Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Recreatie » Handwerk » Naaimachines » Naaimachine Reparatie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Naaimachine reparatie en krijg online een antwoord van de specialist in Naaimachine reparatie

Zelf een vraag over Naaimachine reparatie? Klik hier.
Meer vragen over Naaimachine reparatie.
De huidige beheerder van de rubriek Naaimachine reparatie:
Naam: Maarten
Bedrijf: Http://www.matri.eu/klachten-verhelpen
Reactiesnelheid: 29 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Maarten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Naaimachine reparatieVragen over Naaimachine reparatie via RSS. Klik hier.
RSS over Naaimachine reparatie op jouw website?Vragen over Naaimachine reparatie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Naaimachine reparatieVragen over Naaimachine reparatie via E-mail. Klik hier.

Machine stikt niet op nylon tricot

[Gesteld op: 21-04-2012]

Toelichting:
Ik wilde vandaag beginnen aan jurkjes voor een balletuitvoering en schrok behoorlijk dat de naaimachine (bernina 1530) de stof met geen enkele steek aan elkaar stikt. Hij pakt de onderdraad niet mee. De machine doet het wél goed op gewoon katoen en ook op katoenen tricot. Ik heb al een andere naald geprobeerd, dunner garen, dikker garen, boventransportvoet maar het blijft een rommeltje: steken worden overgeslagen, half gedaan, gewone rechte steek wordt niets en zigzag lijkt nog het meest op een gewone rechte steek. Wat kan ik het beste doen?
Antwoord:

Beste mevrouw/mijnheer,

Het naaien van dit soort stoffen is inderdaad een ander verhaal dan het naaien van katoen en dergelijke. Ik twijfel er niet aan dat uw machine gewoon goed is. De uitdaging ligt in de combinatie van een geschikte naald, garen en afstelling van de boven- en onderdraadspanning. Als het goed is, en u heeft hem nog, staat dit omschreven in de gebruiksaanwijzing van de machine. Voor zover ik mij voor de geest kan halen is het de bedoeling dat u een naald gebruikt met een wat bredere gleuf en dun garen. De draadspanning moet iets losser staan dan voor katoen en de persvoetdruk moet wat hoger gezet worden. Het punt is dat als u katoen aan het naaien bent, de bovendraad, bij het omhoog komen van de naald aan de punt van de naald door de vrijving van de stof een klein lusje achter laat. Hierdoor kan de meenemer de bovendraad oppakken en zo een steek maken. Bij dunne stoffen wordt die vrijving niet opgewekt en kan er dus geen steek gemaakt worden omdat de draad in de groef van de naald blijft zitten. Door een bredere groef te gebruiken, wordt de draad minder snel vastgehouden. Het enige dat ik u kan aanraden is om met zo veel mogelijk afvalstukken de instelling van de machine uit te proberen. Hier gaat best wel tijd en moeite inzitten, maar het spaart wel uw goede naaiwerk. Mocht het echt niet lukken, kunt u het beste contact opnemen met een bernina leverancier, die kan u ongetwijfeld heel goede tips geven. Ik zou het op prijs stellen als u mij van het resultaat op de hoogte wilt houden, dan weet ik of ik u geen onzin heb zitten vertellen.

Ruud

 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank voor uw reactie! U heeft geen onzin verteld. Ik heb me afgelopen kerstvakantie laten verleiden tot het kopen van goedkopere naaimachinenaalden. Ik heb altijd Schmetz gehad, maar aangezien ik daar 15 km voor moet rijden en de markt een stuk dichterbij is, heb ik dus maar eens merkloze naalden gekocht. Na het lezen van uw antwoord, ben ik toch maar in de auto gestapt om nieuwe naalden te kopen (Schmetz) om uw advies uit te kunnen proberen. Het was even wat proefjes draaien en uitproberen met boven- en onderspanning, maar nu gaat het prima! Ik dank u heel hartelijk voor het advies! U heeft geen onzin verteld!
 
Antwoord Beheerder:

Beste mevrouw/mijnheer,

Ik hoop dat u meteen een voorraadje naalden heeft meegenomen? Wat ben ik blij voor u dat het toch gelukt is. Ik durf te wedden dat het de mooiste jurkjes worden die u ooit gemaakt heeft.

Dank u voor de enthousiaste reactie.

Beantwoord door:
Maarten
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Machine stikt niet op nylon tricot:

Vervolg op vraag m.b.t. iPhoto:
      [Gesteld in Apple]
2010-01-11 18:26:14
Cliché, maar wel veel over na gedacht!
      [Gesteld in Krachtsport]
2010-03-01 20:52:24
Laptop Packard Bell start niet op.
      [Gesteld in Windows]
2010-10-19 10:06:23
foto's kwijt uit mapje iphoto
      [Gesteld in Apple]
2011-06-22 15:43:28
welke naald? lewenstein 750 de lockmachine
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2013-04-10 17:07:01

Gemiddelde score Naaimachine reparatie: 8.6 (316x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+