Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Geesteswetenschappen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geesteswetenschappen en krijg online een antwoord van de specialist in Geesteswetenschappen

Zelf een vraag over Geesteswetenschappen? Klik hier.
Meer vragen over Geesteswetenschappen.
De huidige beheerder van de rubriek Geesteswetenschappen:
Naam: CeesWillem
Bedrijf: Sunvitalife - het beste leven
Reactiesnelheid: 20 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over CeesWillem vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via RSS. Klik hier.
RSS over Geesteswetenschappen op jouw website?Vragen over Geesteswetenschappen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via E-mail. Klik hier.

Ik blijf maar dromen over mijn ex

[Gesteld op: 02-05-2012]

Toelichting:
Regelmatig droom ik over mijn ex en altijd komen we uiteindelijk bij elkaar terug ook deze keer. Meestal hebben de dromen nog wel een bepaalde logica maar deze totaal niet. Het ene moment waren we het aan het goed maken. En het andere moment zitten we thuis en kwam zijn ex ons lastig vallen en vermoorde hij haar. Het rare was dat ik me daarbij heel opgelucht voelde.. Het andere moment zitten we samen op de scooter erover te praten omdat het best slecht met hem ging. Ik vroeg hem of dat was omdat zij dood was. Hij zei toen dat het was omdat hij degene was die haar vermoord had, zonder verdere bijgevoelens. Ik zei hem toen dat hij dan verder moest gaan met zijn leven omdat hij anders zijn gezin kwijt kon raken voor altijd. Wat ik bij dit moment vooral voelde was de angst dat hij verdriet had omdat hij nog van haar hield. Het moment daarop is hij opeens veel weg met andere vrouwen, waardoor ik hem niet vertrouw en in de gaten ga houden maar steeds doet hij helemaal niets met deze vrouwen. Het andere moment zijn we onze tuin van ons nieuwe huis aan het opknappen en zitten mijn vader en zijn moeder gezellig in de tuin koffie te drinken en spelen de kids in de tuin. Zijn we opeens gelukkig en leek het net alsof al het andere nooit gebeurd was.
De situatie in het echt: Mijn ex en ik hebben 9 jaar geleden een zoon gekregen maar hij geloofde niet dat hij van hem was en ging er vandoor. Toen onze zoon 5 mnd was kwam hij terug met spijt en tranen. Maar niet lang derna ging hij weer en bleef hij een aantal jaren weg. In die jaren hadden we beide een relatie. Een jaar geleden stond hij weer voor mijn deur. Weer met spijt en tranen en kwamen we bij elkaar terug. Zijn ex viel ons lastig door snachts te bellen, veelvuldig langs ons huis te rijden, en via zijn familie. Vervolgens raak ik weer zwanger van hem en na een aantal maanden ging hij weer weg maar deze keer terug naar zijn ex. Echter een week later had hij spijt en wilde hij mij weer terug. Ik heb wel met hem gepraat maar kwam tot de conclusie dat ik er geen zin meer in had omdat ik geloofde dat hij meer van zijn ex hield dan van mij dus heb ik er een punt achter gezet. Inmiddels ben ik 8 mnd zwanger van hem en laat hij mij nog steeds niet met rust en ook zijn ex laat mij niet met rust. Zijn ex is trouwens ook nog steeds zijn ex. In principe ben ik voor mijn gevoel klaar met hem, maar doordat hij mij steeds confronteerd door het niet met rust laten maakt hij het mij wel moeilijker.
Antwoord:

Beste,

Volgens mijn gevoel hebben we hier al eerder over gecommuniceerd wanneer ik jouw verhaal lees. Mijn reactie blijft deels hetzelfde. Overigens betwijfel ik wel jouw uitspraak: ...ik wel er wel klaar mee... Nu wordt het tijd om ook emotioneel de boel verder op de juist manier af te handelen.

