Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Vastgoed » Hypotheken
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken

Zelf een vraag over Hypotheken? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HypothekenVragen over Hypotheken via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken op jouw website?Vragen over Hypotheken op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HypothekenVragen over Hypotheken via E-mail. Klik hier.

Uit elkaar en ons huis.. Wat nu ?

[Gesteld op: 29-04-2012]

Toelichting:
Mijn ex en ik hebben mondeling afgesproken dat ze in ons gezamelijk huis zou blijven wonen en zij ook alle hypotheeklasten zou betalen omdat we wilde dat onze gezamelijke zoon )de basisschool kon afmaken. Hierna zou het huis te koop komen en zou zij blijven wonen totdat huis verkocht wordt. Het huis staat inmiddels te koop. Miv 1 september dwingt ze mij dus om 50% van de kosten van alles van het huis, hypotheek,belastingen end. Te betalen.omdat ze nu ineens gaat samenwonen ergens anders. Ik vind dit dus niet eerlijk omdat we een afspraak hadden gemaakt en zij dit, nu ze ineens wil samenwonen, ineens niet meer weet.
Destijds vanwege de afspraak het huis ook niet te koop gezet. Mijn ex heeft al die tijd de kosten van het huisgedragen en het belasting voordeel ontvangen. Ik heb alleen haar levensverzekering betaald.

Naar schatting zal mij dit ongeveer 600€ per maand gaan kosten. Gelet op mijn financiele situatie nu zal dit onmogelijk zijn om te betalen. ik en mijn huidige partner hebben momenteel nog 2 huizen die niet verkocht zijn.

Mijn draagkracht is absoluut niet voldoende.

Ik kan dus ook niet betalen per 1 september. Graag wil ik weten wat de gevolgen zijn en of het NHG hier uiteindelijk als er een achterstand ontstaat gaat bijspringen als het huis geveild moet worden.

Ook een vraag is als draagkracht van mijn ex meer is dan die van mij, gaat zij dan meer betalen of gaat zij het hele Hypotheek bedrag betalen. ( zoals oorspronkelijk de afspraak was

Is een mondelinge afspraak en bewijs dat het huis dus nu pas te koop komt ipv 2 jaar gëleden ook rechtsgeldig, hoe sterk sta ik.
Mvg
Antwoord:

Goedenavond,

Kort door de bocht gesteld bestaat er een overeenkomst tussen u en uw ex-partner enerzijds en de bank anderzijds. De bank heeft geen weet van uw persoonlijke situatie en verwacht dat er maandelijks 'gewoon' geincasseerd kan worden. Als dat bij uw ex-partner niet meer lukt, zullen zij dat bij u gaan proberen. U bent nog steeds beide hoofdelijk aansprakelijk voor het terugbetalen van de gehele schuld. De bank kijkt niet naar draagkracht, het interesseert ze botweg niets waar de maandbetaling vandaan komt. Als er maar betaald wordt.

De mondelinge afspraak is rechtsgeldig, mits u kunt bewijzen dat deze afspraak is gemaakt. En dat is vaak een probleem met mondelinge afspraken.

Een hypotheek gesloten onder NHG-voorwaarden heeft als gunstige bepaling dat een restschuld bij verkoop door een beeindiging van de relatie wordt kwijtgescholden door het waarborgfonds eigen woning. En daar lijkt in jullie situatie gebruik van gemaakt te kunnen worden. Wel zullen zij jullie bij het BKR registreren, zodat een in de toekomst te sluiten hypotheek alleen nog onder NHG-voorwaarden gesloten kan worden.

Mocht uw ex-partner niet meer aan de afgesproken betaling (willen) voldoen, zal de bank u dus ook aanspreken. En eventueel zelf al een achterstand bij het BKR melden. Met alle negatieve consequenties van dien.

Het enige advies dat ik u kan geven, is om de woning zo goed en zo snel mogelijk te verkopen. Maar dat zal u zelf ook willen. Daarnaast moet u met elkaar blijven praten om de zaak niet te laten escalleren. Hoe moeilijk dat misschien ook is.

Ik wens u veel succes bij de verkoop en de afwikkeling hiervan!

Met vriendelijke groet,

Mark Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl

 

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Uit elkaar en ons huis.. Wat nu ?:

Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Hallo, franse bulldog teef poept s´nachts in huis
      [Gesteld in Hondenopvoeding]
2010-02-06 09:18:29
gek of niet
      [Gesteld in Paranormaal]
2010-04-09 16:34:42
Recht op vrije keuze (z.huis/hulpverlener‏)?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2013-02-26 13:12:24

Gemiddelde score Hypotheken: 8.8 (89x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+