Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Limburg

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Limburg.

Beheerder worden?

De rubriek Personeel & Organisatie-Limburg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Personeel & Organisatie-Limburg Klik hier.

RSS over Personeel & Organisatie-LimburgVragen over Personeel & Organisatie-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Limburg op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-LimburgVragen over Personeel & Organisatie-Limburg via E-mail. Klik hier.

na tekenen contract bijkt uit onderzoek hernia

[Gesteld op: 22-04-2012]

Toelichting:
In de periode tussen dag van contracttekenen bij nieuwe werkgever en begin werkzaamheden biljken rugklachten (niet gemeld in soll. gesprek want de klachten zijn/waren in principe geen belemmering voor bureauwerk) hernia te zijn die geopereerd moet worden. Moet dit gemeld worden bij nieuwe werkgever voor aanvang werkzaamheden en kan nieuwe werkgever alsnog van contract afzien?
Antwoord:
Beste vraagsteller,

Dit is een lastig te beantwoorden vraag, omdat rugklachten heel verschillend zijn en het altijd maar de vraag is of rugklachten geen belemmering zijn voor bureauwerk. Een operatie aan een hernia is wel een belemmering voor bureauwerk, maar als het goed gaat is dit slechts tijdelijk.

De regels die gelden is dat tijdens een sollicitatiegesprek alle mogelijke kwalen die mogelijk effect zullen hebben op het functioneren en vanuit die optiek relevant zijn dienen te worden gemeld bij de eventueel toekomstige werkgever. Bij de beoordeling van deze vraag zal altijd worden gekeken of de werknemer redelijkerwijs had behoren te begrijpen dat deze klachten een belemmering bij het uitvoeren van de gevraagde werkzaamheden zouden vormen. Belangrijke uitspraak in deze is iemand die solliciteert als kelner, maar versleten knieën heeft. Dit is belangrijke informatie. In dat geval kan een werkgever, als dit later aan het licht komt de medewerker ontslaan, soms zelfs op staande voet, wegens het achterhouden van informatie/onjuiste informatie tijdens sollicitatiegesprek.

Op het moment dat de kwaal geen direct verband houdt met de uitoefening van de functie, hoeft dit niet te worden gemeld. Als de werkgever hier later achterkomt, kan dit geen directe reden zijn voor ontslag. Wat echter dan wel weer gaat meespelen is de proeftijd en de verhouding tussen de werkgever en zijn werknemer. Als werkgever is het bijzonder vervelend als hij er achter komt dat een nieuwe medewerker bij indiensttreding weet van een geplande operatie en dit niet vermeld.

In de proeftijd kan een werkgever een contract beëindigen. Grond mag niet zijn ziekte, of in dit geval ziekte als gevolg van hernia, maar hier zijn ook wel andere oplossingen voor. Dus als een werkgever het wil, kan die in de proeftijd alsnog over gaan tot het beëindigen van het contract. Om die reden zou je ervoor kunnen kiezen om je werkgever te informeren na het verstrijken van een eventuele proeftijd. 

Dit is een lastige keuze, omdat je niet wilt beginnen met dingen achterhouden voor je nieuwe werkgever, maar aan de andere kant je baan ook niet meteen weer wilt verliezen. Deze keuze is echt afhankelijk van waar jij je prettig bij voelt. Als je ervoor kiest om het niet aan je werkgever te vertellen tot na de proeftijd, heb je wel nog je baan, maar moet je de reactie van je werkgever maar afwachten. Vertel je het eerder, moet je ook de reactie van je werkgever afwachten en dus kijken of je je baan dan gaat verliezen.

Het beeindigen van een contract voor de ingangsdatum is feitelijk niet mogelijk, dus dat risico loop je niet, maar het kan wel op de 1ste dag al worden beëindigd. Misschien dat je in overleg met je werkgever kan komen tot een oplossing die voor allebei de partijen goed is.

Heel veel succes met je operatie en het maken van een verstandige/juiste keuze, waar je ook een goed gevoel bij hebt.

Met vriendelijke groet,

Thea Thibaudier-Zondervan
Thizo HR
www.thizo.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan na tekenen contract bijkt uit onderzoek hernia:

Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
contract verlengen
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Flevoland]
2009-07-13 13:17:58
Heeft mijn partner autostische trekken?
      [Gesteld in Autisme]
2007-06-01 09:03:39
Wat voor contract heb ik nu?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-05-24 00:25:01
jaarcontract
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-05-01 13:24:53

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Limburg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257472
  Beheerders:  1025

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+