Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Verwarming » Vloerverwarming
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vloerverwarming en krijg online een antwoord van de specialist in Vloerverwarming

Zelf een vraag over Vloerverwarming? Klik hier.
Meer vragen over Vloerverwarming.
De huidige beheerder van de rubriek Vloerverwarming:
Naam: Heatnet Vloerverwarming
Bedrijf: Heatnet vloerverwarming
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over Heatnet Vloerverwarming vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VloerverwarmingVragen over Vloerverwarming via RSS. Klik hier.
RSS over Vloerverwarming op jouw website?Vragen over Vloerverwarming op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VloerverwarmingVragen over Vloerverwarming via E-mail. Klik hier.

Freesdiepte van verwarmingsbuizen

[Gesteld op: 02-05-2012]

Toelichting:
Wij willen graag in onze nieuwbouwwoning vloerverwarming i.c.m. parket/laminaat aan laten leggen, dekvloer is reeds aanwezig. Wij zijn bij verschillende parket/laminaatleveranciers geweest. Het verbaasd ons dat de verschillende leveranciers verschillende freesdieptes hanteren. Bij de ene leverancier wordt de verwarmingsbuis net in de afwerkvloer gelegd, dus zo goed als tegen het parket/laminaat aan. De andere leverancier bestrijdt deze methode en beweert dat er ca. 30 mm afstand moet zitten tussen buis en parket-/laminaatvloer, omdat er anders te grote spanningen in de lijm kunnen optreden. Kunt u ons hierin adviseren met een daarbij horende onderbouwing.
Antwoord:

Bij infrezen kan er, om diverse redenen, niet zo diep gefreesd worden, dat de afstand tussen bovenzijde verwarmingsbuis en onderzijde parket (of laminaat) 3 cm bedraagt.

Vaak wordt dat wel beweerd door leveranciers van parket en of laminaat, maar men heeft dan geen enkel idee hoe er gefreesd wordt en welke apparatruur daarvoor gebruikt wordt. (hebt u ooit wel eens gevraagd waarom die diepte wordt geadviseerd.......??)

Ten eerste is er eigenlijk geen freesmachine, gebruikt bij het infrezen van gleuven voor vloerverwarming in staat om freesgleuven van 4,5 à 5 cm diepte te frezen: de freesschijven zijn daar neit geschikt voor en die diepte kan neit ingesteld worden. (de krachten daarvoor zouden erg hoog zijn en ook de gebruikte freeschijven zijn daar niet toe in staat) Speciale machines  en freesschijven gebruiken om dieper in te kunnen  frezen zou een kostbare zaak worden.

Ten tweede wordt in de huidige bouw een dekvloerdikte van ca 5 cm aangehouden. (dekvloeren die dunner zijn, komen met regelmaat voor) Bedenk dan ook dat in die dekvloer ook nog eens alle leidingen worden verwerkt (gas, elektiriciteit, radiatoren, water). Zou het al mogelijk zijn om dergelijk diepe freesgleuven te frezen, dan zouden in dat geval alle leidingen in die vloer worden geraakt of doorgefreesd. Reparatie daarvan zal een kostbare aangelegenheid zijn.  Bij een verdiepingsvloer (dus tussen begane grond en 1e verdieping) is het al helemaal af te raden om er te gaan frezen omdat in die vloer vaak elekticiteitsleidingen zijn verwerkt en de dekvloer ook vaak dunner is.

Een advies om de freesgleuven dus dieper in te laten frezen is dus eigenlijk onzin: bij frezen wordt de diepte van de freesgleuf zo ingesteld dat de buis net onder het vloeroppervlak kan worden gelegd.

Wilt u toch die afstand van 3 cm ruimte boven de verwarmingsbuizen creëren, dan kan dat gedaan worden door:

1. nadien een deklaag van 3 cm  aan te laten brengen. Vaak is dat om andere reden niet wenselijk. Die 3 cm afstand wordt aangehouden om de ontwikkelde warmte zodanig te verdelen zodat  een zeer gelijkmatig verwarmd oppervlak wordt gecreeërd. Dat is belangrijk bij toepassing van laminaat en parket, maar ook bij kunststof vloeren.

2. de bestaande dekvloer te verwijderen en de vloerverwarming op bijvoorbeeld draadstaalnetten aan te brengen + nadien de dekvloer weer aan te brengen: ook dat is vaak niet mogelijk vanwege die vele buizen in de huidige vloeren. Ook dat zal een behoorlijk kostbare zaak worden

3. een goede ondervloer, geschikt voor vloerverwarming toe te passen (deze heeft natuurlijk ook weer een zekere dikte, waardoor de vloer hoger wordt) 

Kortom: dieper frezen is geen optie en andere oplossingen maken het veelal aanzienlijk duurder. Infrezen van de buizen op een zo klein mogelijke afstand van elkaar biedt al vaak een goede oplossing (zeker niet verder uit elkaar dan 10-12 cm)

De door uw adviseur aangegeven reden:  "omdat er anders te grote spanningen in de lijm kunnen optreden", heeft erg weinig met die 3 cm diepte te maken. De reden van die 3 cm afstand heeft dus te maken met een gelijkmatig verwarmd oppervlak en weinig of niets met spanningen in de lijm.......Door onregelmatig verwarmd oppervlak kunnen er spanningen in het hout ontstaan: juist dat dient vermeden te worden.

 

Beantwoord door:
Heatnet Vloerverwarming
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Freesdiepte van verwarmingsbuizen:

vloerverwarming met buizen
      [Gesteld in Vloerverwarming]
2008-02-15 00:14:26
Verplicht om toestemming te verlenen?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2012-11-03 20:25:43
Beste,
      [Gesteld in Vloerverwarming]
2014-01-20 15:21:58
Welke lagen tussen betonvloer en 'siervloer'?
      [Gesteld in Vloerverwarming]
2014-09-24 12:14:25
Welk vloerverwarmingsysteem is het meest ideaal?
      [Gesteld in Vloerverwarming]
2016-08-25 20:40:50

Gemiddelde score Vloerverwarming: 9.0 (261x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+