Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Familierecht » Alimentatierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Alimentatierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Alimentatierecht

Zelf een vraag over Alimentatierecht? Klik hier.
Meer vragen over Alimentatierecht.
De huidige beheerder van de rubriek Alimentatierecht:
Naam: Henk van Brouwershaven
Bedrijf: Alimentatiehaven
Reactiesnelheid: 18 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over Henk van Brouwershaven vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AlimentatierechtVragen over Alimentatierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Alimentatierecht op jouw website?Vragen over Alimentatierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AlimentatierechtVragen over Alimentatierecht via E-mail. Klik hier.

Telt saldo spaarpolis mee bij max. draagkracht?

[Gesteld op: 29-04-2012]

Toelichting:
Ik ben ruim 16 jaar geleden gescheiden, mijn zoon was toen 1 jaar. Ik heb sindsdien geen contact met beiden gehad. Mijn ex en ik hadden een spaarpolis geopend met 20 jaar maandelijkse vast bedrag aan inleg, voor zijn studie later. Ik ben na de scheiding blijven sparen in die polis. Ik ben de inschrijver en de begunstigde van die polis. Polis is verzekerd op het leven van mijn ex. Daarnaast heb ik altijd de partner- en kinderalimentatie betaald die de rechter mij heeft opgelegd.
Mijn zoon wordt in september 18 en gaat dan studeren. Een paar maanden geleden heeft mijn ex via een advocaat een herziening van mijn kinderalimentatie / onderhoudsbijdrage aangevraagd i.v.m. zijn studie. Advocaat heeft een draagkrachtberekening uitgevoerd waar ik het wel mee eens ben. Daar komt een nieuw maandbedrag uit wat ik wel bereid ben om te betalen. Immers: ik heb in de spaarpolis 16 jaar doorgespaard en heb daardoor voldoende buffer om een flink hogere onderhoudsbijdrage i.v.m. zijn studie te gaan betalen tot hij 21 is. Maar, en nu komt het: de advocaat redeneert dat het saldo van de spaarpolis niets met mijn draagkracht te maken heeft; ze wil het hele saldo vd polis opeisen náást het maandelijkse bedrag dat uit de draagkrachtberekening is gekomen. Ik ben het daar niet mee eens. Ik heb naast mijn alimentatie jarenlang gespaard, en dan zou ik nu het hele polisbedrag moeten afstaan én veel meer onderhoudsbijdrage moeten gaan betalen. Dat is toch dubbelop?
De polis staat op mijn naam, ik ben de begunstigde, dus ik kan in mijn ogen bepalen hoe ik die inzet voor mijn zoon. Bovendien ben ik slechts tot zijn 21e onderhoudsplichtig, en ze willen het saldo van de polis hebben voor zijn masterstudie ná zijn 21e.
Sta ik in mijn recht? Zo nee, waarom niet? Zo ja, zijn bovenstaande argumenten steekhoudend of moet ik andere argumenten gebruiken?

Bedankt voor het antwoord!
Antwoord:

Een (her)berekening maakt duidelijk,

hoeveel kinderalimentatie thans betaald dient te worden,

rekening houdende met de gewijzigde omstandigheden.

 

Onze alimentatieadviseurs berekenen voor u / de klant de ‘’voor u meest redelijke alimentatie’’.

Hierbij worden de geldende wetgeving en normeringen in acht genomen, echter, daar waar nodig wordt hiervan afgeweken, en in ieder geval wordt de norm zodanig geïnterpreteerd dat uw belangen worden behartigd, de alimentatie adviseur maakt hierbij gebruik van de jarenlange ervaring en jurisprudentie


In hoeveree met de spraarpolis wordt rekening gheouden, is afhaneklijk van vele factoren, op basis van de thans vemelde informatie, indien deze wordt aangewend voor bekostiging studie kind, heeft dit consequenties voor de alimentatie, anders niet.

Met vriendeliijke groet, Henk van Alimentatiehaven

 

Voor een  een vrijblijvend informatiepakket, met formulieren voor een eventuele berekening, of verdergaande advisering,  kunt u een email zenden aan  info@alimentatiehaven.nl  vermelding  ‘’alimentatie’’ is hiertoe voldoende om vervolgens één en ander per email te ontvangen.

Zie ook  www.alimentatiehaven.nl

 
Reactie vraagsteller:
Uw antwoord geeft me nog niet echt duidelijkheid. Wat bedoelt u met "als het spaarfonds voor de studie wordt ingezet heeft dat consequenties voor de alimentatie"? Mijn alimentatie (onderhoudsbijdrage 18-21 jaar) stijgt o.b.v. de gemaakte draagkrachtberekening o.b.v. mijn inkomen al met een aantal honderden euro's per maand. Ik kan daarmee instemmen mits ik dat hogere maandbedrag deels kan dekken vanuit de spaarpolis. Maar de advocaat stelt dat ik én de hogere onderhoudsbijdrage moet gaan betalen én daarnaast het spaarfonds geheel ter beschikking moet stellen. Is dat terecht?
 
Antwoord Beheerder:
Zonder inzicht in alle bijbehorende papieren / berekeningen / polisvoorwaarden kunnen wij niet verder adviseren, de advocaat, die uw zaak kent kan   wellicht wel uw vragen beantwoorden.  De hoogte van de  kinderalimentatie is niet alleen afhankelijk van uw draagkracht. M vr gr

Beantwoord door:
Henk van Brouwershaven
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Telt saldo spaarpolis mee bij max. draagkracht?:

hoe te handelen?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2008-01-17 10:59:40
Wat is de puntentelling bij een JdB toernooi.
      [Gesteld in Jeu de Boules]
2011-06-06 23:42:30
Tekort draagkracht, wel zorgkorting toegestaan?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2013-12-09 23:33:22
Bijv; win met 13-10 Hoe word saldo berekend?
      [Gesteld in Jeu de Boules]
2014-01-29 02:37:17
Controle afsluiten boekjaar
      [Gesteld in Administratie]
2015-06-09 10:36:55

Gemiddelde score Alimentatierecht: 7.3 (568x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+