Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Verzekeringen » Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsongeschiktheidsverzekering en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Zelf een vraag over Arbeidsongeschiktheidsverzekering? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsongeschiktheidsverzekering:
Naam: Wennekus
Bedrijf: Aov zzp
Reactiesnelheid: 33 uur
Waardering: 9.3 (van max. 10)
Meer informatie over Wennekus vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ArbeidsongeschiktheidsverzekeringVragen over Arbeidsongeschiktheidsverzekering via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsongeschiktheidsverzekering op jouw website?Vragen over Arbeidsongeschiktheidsverzekering op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ArbeidsongeschiktheidsverzekeringVragen over Arbeidsongeschiktheidsverzekering via E-mail. Klik hier.

arbeidsongeschiktheidverzekering afkopen?

[Gesteld op: 15-04-2012]

Toelichting:
Ik heb een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten voor 10 jaar.Ik wilde dit eigenlijk niet omdat ik net met mijn bedrijf was begonnen en wilde afwachten of het rendabel was/werd. Omdat wij ons huis te koop hadden staan heeft hij ons toch aangeraden die verzekering wel te nemen omdat de bank ander moeilijk zou kunnen gaan doen bij een nieuwe hypotheek.

Hij heeft mij toen geadviseerd om een verzekering te nemen die ik voor 10 jaar kon af kopen voor kleine 10.000 euro. Ik heb hem meerdere malen gevraagd of ik het geld terug zou kunnen krijgen als ik ging stoppen met mijn bedrijf. Hier heeft hij ieder keer op geantwoord dat, dat mogelijk was.
Als hij ook maar 1 keer had geantwoord dat het niet mogelijk was had ik het niet gedaan.

De recessie heeft er aan mee gewerkt dat ik in 2010 gestopt ben met mijn bedrijf. (ik had een boomverzorging bedrijf). Ik heb daarop mijn tussenpersoon gevraagd of hij de verzekering wilde opzeggen. Dit wilde hij niet direct want hij wilde eerst de verzekering nog bij de belastingdienst opgeven zodat ik daar nog weer wat van terug zou kunnen krijgen. Het bedrag wat ik terug kreeg was 3600,-. Prima!! maar ik had nog steeds de verzekering die ik niet meer nodig had (En wat achteraf blijkt niet eens meer recht op heb). Ik heb toen zelf de verzekeringsmaatschappij gebeld en gevraagd of zij ooit een verzoek van mijn tussen persoon hebben gehad voor het opzeggen van de verzekering. Dit hadden ze niet. Hierop heb ik de verzekering zelf een brief gestuurd met het verzoek om de verzekering stop te zetten.

Hierop kreeg ik een brief van TAF dat ik de verzekering niet stop kon zetten omdat ik de verzekering bij de belastingdienst kon opgeven en ik dan geld zou kunnen terug ontvangen.(Wat dus ook gebeurd is)
Het antwoord wat ik van TAF kreeg bevreemde mij omdat mijn tussenpersoon mij had verzekerd dat ik mijn geld terug zou kunnen krijgen. Ik heb dit aan mijn tussenpersoon laten weten en die vertelde mij dat er een wetswijziging was geweest en TAF dus niks meer kon doen.Ik heb hem uitgelegd dat als ik een kleine 10.000 inleg en ik van de belastingdienst 3600 terug krijg er dus nog ergens 6500 euro zou moeten zijn.

Wij kregen later een mailtje van onze tussenpersoon dat hij 739euro zou willen betalen aan ons(van zijn bedrijf denken wij)en dat het dan klaar zou zijn.Wij hebben hierop gereageerd dat we daar niet mee akkoord gaan omdat wij het verschil gewoon veel te groot vinden.wat kan ik doen?
Antwoord:

Beste vragensteller,

uit uw verhaal blijkt dat u een financieel product (= arbeidsongeschiktheidsverzekering) heeft aangeschaft dat niet past bij uw wensen en mogelijkheden. Dit kunt u uw adviseur aanrekenen. Blijkbaar heeft uw adviseur geen rekening gehouden met deze zaken. Ik adviseer u dan ook twee dingen:

1. spreek uw adviseur er op aan dat u geen passend product is geadviseerd. Geef aan dat u de AFM (de instantie die financieel adviseurs controleert) zult benaderen als er geen bevredigende oplossing is geboden.

2. komt u er dan niet uit met de adviseur, schakel dan het Kifid in. Dit is een klachteninstituut voor de verzekeringsbranche. U kunt meer informatie vinden op www.kifid.nl.

Succes.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Boers

(www.pensioenadviesutrecht.nl)

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan arbeidsongeschiktheidverzekering afkopen?:

Afkopen van Overlijdensrisicoverzekering
      [Gesteld in Schuldhulpverlening]
2009-03-03 10:50:18
Myn werkegever wil myn jrrcontract afkopen? Hoe?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-04-02 15:32:51
Wat moet ik doen met mijn Aegon koersplan?
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Brabant]
2009-11-02 11:45:25
handtekening geplaats onder invloed heb nu spijt
      [Gesteld in Letselschadeclaim]
2010-02-26 02:22:54
handtekening geplaats onder invloed wat kan ik doe
      [Gesteld in Letselschade]
2010-02-26 02:30:20

Gemiddelde score Arbeidsongeschiktheidsverzekering: 9.3 (4x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+