Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Utrecht

Zelf een vraag over Interieur-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Utrecht Klik hier.

RSS over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Utrecht op jouw website?Vragen over Interieur-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via E-mail. Klik hier.

kleuradvies voor doorzon woonkamer

[Gesteld op: 20-02-2008]

Toelichting:
ik heb net een neiuw huisje gekocht en moet alle meubels nog aanschaffen. het is een rechthoekige kamer van 8 x 3,5 m. er zijn twee lange dichte wanden waarvan ééntje met deur. in die muur zit ook een raam van ongeveer 1m2 waardoor je naar de keuken kan kijken (het is een dichte keuken in neutrale lichtgele tinten die we misschien ook wel willen verven). de twee kleine wanden bestaan grotendeels uit raam (op het oosten en op het westen). er ligt een eikenhouten vloer die we graag willen behouden. wel willen we hem schuren en opnieuw, lakken, olien of waxen. wat raad u ons aan voor de vloer, de wanden en de meubels, qua kleur en materiaal?
ik houd zelf wel van kleur, het mag best een beetje gedurft zijn. ook houdt ik wel van moderne meubels, strak, maar wel warm (kleur of materiaal).
kunt u me een beetje de goeie richting opwijzen?
Antwoord:
Als u de eikenhouten vloer mooi vindt en de sfeer u aanspreekt, zou ik ‘m zeker laten liggen. Dat wordt dan meteen de basis voor de rest van de inrichting van uw huis. Bij de eikenhouten vloer passen heel veel kleuren en ook heel veel sferen. Natuurlijk moet u met het raam met uitzicht op de keuken ook rekening houden met de kleuren daar. Maar de huidige kleur van de keuken kunt u aanpassen.

Het belangrijkste is dat u een sfeer creëert, waarin ú zicht thuis voelt. Om erachter te komen wat het beste bij u past, welke sfeer u wilt voor uw woonkamer, kunt u een sfeercollage maken. Een sfeercollage is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting. Knip of scheur foto’s van meubels, materialen en kleuren die u aanspreken uit (woon)tijdschriften. Kijk en vergelijk. Kies wat u echt aanspreekt. Plak de knipsels, aangevuld met verfstaaltjes, stukjes stof, eventueel stukjes tapijt en kleine materialen (ook het hout van de vloer) op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. U kunt weer iets toevoegen of weghalen als het u toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die u voor de ruimte zoekt.

Laat u goed voorlichten over de voor- en nadelen van een vloer in de lak, olie of was. Let natuurlijk ook op het verschil in uitstraling. Wilt u een vloer met een matte uitstraling, dan bent u niet meer per se aangewezen op olie of was. Er zijn tegenwoordig ook heel matte lakken.

Om een prettige woonruimte te creëren, is een goede ruimtelijk indeling ook heel belangrijk. Op dat punt nog een paar woontips:

• Zorg voor voldoende loopruimte. Ook mooie meubels of planten die in de weg staan, verstoren een harmonieus interieur
• Zet uw eettafel, fauteuil of bank ook eens los in de ruimte. De meubels krijgen daardoor een royaler karakter en de kamer oogt ruimer.
• Berg lelijk ogende spullen, zoals technische apparaten met veel snoeren, op achter deuren van (inbouw)kasten. Zo houdt u de ruimte rustig.
• Maak gebruik van contrasten. Door donkere en lichte kleuren, ronde en hoekige vormen, zacht en harde materialen en oude en nieuwe spullen op de juiste manier te combineren, zorgt u voor een goede balans in huis.

Wilt u hulp bij het maken van een sfeerbord, een indelingsontwerp voor uw woonkamer, of een verlichtingsadvies? Zeker als u alle meubels nog moet aanschaffen en vrij bent in uw keuzes, kunt u zichzelf behoeden voor miskopen door professioneel advies in te winnen. Neemt u vrijblijvend contact op, dan kan ik u nader informeren over mijn werkwijze en de kosten.

Veel succes.

Vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 - 5269002
e info@havenaarinterieurs.nl
www.havenaarinterieurs.nlBeantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan kleuradvies voor doorzon woonkamer:

Een kleurrijke woonkamer?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-01-06 21:24:53
indeling huis, woonkamer boven naar beneden
      [Gesteld in Inrichting]
2010-03-03 22:03:10
Welke kleuren het beste op de keuk/woonkamer muren
      [Gesteld in Interieur-Zeeland]
2008-12-01 12:50:07
Witte meubelen en donker bruine bank
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2009-05-08 19:37:48
indeling huis, nu woonkamer op de 1e verdieping
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-03-03 15:21:16

Gemiddelde score Interieur-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+