Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Zorg » Jeugdzorg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Jeugdzorg en krijg online een antwoord van de specialist in Jeugdzorg

Zelf een vraag over Jeugdzorg? Klik hier.
Meer vragen over Jeugdzorg.

Beheerder worden?

De rubriek Jeugdzorg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Jeugdzorg Klik hier.

RSS over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via RSS. Klik hier.
RSS over Jeugdzorg op jouw website?Vragen over Jeugdzorg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via E-mail. Klik hier.

Waarom worden hier onjuiste informatie gegeven?

[Gesteld op: 01-05-2012]

Toelichting:
Ik heb op 2-04 een vraag gesteld over vragen die een geziinsvoogd had gesteld over een inwonende oom. De vragen waren zeer prive en betrof vragen over mijn gezin die in een ander land woont. Ik was zeer stellig dat de vragen niet hadden mogen worden gesteld en ik ook niet als opvoeder in dat gezin behoort. Het antwoord wat ik hier door beheerder op mijn vragen kreeg waren ook totaal onjuist en leek het meer op verdediging naar jeugdzorg toe. Na uitspraak klachten commisie BJZ heeft de gezinsvoogd onprofecioneel gehandelt en prive vragen over mijn gezin nooit mogen stellen, ook behoor ik niet tot de opvoeders, Zowel haar chef als de klachten commisie is daar duidelijk in en was mijn gezin wat 10.000 km hier vandaan woont geen reden tot stellen van vragen in een risico analyse. Het advies hier gegeven was op alle punten onjuis en zeer misleidend, als men advies geeft doe het dan juist maar hier was didelijk geen onhafhankelijk antwoord gegeven.
Antwoord:
Dank voor uw vraag en uw reactie die u via mijn website gestuurd heeft. Het probleem van antwoorden geven op deze site is dat deze antwoorden, bij gebrek aan exacte inhoudelijke informatie van beide partijen altijd algemeen van aard zullen zijn. In het algemeen is het zo dat een gezinsvoogd de veiligheid van de onder toezicht gestelde kinderen moet bewaken. De rechter stelt niet zomaar kinderen onder toezicht! Daar zal vast (na gedegen onderzoek door de Raad voor de Kinderbescherming) een goede reden voor zijn. Wanneer blijkt dat er een inwonend familielid is, dan moet de gezinsvoogd op z'n minst kunnen beoordelen of dat familielid van invloed is op de opvoeding en de veiligheid van die kinderen. De gezinsvoogd is door de rechter daar verantwoordelijk voor gesteld. Dat kan leiden tot een heel positief resultaat: het familielid heeft een goede invloed op het gezin en ondersteunt hen, maar het resultaat kan ook heel negatief zijn. Helaas worden gezinsvoogden regelmatig geconfronteerd met "familieleden" die wel eens even met harde hand zich met de opvoeding zullen bemoeien, of erger nog. Je kunt het zo gek niet bedenken of je maakt het in de jeugdzorg (helaas) mee.
U heeft gelijk dat een gezinsvoogd daarin wel enige terughoudendheid moet betrachten. Volgens Delta Methodiek moet de gezinsvoogd proberen zaken positief te benaderen. Dus alleen als er signalen zijn (bijv. via artsen, school, AMK, etc) dat er problemen zijn, mag de gezinsvoogd doorvragen. Er moet dus tenminste een vermoeden zijn dat er meer aan de hand is. U heeft uw klacht voorgelegd aan de klachtencommissie. De klachtencommissie heeft (in tegenstelling tot mijn algemene beantwoording) inzage gehad in het dossier en tijdens een klachtenzitting op hoor en wederhoor beide partijen kunnen bevragen. Dat de klachtencommissie uw klachten (geheel of gedeeltelijk, dat vertelt u helaas niet) gegrond verklaard heeft, betekent dat ter zitting de gezinsvoogd onvoldoende duidelijk heeft kunnen maken waarom hij/zij uw privacy geschonden heeft. Want privacy is terecht heel belangrijk.

Ook heeft u gelijk dat ik niet onafhankelijk ben. Ik kies namelijk geen partij voor ouders noch voor jeugdzorg. Ik kies zeer bewust partij voor de kinderen om wie het gaat! Dat heeft u kunnen nalezen op mijn website. U klaagt over UW privacy. Met uw klacht valt u een gezinsvoogd aan die op dat moment alleen probeerde zijn/haar werk zo goed mogelijk te doen. Terwijl het geen effect op uw eigen kinderen heeft en u ook niet de opvoeder blijkt te zijn. (Maar wel bij de kinderen inwoont). Jammer dus dat door uw klacht (ook al is deze gegrond verklaard) de werkrelatie van de gezinsvoogd met dit gezin zeer waarschijnlijk verstoord is geraakt.  De hulpverlening aan deze kinderen moet dankzij uw klacht weer helemaal van voren af aan gekaderd worden. Er moet mogelijk aan een nieuwe gezinsvoogd worden overgedragen, etc. De kans bestaat (in het algemeen) dat u de kinderen en hun toekomstperspectief daarmee geen gunst bewezen heeft. Ook al zult u niet blij zijn met dit antwoord, u doet er goed aan zich ernstig af te vragen of uw klacht over UW privacy dat allemaal wel waard was.....
Mijn advies derhalve: Ga zo snel mogelijk om de tafel met BJZ en maak duidelijke afspraken over voortzetting van de hulpverlening aan de kinderen. Wees duidelijk welke rol u daarin (in positieve zin) wel kunt of wilt spelen. Dat is vele malen belangrijker dan gelijk hebben.  Het gaat tenslotte niet om uw, maar om hun toekomst. Besef dat u daarin als volwassene uw verantwoordelijkheid dient te nemen en begraaf uw strijdbijl. De kinderen zullen u daar later dankbaar voor zijn.

met vriendelijke groet,

P. Smits
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Waarom worden hier onjuiste informatie gegeven?:

Mag een extern bedrijf gegevens aan derden geven?
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2009-12-16 08:19:59
persoonlijk dossier.
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-11 01:37:28
outlook express importeren op mac
      [Gesteld in Computersoftware]
2012-11-22 15:59:17
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16
Vingerafdruk moeten afstaan
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2020-04-30 14:16:50

Gemiddelde score Jeugdzorg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+