Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Freelance » Zelfstandig Met En Zonder VAR
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zelfstandig met en zonder VAR en krijg online een antwoord van de specialist in Zelfstandig met en zonder VAR

Zelf een vraag over Zelfstandig met en zonder VAR? Klik hier.
Meer vragen over Zelfstandig met en zonder VAR.
De huidige beheerder van de rubriek Zelfstandig met en zonder VAR:
Naam: Piet de Bondt
Bedrijf: Uniforce group
Reactiesnelheid: 21 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over Piet de Bondt vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Zelfstandig met en zonder VARVragen over Zelfstandig met en zonder VAR via RSS. Klik hier.
RSS over Zelfstandig met en zonder VAR op jouw website?Vragen over Zelfstandig met en zonder VAR op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Zelfstandig met en zonder VARVragen over Zelfstandig met en zonder VAR via E-mail. Klik hier.

begeleid werken zzp-er mogelijk ?

[Gesteld op: 19-04-2012]

Toelichting:
Ik ben zzp-er, en niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid.
Ook nu ik een jaar geleden een herseninfarct heb gehad wil ik graag blijven werken. Ik voorzie daarmee niet alleen in mijn inkomen, maar vind mijn werk vooral ook nog steeds leuk. Ik heb geen fysieke problemen, maar wel cognitieve. Planning, overzicht, geheugen, etc. is erg moeilijk geworden.

Het werven van nieuwe opdrachtgevers is daardoor erg lastig, en veel oude zijn afgehaakt.
Nadat ik een grote opdracht ben misgelopen omdat ik was vergeten terug te bellen en iets zou mailen maar dit niet deed, heb ik ambulante begeleiding aangevraagd om mij op mijn kantoor aan huis te helpen om de organisatie van mijn bedrijf weer op te pakken. Deze hulp wordt betaald vanuit de AWBZ.

Maar ook bij het uitvoeren van mijn werk (ik geef groepslessen) heb ik hulp nodig. Inhoudelijk mankeert aan mijn lessen niets, zo verzekeren mijn huidige opdrachtgevers mij, maar behalve de inhoud zijn normaal gesproken ook een aantal andere verantwoordelijkheden onderdeel van mijn werk, en die lukken nu niet meer. Als het gaat om een workshop die de deelnemers contant aan mij moeten betalen, vergeet ik gewoon om dit te regelen. Of ik vergeet het geinde bedrag aan de opdrachtgever over te dragen. In de praktijk is het nu dus zo dat bij werk dat ik altijd helemaal in mijn eentje deed, mijn huidige opdrachtgevers er voor zorgen dat er iemand bij is voor de praktische zaken en onverwachte dingen. Al helpt iemand me maar even herinneren aan iets dat ik best zelf kan regelen, maar anders zou vergeten. Bij opdrachtgevers die dat niet doen is er altijd wel iets dat niet goed gaat, en die ben ik na een paar keer dus weer kwijt. En ik kan het ook nog begrijpen dat iemand mij niet meer wil inhuren, als ik na afloop van een workshop het pand moet afsluiten en op alarm moet zetten maar dit vergeet, waarna er prompt wordt ingebroken.

Ik werk er hard aan om mijn werk op termijn weer zoals vanouds te kunnen doen, maar weet nog niet of dat haalbaar is. Kan ik tijdens mijn werkuren begeleiding krijgen om de processen daar, net als op mijn kantoor, te helpen structureren ? Een soort jobcoach ? En wie betaalt dat dan ? Het UWV heb ik benaderd, maar zij vertellen mij niets te kunnen doen.
Of is er, desnoods tijdelijk, voor mezelf of mijn opdrachtgevers een financieel potje waaruit de extra persoon die nu nog moet worden ingeschakeld om me tijdens mijn lessen te begeleiden, betaald kan worden, zodat ik niet zo duur meer ben als nu
Antwoord:
deze vraag is dubbel gesteld en ik verwijs graag naar mijn antwoord op de eerste vraag
 
Reactie vraagsteller:
ik kan uw antwoord niet vinden.
 
Antwoord Beheerder:

Geachte heer, mevrouw,

Mijn eerste vraag is: Bent/was u daadwerkelijk zzp'er of was er wellicht toch een vorm van arbeidsovereenkomst waardoor uw opdrachtgever/werkgever toch nog aan te spreken is? Ik bedoel hiermee dat het tegenwoordig voorkomt dat mensen min of meer door werkgevers gedwongen worden om zzp'er te worden terwijl er feitelijk sprake is van een werkgever/werknemer situatie.

Zo niet dan ben ik niet de aangewezen persoon om u te helpen omdat mijn specialisatie ligt op het vlak van arbeidsverhoudingen met en zonder VAR en niet op het diepere vlak van sociale verzekeringen. Als het UWV u niet kan helpen dan zou ik met mijn boerenverstand u adviseren om een gesprek aan te vragen bij uw gemeente. de Gemeente is nl uiteindelijk de uitvoerder van de Wet Werk en Bijstand. Ik ga er van uit dat als u niet tijdig geholpen wordt u uiteindelijk daar terecht zal komen. Uw Gemeente heeft dan ook een belang om er voor te zorgen dat u niet in de bijstand terecht komt en kan wellicht met een bijzondere bijstandsuitkering uw tijdelijke probleem opvangen. Ook is zij verantwoordelijk voor de uitvoering van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) waar mogelijkheden liggen om aan mensen die zelfstandige willen worden een al dan niet rentedragend krediet te verschaffen. Wellicht liggen daar mogelijkheden?

Ik hoop dat u een oplossing vindt en dit dan op dit forum wil delen zodat anderen hier ook kennis van kunnen nemen.

Hartelijke groet

Piet de Bondt

Beantwoord door:
Piet de Bondt
profielpagina


Gerelateerde vragen aan begeleid werken zzp-er mogelijk ?:

risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
hoe oud moet je zijn om thuiswerk te kunnen doen
      [Gesteld in Thuiswerk]
2010-05-01 14:33:34
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33

Gemiddelde score Zelfstandig met en zonder VAR: 9.0 (21x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+