Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Personeelsmanagement-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeelsmanagement-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeelsmanagement-Noord Holland

Zelf een vraag over Personeelsmanagement-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Personeelsmanagement-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Personeelsmanagement-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Personeelsmanagement-Noord Holland Klik hier.

RSS over Personeelsmanagement-Noord HollandVragen over Personeelsmanagement-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeelsmanagement-Noord Holland op jouw website?Vragen over Personeelsmanagement-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeelsmanagement-Noord HollandVragen over Personeelsmanagement-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Verlenging jaarcontract onbepaalde tijd.

[Gesteld op: 02-05-2012]

Toelichting:
Ik ben vorig jaar begonnen en heb direct een jaarcontract gekregen. Hierin staat expliciet vermeld dat deze bij verlenging wordt voortgezet voor onbepaalde tijd. Nu heb ik een half jaar contract aangeboden gekregen en als ik hiervoor teken staat erbij vermeld dat er aan de oude overeenkomst geen rechten meer kunnen worden ontleent. Naar mijn idee mag dit absoluut niet! Kan en mogen zij dit doen? Het betreft cao electronische detailhandel.
Antwoord:
Ik ken de CAO niet in detail. Veelal ligt bij personeelszaken wel een boekje van de CAO of kunt u hem misschien opzoeken via het internet.  In het algemeen is het zeer gebruikelijk dat er eerst met tijdelijke contracten wordt gewerkt alvorens men overgaat tot een contract voor onbepaalde tijd. Het is alleen zo dat u na een jaarcontract alleen opnieuw een jaarcontract kunt krijgen of een contract voor onbepaalde tijd. Niet een contract wat 'minder' is dat uw vorige contract. Ik denk dat u het beste met uw werkgever in gesprek kunt gaan en vragen om uitleg. Mogelijk gaat het niet zo goed met deze werkgever omdat hij minder opdrachten krijgt en zoekt hij naar tussenoplossingen.

Ik wens u veel succes.
groet
Ellen
 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor zover uw reactie. Echter verbaast het mij dat zij geen contract mogen aanbieden dat minder is dan mijn huidige contract. Geldt dit voor elke werkgever en ook voor de cao waarin ik zit? Ik ha even op internet gekeken en zag ergens dat dit wel mocht. Stel nou voor dat ik teken voor het half jaar contract ...., en zij verlengen deze niet ..., heb ik dan alsnog recht op dat jaarcontract (dan nog een half jaar omdaat het 1e half jaar verstreken is) omdat zij mij een contract hebben aangeboden welke minder is dan dat ik had?
 
Antwoord Beheerder:
Met betrekking tot de lengte van contracten heb ik dit tot op heden zo begrepen. Op dit moment is het zo dat met 4x een tijdelijk contract kan/mag aanbieden. Na 36 maanden werkzaam te zijn geweest voor de werkgever in hetzelfde werk, gaat dit automatisch over in een contract voor onbepaalde tijd, mits het contract beëindigd wordt.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Verlenging jaarcontract onbepaalde tijd. :

Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
oznur
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-13 23:37:04
verdelen contracturen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-04 22:54:11
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12

Gemiddelde score Personeelsmanagement-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+