De ex. van jouw ex maakt zich schuldig aan stalking. Daarvoor kun je een klacht indienen bij de lokale politie en hopen dat die een eind aan dat hinderlijk gedoe maakt. Anders wordt het tijd om de rechter dat op te laten leggen, wanneer je de moed hebt om die stap(pen) te zetten. Dan krijg je van die kant tenminste wat rust.

Datzelfde geldt voor jouw ex (behoudens een goede omgangsregeling voor de kinderen, dus hem kun je - als vader van de kinderen - niet helemaal uitsluiten. Dit is al een uitdaging op zich, ik bedoel een juiste houdinhg te vinden tussen "de vader van de kinderen" en "de flipperkastpartner". Voor de kinderen kun je je gevoelens over hem moeilijk maskeren en toch ruimte gaan creëeren voor jouw eigen leven, zonder afwijzende gevoelens naar jouw ex. Immers, hij is ook maar een mens en hij is, zoals hij is. Wel een duidelijke afstand tussen jou en hem scheppen (eventueel te beginnen met daar een (inwendig) plaatje van maken en je daardoor laten leiden. Dat vergt tijd en veel oefenen, zonder opnieuw met elkaar de koffer in te duiken!

Dan hebben we de droom die ook al veel details geeft wat er allemaal op onbewust niveau meespeelt in dit drama (zou zo op de tv kunnen!). Dromen zijn doorgaans niet logisch omdat ze van andere, onbewuste orde zijn ("de taal van de goden"). Daarin spelen de yin (vrouwelijke) en yangkrachten (de mannelijke) in jezelf een rol. Dus in plaats van "mijn ex." dien je dan in te vullen "mijn mannelijke energie". Er zit ook een waarscxhuwing in verborgen, namelijk dat jouw yangkracht (versymboliseerd door jouw ex.), jouw "vroegere"/oorspronkelijke vrouwelijke kant om zeep helpt/vermoordt.  Jouw vrouwelijk kant geeft een juist advies (aan jezelf), nhamelijk: dat "hij" (jouw yangkracht) verder dient te gaan met met zijn leven" omdat JIJ anders jouw gezin kwijtraakt.

Je ziet in de "tuinscene van julluie nieuwe huis" hetzelfde: jouw vader (jouw yangkracht) en zijn moeder (jouw yinkracht) zitten gezellig koffie te drinken in de tuin. Ook staat allemaal symbool voor hetgeen er zich binnen jou afspeelt/af kan spelen, wanneer je doorzet orde op zaken te stellen in jouw leven.

Het is wel een beetje typerend dat "mannen" moeilijk met een scheiding kunnen dealen, temeer daar jullie samen kinderen hebben. Ook die vormen een stuk van zijn "vlees en bloed" en dat blijft hem dus ook - begrijpelijkerwijs - aantrekken. Dus, zoals hierboven al aangegeven, dien je daar een goede, praktische regeling voor te treffen - die ook voor jouw EN de kinderen werkzaam en nuttig is (voor de gezamenlijke kinderen). Je kunt dus wel begrip voor "zijn moeite" hebben, zonder jezelf weer de devalueren tot "een beschikbare vrouw". Wellicht kan een goede maatschappelijk werker/-ster dan wel een ander vertrouwd iemand jou helpen orde in de chaos te scheppen en ook om jouw eiegn leven weer op de rails te krijgen.

Veel sterkte en succes daarmee toegewenst.

CeesWillem

Beantwoord door:
CeesWillem
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Geesteswetenschappen:
FilosofieGodsdienstwetenschapTheologie


Gerelateerde vragen aan Ik blijf maar dromen over mijn ex:

verblijfsvergunning
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2008-05-08 19:02:29
Waarom krijgt iemand geen verblijfsvergunning?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2009-12-14 22:18:57
flora en faunawet cointra bomenverordordening
      [Gesteld in Vleermuizen]
2010-05-28 13:25:16
Buitenlandse partner wordt uit huis gezet
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 21:04:41
krijgt mijn vriendin een verblijfsvergunning?
      [Gesteld in Familierecht]
2011-08-21 14:07:39

Gemiddelde score Geesteswetenschappen: 8.8 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+