Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Zorg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zorg en krijg online een antwoord van de specialist in Zorg

Zelf een vraag over Zorg? Klik hier.
Meer vragen over Zorg.

Beheerder worden?

De rubriek Zorg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Zorg Klik hier.

RSS over ZorgVragen over Zorg via RSS. Klik hier.
RSS over Zorg op jouw website?Vragen over Zorg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ZorgVragen over Zorg via E-mail. Klik hier.

Vergoeding operatie bij zorgverzekering

[Gesteld op: 01-05-2012]

Toelichting:
Geachte heer / mevrouw,

Mijn vrouw heeft twee keizersneden gehad en nu heeft ze ontzettend veel last van der buik. Rond de streek van de keizersnede heeft zich littekenweefsel rond de zenuwen gevormd. Dit zorgt ervoor dat mijn vrouw elke dag pijn heeft, dat wil zeggen dat wanneer er een kind tegen haar buik stoot ze vergaat van de pijn, als ze een dag veel gedaan heeft heeft ze 's avonds heel veel pijn, ze kan er dus te weinig door. Nu zijn wij door de huisarts naar een plastisch chirurg gestuurd en die gaf aan dat het probleem pas verholpen is als het stuk buikwand waar de kapotte zenuwen zitten eruit gesneden wordt. Hij heeft een brief gestuurd naar de zorgverzekering en deze keurde het in eerste instantie af, wij hebben toen bezwaar aangetekend maar ook deze werd afgekeurd met de opmerking dat volgens de wet deze operatie niet vergoed hoeft te worden. Het komt er dus op neer dat we deze operatie zelf meoten betalen, en dat lukt ons niet. Maar mijn vrouw nog jaren met die pijn rond laten lopen kan ook niet. Ik heb via een kennis gehoord dat jullie ons zouden kunnen helpen, ik hoop heel erg graag dat jullie dat kunnen. Help ons alstublieft! Bedankt! Ps. ik hoop dat u genoeg info heeft anders kan ik nog meer doormailen, ik hoopte alleen dat ik aan de 2500 tekens kwam. Groet Mike Nuijs namens Evelien Nuijs.
Antwoord:

Hallo meneer en mevrouw Nuijs,

Ik lees dat u het juiste pad qua vraag naar vergoeding reeds gelopen heeft. Het is vervelend dat uw zorgverzekeraar niet mee wil werken in deze situatie. Heeft u aangegeven dat de operatie niet cosmetisch is maar wel degelijk medisch noodzakelijk?

Naar mijn mening zou een coulance regeling (een uitzonderingsvergoeding) op zijn plaats zijn. Helaas werken veel zorgverzekeraars volgens 'het boekje'.

Wellicht kunt u nog eens contact opnemen met de behandelend specialist en vragen of hij/zij nog iets voor u kan betekenen. Vanaf gratisadviseurs.nl kan ik u helaas alleen adviseren de moed niet op te geven en opnieuw een brief te sturen tav de keurend verzekeringsarts. Hierin kunt u aangeven dat uw behandelend specialist achter u staat en de behandeling als MEDISCH noodzakelijk acht. Geeft u nogmaals aan dat dit geen cosmetische ingreep betreft!

Wat ik misschien niet mag vertellen maar toch doe... Soms biedt vermelding van een ombudsman enige voorrang. Natuurlijk kunt u eens kijken op de site van de ombudsman: www.ombudsman.nl  Zij behandelen klachten van de overheid, waar alle zorgverzekeringen dus ook onder vallen.

Ik wens jullie ontzettend veel succes, hoop dat de verzekeraar inziet dat deze behandeling daadwerkelijk medisch noodzakelijk is en ze alsnog een akkoord afgeven.

Met vriendelijke groet, Irene

 

 
Reactie vraagsteller:
Beste Irene,

Bedankt voor uw snelle reactie, ik vind het fijn dat u uw mening en advies geeft, ik zal contact opnemen met de behandelend specialist en een nieuwe brief sturen naar de zorgverzekering met de mededeling dat het om een Medische ingreep gaat.

Nogmaals bedankt!

Groet,
Mike Nuijs
 
Antwoord Beheerder:

Hallo,

Geen enkel probleem, ik help graag. We betalen steeds meer voor onze verzekering maar we krijgen steeds minder.

Ik hoop dat de verzekering de kosten alsnog zal vergoeden als ze opmerken dat het gaat om een medisch NOODZAKELIJKE ingreep, de specialist staat immers achter de behandeling. Nogmaals.... geef in uw brief aan dat het absoluut niet gaat om een cosmetische behandeling.

Heel veel succes!

Met vriendelijke groet, Irene

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Zorg:
Jeugd & Gezin
Jeugdzorg
Mantelzorg
Persoonsgebonden Budget (PGB)Gerelateerde vragen aan Vergoeding operatie bij zorgverzekering:

risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
hond zakt door achterpoten. Wat moeten we doen?
      [Gesteld in Bewegingsprobleem hond]
2009-07-06 20:46:15
€ 4000 schuld door niet betalen ziekenfondspremie.
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-04-12 13:09:47
ik wil mijn grote buik verkleinen
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2011-01-08 17:19:05
Wat kan ik nog doen?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-16 23:14:05

Gemiddelde score Zorg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+