Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Re´ncarnatietherapie » Vorige Levens
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vorige Levens en krijg online een antwoord van de specialist in Vorige Levens

Zelf een vraag over Vorige Levens? Klik hier.
Meer vragen over Vorige Levens.
De huidige beheerder van de rubriek Vorige Levens:
Naam: Marianne Notschaele-den Boer
Bedrijf: Rha publishing - rha reincarnatietherapie
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marianne Notschaele-den Boer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via RSS. Klik hier.
RSS over Vorige Levens op jouw website?Vragen over Vorige Levens op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via E-mail. Klik hier.

Vraag

[Gesteld op: 27-04-2012]

Toelichting:
Hallo Marianne,

Ik weet niet zeker of ik met deze vraag bij de juiste rubriek ben, maar ik probeer het maar.

Ik ben een jongen en ik ben goed bevriend met een andere jongen. Wij zaten op dezelfde opleiding en nu studeren wij allebei wat anders. Wij volgen allebei onze eigen weg en zijn druk bezig met studeren.

Af en toe heb ik wel eens seksuele gedachten over hem gehad. Ik vraag mij af hoe dit komt en of dit misschien een 'vervorming/projectie' is van iets. Ik kan niet zo goed uitleggen wat ik bedoel met vervorming/projectie. Ik heb het idee dat ik het diep van binnen wel weet, maar ik kan het niet zo goed onder woorden brengen.

Ik voelde wel een liefde vanuit mijn hart voor deze jongen, maar hoe kan het dan dat ik seksuele gedachten had over hem? Misschien dat het iets met de chakra's te maken heeft. Of is er iets wat onbewust in mij speelt?

Heb je een antwoord voor mij waardoor ik een klein stapje verder kan? Ik heb even een 'duwtje' in de juiste richting nodig.

Alvast bedankt.

Gr,

p.s. ik weet ook niet zo goed of deze vraag met vorige levens te maken heeft.
Antwoord:

Hallo,

nou je vraag heeft in ieder geval met je leven nu te maken ;) en kan zelfs wel verbonden zijn met vorige levens. Echt helemaal duidelijk wordt dat niet uit je kleine stukje tekst, dus ik kan slechts wat mogelijkheden noemen, en dan is het aan jou om eruit te nemen waar je wat mee kan. Dat is misschien wel dat duwtje dat je bedoelt.

Ik noteer daarom gewoon maar wat gedachten die bij me opkomen als ik jouw stukje lees:

- hoogsensitiviteit/hooggevoeligheid komt niet alleen bij vrouwen voor, maar ook bij mannen

- hsp-mensen tunen nogal eens makkelijk in op universele liefde, dat maakt het lastig om gewone, sexuele liefde en 'liefde voelen voor iemand' uit elkaar te houden

- als je jong bent, ben je in de groei op alle gebied, dus de onderste chakra's waaronder die met sexualiiteit te maken hebben, zijn wat gevoeliger/opener in contact met anderen

- vriendschap maar ook liefde kan gebaseerd zijn op oude vriendschappen en oude liefdes uit vorige levens

- stel dat je in een vorig leven een andere relatie had (bijv man/vrouw, vrouw/man, vrouw/vrouw of man/man dat maakt dus even niet uit) maar je komt dezelfde ziel van toen met wie je die relatie had, nu opnieuw weer tegen, kun je opnieuw liefde voelen voor hem of haar. Ook oude seksuele gevoelens kunnen bij je opspelen. Bij hooggevoelige mensen is de scheidslijn tussen toen en nu wat minder duidelijk, dus dat is ook lastiger bij je afvragen of je nu hetere, homo, bi of weet ik wat bent.

- Mogelijk is bij jou het thema: relaties, gevoelens van liefde/sekuele gevoelens, iets wat in meerdere levens heeft gespeeld om ervaringen op te doen. Dan ben je daar nu ook gevoeliger voor.

- Je kunt dus nu een sexuele gedachte hebben over iemand die gebaseerd is op een ander, vorig leven met diepe liefde voor hem/elkaar.

- Het kan ook zijn dat je nu aan het ontdekken bent hoe het zit met jou en de liefde. Liefde is universeel, je voelt je aangetrokken tot bep. zielen die je ergens nog van herkend, maar die nu in een andere lichaamsjas zitten als in een ander leven (en die jas kan nu vrouwelijk of mannelijk zijn, en de vorige keer anders geweest zijn). Gevoelige mensen worden verliefd op het innerlijk van een ander, de ziel, ongeacht de verpakking.

Misschien is dat wat je bedoelt, lastig te beantwoorden. Er is weinig te lezen over dit onderwerp in boeken. Check ook eens de websites van Leonie Linssen over www.liefdedelen.nl en polyamorie.

Liefde vanuit je hart voelen voor iemand is het mooiste wat er is. Blijkbaar heb jij de gave om dwars door iemand heen te kunnen kijken/voelen ongeacht de buitenkant of die nu mannelijk is of vrouwelijk.

