de aanpak van je inschaling in de FWG. Dit is een ingewikkeld proces en dus is deskundige begeleiding hierbij wenselijk.

Veel succes,

Thea Thibaudier-Zondervan
Thizo HR
www.thizo.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan nieuwe functies en salarisindelingen toegestaan?:

Mag dit?
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Overijssel]
2009-05-16 21:18:31
geslachtsorganen met de mond bevredigen
      [Gesteld in Islam]
2009-10-21 10:01:21
hoe maak je een spreekbeurt over kickboksen
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-03-30 18:30:49
Dr Frank dieet
      [Gesteld in Atkinsdieet lowcarb]
2011-01-13 14:14:42
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Utrecht: 10.0 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258132
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+