Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderopvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderopvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderopvoeding

Zelf een vraag over Kinderopvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Kinderopvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderopvoeding:
Naam: Anoek Binnerts-Brouwer
Bedrijf: Duwtje in de rug
Reactiesnelheid: 43 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Anoek Binnerts-Brouwer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderopvoeding op jouw website?Vragen over Kinderopvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via E-mail. Klik hier.

continue strijd dochters

[Gesteld op: 19-04-2012]

Toelichting:
Mijn 2 dochters van 11 en 7 voeren een continue strijd. Ze kwetsen elkaar niet alleen met woorden maar blijven elkaar zo uitdagen dat het vaak tot slaan, knijpen of schoppen komt. HELP ik weet me er echt geen raad meer mee...
Antwoord:

Beste ouder/verzorger,In de eerste plaats mijn excuses voor de lange wachttijd op uw antwoord. Dit was niet de bedoeling en niet mijn gewoonte. Zeker niet als ik lees dat u zich echt geen raad meer weet met de situatie. Ik hoop dat ik u alsnog kan helpen met uw vraag!Uw dochters dagen elkaar niet alleen verbaal uit, maar het eindigt vaak in vechten, schrijft u in uw vraag. Het kan behoorlijk vermoeiend zijn wanneer je als ouder het gevoel hebt continu ruzies te moeten sussen of twee meiden uit elkaar aan het halen bent.Zijn er ook momenten waarop uw dochters het wél goed met elkaar kunnen vinden? Wanneer is dit? Zijn de situaties waarin het níet goed gaat, wellicht om te buigen naar die positieve momenten?

Het kan handig zijn om op zoek te gaan naar een eventuele oorzaak van die continue strijd. De redenen kunnen heel verschillend zijn. Is er bijvoorbeeld steeds een vergelijkbare aanleiding (of kan juist íedere situatie een aanleiding zijn?), hoe gaan ze met elkaar om wanneer er géén ruzie is, hoe spelen ze met vriendjes en vriendinnen? Als (één van) de dochters bijvoorbeeld niet lekker in haar/hun vel zit(ten), kan eventuele frustratie zorgen voor een soort van afreageren op de ander. Dan zijn de ruzies een symptoom van iets anders, dat eerst aangepakt dient te worden.

Wat u eigenlijk wilt bereiken, is dat uw dochters respect hebben voor elkaar en elkaar juist helpen. Het is erg leuk om dit te stimuleren met uitdagende activiteiten. U kunt hierbij denken aan samen een cake bakken, een verrassing bedenken voor een familielid, een 'belangrijke opdracht' uitvoeren, of iets van die strekking. In het begin samen met u, later kunt u hen eventueel zelfs met z'n tweetjes naar de winkel sturen voor een boodschap. Complimenten op positief gedrag zijn hierbij erg belangrijk.

Voor sommige ouders helpt het goed om een vooropgezet plan te hebben over wat er gebeurt wanneer het toch misgaat (maximaal 2 keer waarschuwen, allebei op de eigen kamer tot rust komen, enz.). Het is ook heel belangrijk het eerder genoemde respect voor te doen naar uw dochters. Wees u dus bewust van uw manier van praten tegen hen en tegen/over anderen. Ik kan me zo voorstellen dat uw eigen frustratie groot is, wanneer uw dochters opnieuw beginnen met ruzie maken. Wanneer u zich bewust bent van uw eigen reactie hierop, kan dat ook verschil maken. Het boek “How2talk2kids/broers en zussen zonder rivaliteit” van E. Mazlish is een leuk, toegankelijk boek dat hier misschien bij kan helpen.

Wanneer de ruzies blijven, is het wellicht een idee om professionele hulp in te schakelen (bijvoorbeeld via de huisarts). Een therapeut kan op een leuke manier op zoek gaan naar wat (onbewust) maakt dat uw dochters doen zoals ze doen.

Blijkbaar hebben je dochters allebei een sterke eigen wil en kunnen ze goed hun grenzen aangeven! Helaas is alleen de manier nog niet zo handig. Het kan ook zo zijn dat ze zich bij elkaar zó veilig voelen, dat ze weten dat ze bij elkaar ver kunnen gaan en toch van elkaar blijven houden. Met de juiste begeleiding (en heel veel geduld :) ) komen ze hopelijk een heel eind!Ik hoop dat de adviezen aansluiten bij uw vraag. Anders hoor ik het graag!

Groeten,

Anoek Binnerts

Beantwoord door:
Anoek Binnerts-Brouwer
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderopvoeding:
OrthopedagogiekParanormale Kinderen


Gerelateerde vragen aan continue strijd dochters:

Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
waneer werd er voor het eerst gebokst?
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-02-03 10:26:37
hoe maak je een spreekbeurt over kickboksen
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-03-30 18:30:49
In welk jaar werd de eerste officiŰle wetstrijd me
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-11-15 11:19:58
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Kinderopvoeding: 8.6 (82x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+