Grtjs, MN

ps ebook Vintage Life kun je gratis opvragen via website www.vorigelevens.nl (over zielen/lichaamsjassen en mode)

 

 

 

 
Reactie vraagsteller:
Hallo Marianne,

Bedankt voor je antwoord.

Ik heb nog wel een vraag. Op dit moment ben ik 22 (bijna 23).
Toen ik 16 was, toen was ik erg uit balans geraakt door mijn gevoeligheid. Dit speelt op dit moment niet meer en dit is allemaal al achter de rug.

Door mijn gevoeligheid wist ik op 16 jarige leeftijd dat ik in dit leven volledig wil leven zonder seks. Dit is nodig om een transformatie door te maken. Ik ging hier lang over twijfelen, omdat ik dacht of dit wel kon. Ik keur seks absoluut niet af, maar ik geloof wel dat dit kan. Ik ging vaak aan mensen om bevestiging vragen en op internet voor informatie zoeken, terwijl ik genoeg tekens heb gehad dat ik dit gewoon 'moet' (mag) doen. Ik wil ook geen kinderen en geen levenspartner. Ik wil het liefst alleen blijven, zonder eenzaam te zijn. Ik wil het contact behouden met verschillende mensen, maar dan zonder zonder seksuele contacten.

Ik heb respect voor mensen die wel een seksueel leven leiden, daar is absoluut niks mis mee. Zolang je jezelf en andere mensen geen schade aanricht.

Ik weet dat seksuele energie vanuit de 2e chakra een krachtige energie is die tot uiting kan komen in verschillende verschijningsvormen. Andere chakra's kunnen zich voeden met de energie van de 2e chakra, waardoor het 2e chakra fungeert als een soort van 'voedingsbron' of een 'energiebundel'. Ik wil deze transformatie heel graag doormaken in dit leven. Anders heb ik het idee dat ik eigenlijk niet doe wat ik moet doen.

Ik snap ook goed het het belangrijk is om goed geaard te blijven en dat ik een mens ben.

Ik vraag mij af wat dit zegt over mijn vorige levens.

Alvast bedankt voor je moeite.

Gr,
 
Antwoord Beheerder:

Hoi,

Je schrijft 'dit is allemaal al achter de rug', mbt je gevoeligheid en op je 16e uit balans raken daardoor. Ik moet wel opmerken dat die disbalans van toen wel rechtgetrokken is, maar dat je nog steeds hooggevoelig bent, dat gaat niet zomaar over hoewel je het wel kunt negeren.

Als je op 16jarige leeftijd zoiets als wat jij beschrijft 'heel zeker' weet tot in het diepst van je wezen, ziel, hart of hoe je dat noemen wilt, dan is dat ook zo. Dat is typisch iets voor nieuwetijdskinderen die vooruit dingen weten, ook mbt tot henzelf en hun toekomst (helderzien/vooruitweten). Die informatie is moeilijk te verifiëren, maar wel iets wat jij zeker weet en kan op alle onderwerpen slaan, bij jou is dat aan het thema liefde/sexualiteit gerelateerd.

Als je naar vorige levens zou kijken, dan horen hier vorige levens bij mbt Atlantis (energiekrachtvelden leren bespelen), Soemerië (tempeltrainingen mbt seks en liefde en die krachtvelden gebruiken) en tempellevens als priesteres in vrouwengroepen waarbij krachtvelden en astraal reizen werden 'geleerd'.

Als je in een vorig leven bijv. te uitbundig bent geweest in seksuele krachten aanwenden om macht te verkrijgen, dan kan het zijn dat je een keer een leven voor jezelf wilt/wenst/moet/mag hebben om dat onderwerp in balans te krijgen. In dat geval zou je de tegenhanger willen ervaren, nl. zo weinig mogelijk mbt seksualiteit.

In mijn boek 'Lichte zeden onder de zoden' staat 1 voorbeeld mbt een priesteres in Soemerië die sexuele kracht gebruikte en 1 verhaal over misbruik van seksuele kracht als priester in een tempel. In mijn boek 'Waarom Esther geen Robinson werd' staat ergens een verhaal over machtsmisbruik en tempeltrainingen. Geloof in 'Diehards in de war' (verhaal van Miriam dat 'Boeien' heet) staat ook iets mbt tempel/piramide-energie. Dat soort vorige levens hebben nu impact op je handel en wandel. Hooggevoelige mensen die ook nog eens een tikje hoogbegaafd zijn kom je vaak tegen met dat soort levens in Atlantis, oud-Egypte waarin mysteriescholen heel gewoon waren. Sexuele kracht was ook een kracht, net als gedachtenkracht, waarmee men moest leren omgaan.

Grtjs, MN

 

Beantwoord door:
Marianne Notschaele-den Boer
profielpagina


Gemiddelde score Vorige Levens: 8.0 (748x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+