Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Neurologische Stoornissen » Chronisch Vermoeidheidssyndroom
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom en krijg online een antwoord van de specialist in Chronisch Vermoeidheidssyndroom

Zelf een vraag over Chronisch Vermoeidheidssyndroom? Klik hier.
Meer vragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom.

Beheerder worden?

De rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom Klik hier.

RSS over Chronisch VermoeidheidssyndroomVragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom via RSS. Klik hier.
RSS over Chronisch Vermoeidheidssyndroom op jouw website?Vragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Chronisch VermoeidheidssyndroomVragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom via E-mail. Klik hier.

Criteria waarschijnlijkheidsdiagnose CVS/ME.

[Gesteld op: 01-03-2007]

Toelichting:
Momenteel zit ik in een herkeuringstraject bij het UWV. De keuringsarts vraagt zich af welke onderzoeken/bloedwaarden/medisch specialisten het beste geraadpleegd kunnen worden als het gaat om het vast stellen van een (waarschijnlijkheidsdiagnose). Kunt U mij hierover nader informeren? Alsvast bedankt voor uw reactie en succes met jullie informatieve site!
Antwoord:
CVS is een klinisch gedefinieerde aandoening die wordt gekenmerkt door een ernstige, invaliderende vermoeidheid en een combinatie van voornamelijk zelf gerapporteerde klachten (Fukuda et al, 1994). De diagnose kan slechts worden gesteld na uitsluiting van andere medische en psychiatrische oorzaken van vermoeidheid.
Bij gebrek aan een empirisch gefundeerde en algemeen aanvaarde wetenschappelijke definitie werden, op basis van consensus, exclusiecriteria ontwikkeld met als doel een homogene onderzoekspopulatie te creëren.
Het Center for Disease Control and Prevention (CDC-USA) paste de oorspronkelijke CVS-criteria van 1988 aan in 1994. Het CDC wordt erkend als leidinggevende federale instantie die de gezondheid en veiligheid van mensen over de hele wereld vrijwaren. Volgens de nieuwe criteria dient er sprake te zijn van persisterende of terugkerende medisch onverklaarbare moeheid die een duidelijk beginpunt heeft, niet het gevolg is van geleverde inspanningen en niet significant vermindert door het nemen van rust. Er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen aanhoudende vermoeidheid (die meer dan één maand duurt), chronische vermoeidheid (die meer dan zes maanden duurt) en idiopatische vermoeidheid (Fukuda et al, 1994). Tevens dient het familiaal, sociaal en professioneel functioneren ernstig beperkt te zijn omwille van de vermoeidheid. Een tweede voorwaarde houdt de aanwezigheid in van tenminste vier van de volgende acht symptomen : stoornissen in het korte termijn geheugen en/of de concentratie, keelpijn, pijnlijke en/of gevoelige lymfeklieren, spierpijn, pijn in verschillende gewrichten, niet-verkwikkende slaap, vermoeidheid die tenminste 24 uur aanhoudt na een relatief kleine inspanning en dit minstens gedurende 6 maanden.

De vaststelling kan het beste gebeuren door een specialist ter zake. Zo'n specialist kan je in je regio vinden via de patiëntenverenigingen. De analyzes die moeten gebeuren zijn individueel verschillend. De bedoeling is dat elke andere mogelijke oorzaak die kan leiden tot dezelfde klachten, uitgesloten wordt.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Criteria waarschijnlijkheidsdiagnose CVS/ME.:

Is het Treitelbaumprotocol betrouwbaar?
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2006-11-06 20:43:43
CVS verband met ADD en DSPS?
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2006-11-09 11:01:07
Kan CVS het gevolg zijn van PTSS?
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2006-11-28 16:12:46
Slapeloosheid
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2006-12-06 19:09:46
Kan in een inputbox variabele invoer verwerken?
      [Gesteld in Microsoft excel]
2016-08-29 09:29:27

Gemiddelde score Chronisch Vermoeidheidssyndroom: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+