Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Friesland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Friesland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Friesland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Friesland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Friesland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Friesland:
Naam: Mr. H. van Dijk
Bedrijf: Aanzet arbeidsrecht
Reactiesnelheid: 31 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. H. van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-FrieslandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Friesland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Friesland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Friesland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-FrieslandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Friesland via E-mail. Klik hier.

Fase C contract/ ABU CAO / Loonsverhoging

[Gesteld op: 13-04-2012]

Toelichting:
Beste heer/mevrouw,

Ik ben op 2 maart 2009 in dienst gekomen via Tempo-team bij mijn huidige werkgever een telecomprovider( werkt met ABU CAO). Na verschillende contracten van 6 maanden heeft mijn werkgever per 1 januari 2012 besloten om van uitzendbureau/inlener te veranderen namelijk Randstad Payrolling. Nu heb ik uiteindelijke een Fase C contract ( onbepaalde tijd)gekregen per 1 januari 2012 echter is er niets aan mijn loon veranderd. Nu heb ik de ABU CAO doorgelezen en vroeg ik mij af of ik periodiek ( 2x per jaar ) recht heb op een loonsverhoging van 1.75%? Dit heb ik nooit gehad in de periode van 2009 t/m 2011 toen ik nog werkte bij Tempo-team maar ik vroeg mij af of ik hier recht op heb of had, als ik dit terugreken dan zou ik 3 x loonsverhoging van 3.5% (1,75% + 1,75%) gehad moeten hebben wat neer komt op 10.5% , hierdoor zou mijn uurloon nu toch 10.5% hoger moeten liggen dan mijn startloon in 2009? Tevens heeft mijn werkgever de beoordelings+caoloonsverhoging nog niet uitbetaalt over 2011, hoelang mag een werkgever hiermee wachten, vast personeel wat niet bij een inlener werkt maar in dienst is van het bedrijf zelf is hebben het al wel gehad in januari. Wat zijn mijn rechten en bij een fase c contract, met wie moet ik onderhandelen voor mijn loon, heb ik recht op een inlenersbeloning, er zijn directe collega's die meer verdienen dan mij, heb ik dan recht op minimaal hun uurloon? Moet ik onderhandelen met mijn inlener Randstad Payrolling of mijn teamleider bij het bedrijf? Telkens als ik deze vragen stel word ik van het kastje naar de muur gestuurd door Randstad payrolling naar mijn teamleider en andersom ook. Erg vervelend dit, ook al omdat deze case nu al vanaf 2 januari loopt. Hopelijk kunnen jullie mij meer helderheid geven en mij verder helpen. Mvg Marc
Antwoord:

Hallo Marc,
Je vraag is al enige tijd geleden gesteld maar wij zijn nu sinds kort de 'administator' op deze pagina dus vandaar. Wij zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht voor werknemers.

Ik wil je graag van dienst zijn maar dan wil ik wel eerst weten of je vraag er nog is of het probleem wellicht reeds is opgelost. Wat ik al wel kan zeggen is dat Payrolling een vreselijk fenomeen is. Het 'kastje naar de muur' dat je beschrijft is schering en inslag.
De vraag is wie de formele werkgever is. De inlener ziet natuurlijk graga dat dit het payroll bedrijf is maar er is genoeg rechtspraak die aangeeft dat dit niet te snel mag worden aangenomen.

In jouw geval was je al in dienst van Randstad en vervolgens uitgeleend dus je zal dan niet met de inlener kunnen onderhandelen over je loon.

Of je aanspraak kan maken op de verschillende loonsverhogingen hangt af van de CAO's die van toepassing zijn; dat kan dus ook de CAO van de inlener zijn.

Als je nadere geholpen moet worden dan hoor ik het wel.

mr. T. van Dijk-Westra
Aanzet Arbeidsrecht - meesters in ontslagzaken.

 

Beantwoord door:
mr. H. van Dijk
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Fase C contract/ ABU CAO / Loonsverhoging:

Overgang 1 jrscontract naar contr via uitzendburea
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Groningen]
2009-05-03 13:45:51
Verplicht inleveren verlofdagen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-06-22 16:19:31
Fase B contract
      [Gesteld in Arbeidsrecht Utrecht]
2009-09-01 22:39:49
hoe lang mag men haar vasthouden ?
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2011-04-21 13:00:31
vraag over contract fase B
      [Gesteld in Arbeidsvoorwaarden]
2013-02-22 00:05:55

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Friesland: 8.8 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+