Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Geen legitieme portie?

[Gesteld op: 21-04-2012]

Toelichting:
Mijn dochter heeft een geestelijke stoornis die ze van haar vader heeft (geerfd?) Zij heeft nu een kindje, die ze gebruikt als machtsmiddel om haar zin overal in te krijgen. Na 1 keer eens een keer nee te hebben gezegd op haar hoge eisen heeft ze gezegd als je niet doet wat ik zeg zie jeje kleinkind niet meer. Ik wist toen hier kan ik niet meer doorgaan, want mijn kleinkind gaat zien hoe haar moeder mij behandeld. Nu wil ik weten of ik via een rechtszaak met deze (sumiere) gegevens kan eisen dat ze afziet van haar legitieme portie? Zij onthoud haar kindje vreugde van een oma die van haar houd en daarom wil ik het geld bewaren voor kleinkindje (indien ze niet dezelfde stoornis krijgt)Ik vind mijn dochter onwaardig is om een erfenis te ontvangen, omdat ze mij en haar kindje het contact ontzegd uit wrok omdat ik 1 keer nee heb gezegd op haar steeds hoger wordende eisen. (ik heb alles op papier gezeg hoe ze zich heeft gedragen al zal ze dat natuurlijk in alle toonaarden ontkennen. Echer haar vader is aldcoholist plus een persoonlijkheidsstoornis en ook daar heb ik bewijzen van. Bovendien heb ik brieven van haar vader (mijn ex) waarin hij mijn sommeert weer terug te komen naar hem. Ook dochter wil dit, omdt ze het afbetaalde huis veilig wil stellen voor haarzelf. Nu word het huis verkocht en krijgt hij en ik de heflt. Zij is bang dat het geld opraakt nu. In die brieven stelt ex dat het huis ide erfenis is voor de kinderen. Hij gebruikt hun om mij terug te krijgen met in het vooruitzicht het vrijstaande afbetaalde huis. Kan ik via de rechter afdwingen dat dochter geen recht meer heeft op legitieme portie?

donna
Antwoord:

U wilt dus voorkomen dat uw dochter in de toekomst geld van haar ouders erft. Helaas voor u is de legitieme portie het minimum wat iemand wettelijk toekomt, en daar kan u dan ook niets tegen doen. U kan wel voorkomen dat uw dochter van u erft door bij een notaris een testament op te laten stellen, en te bepalen dat een groot bedrag naar bijvoorbeeld een goed doel gaat. Maar u kan dus niets doen aan het bedrag dat uw dochter van haar vader erft.
Ik raad u in ieder geval aan een notaris te raadplegen, en samen met hem naar uw mogelijkheden te kijken.

Het voeren van een rechtszaak, zoals u dit noemt in uw vraag, heeft echter op dit moment geen zin, omdat er nog niets is gebeurd. U kan iemand niet dwingen om vrijwillig van een wettelijk recht af te zien.

 
Reactie vraagsteller:
Geachte,

Nee dat staat er niet. Wat ze van hun vader erven gaat mij niet aan. Het gaat om mijn vermogen. Is het werkelijk niet mogelijk dit af te dwingen via een rechtszaak met alle gegevens, die ik heb? Dat er jurisprudentie komt over een zaak als deze? Waarom is er geen wettelijk recht voor een kleinkind en een oma die vanwege machtsmisbruik het contact met elkaar ontzegd word? Het kind balde haar vuistjes van blijdschap als ze me al zag. Dit is te erg en ik kan niets doen?Ik wil al het geld voor mijn kleinkind en niet naar een goed doel.

met vr gr
Donna
 
Antwoord Beheerder:
U heeft mijn reactie kennelijk anders begrepen als deze is bedoeld; ik geef aan dat u niets kan doen aan de erfenis van haar vader, maar dat u wel wat kan doen aan uw eigen nalatenschap. Het enige wat u hoeft te doen is het opstellen van een testament. Als u dat wilt dan kan u daarin een legaat opnemen voor uw kleinkind, zodat deze rechtstreeks van u erft. Ik herhaal dus mijn advies om een notaris te raadplegen, zodat u zelf kan bepalen wat er met uw nalatenschap moet gebeuren.
Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Geen legitieme portie?:

heb ik recht op nalatenschap van mijn Moeder
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-26 12:24:50
legaat in mindering op legitieme portie?
      [Gesteld in Erfrecht]
2013-01-08 14:36:50
overdraag
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2011-01-23 19:55:54
opeisen legitiem gedeelte bij onterven.
      [Gesteld in Erfrecht]
2011-01-23 20:03:28
kan ik onterfd worden ivm bijstand
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-07-05 20:34:56

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (618x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+