Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Utrecht

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Utrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Utrecht:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-UtrechtVragen over Personeel & Organisatie-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Utrecht op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-UtrechtVragen over Personeel & Organisatie-Utrecht via E-mail. Klik hier.

contract

[Gesteld op: 13-04-2012]

Toelichting:
Goedenavond! Ik heb 2 x een jaarcontract gehad van 24 uur. Ik heb eind maart te horen gekregen dat ik per 1 april een 0-uren contract krijg. In mijn contract stonden een paar fouten, die aangepast zouden worden. Dit contract is nog niet getekend ook al heb ik er al omgevraagd.
Inmiddels werk ik gewoon door volgens rooster, mijn werkgeefster schrapt hier uren in!
Mijn vraag is nu: Mag dit? en onder welk rooster werk ik nu door?
Ik hoor het heel erg graag van u!
Met vriendelijke groet , Marion
Antwoord:
Beste Marion,

Het feit dat een contract nog niet is getekend wil niet zeggen dat er geen overeenstemming over is bereikt. U heeft het voorstel al gehoord en gezien en heeft aangegeven hiermee akkoord te gaan, met uitzondering van een aantal fouten in het contract. Vervolgens bent u met uw werkzaamheden doorgegaan. Als hierover discussie ontstaat zal uw werkgever dit moeten aantonen.

Feitelijk werkt u nu dus, tenzij u dat wilt bestrijden, op een 0-uren contract. Een 0-uren contract is echter een raar ding. Zeker nadat u al enige tijd een contract voor 24 uur heeft gehad. Op dit moment krijg ik aan de lopende band vragen hierover. Blijkbaar denken werkgevers nog steeds dat een 0-uren contract een betere regeling is, dan een contract voor een paar uur per week, maar niets is minder waar.

Om het voor u op een rijtje te zetten, zal ik u laten weten hoe het werkt bij een 0-uren contract. In de praktijk blijft een 0-uren contract slechts gedurende hele korte tijd een contract voor 0-uren. Op het moment dat een medewerker met een 0-uren contract 3 maanden heeft gewerkt ontstaat al een vermoeden van arbeidsomvang, wat de werkgever dan moet weerleggen. Uitgangspunt voor dit rechtsvermoeden is het gemiddeld aantal gewerkte uren over die periode van 3 maanden voorafgaand. Als er is gewerkt, dan is dit al snel meer dan 0.

Ook bij ziekte heeft iemand met een 0-uren contact recht op doorbetaling van loon. Alleen gedurende de eerste 6 maanden kun je hier iets in beperken, maar daarna geldt ook daar weer een loondoorbetaling van de ingeroosterde uren en  vervolgens vaak al weer het gemiddeld aantal gewerkte uren over een periode van 3 maanden.\

Bij deze vraag krijg ik vaak het gevoel dat de uren nog wel nodig zijn in het bedrijf, maar dat de werkgever ze niet meer mag aanbieden en daarom overstapt naar 0-uren contracten. Deze contracten zullen al snel gelijk worden aan het voorgaande contract (in dit geval zo'n 24 uur), omdat die uren voor de uitvoering van de werkzaamheden in veel gevallen wel nodig zijn.

Ik hoop uw vraag hiermee te hebben beantwoord.

Met vriendelijke groet,


Thea Thibaudier-Zondervan
Thizo HR
www.thizo.nl
 
Reactie vraagsteller:
Goedenavond.Ik ben nog niet akkoord gegaan met het contract, maar wel door blijven werken!
Rest mij nog een vraag, ik heb een april rooster waar ik op ingeroosterd sta, mag zij mij dan zomaar doorstrepen, zodat ik opeens niet hoef te komen? Of moet zij mij deze ingeroosterde uren doorbetalen?
Heel vervelend een 0 uren contract!
Ik hoor dit graag nog even van u, als u nog tijd heeft.
Dank en vr, groet Marion
 
Antwoord Beheerder:
Beste Marion,

het feit dat je bent blijven doorwerken, geeft indirect aan dat je instemt met het contract, anders was je niet blijven werken.

Wat heel raar is, is dat je nog gewoon op basis van je oude uren in het rooster staat en je werkgeefster je doorstreept. Zij mag je niet zomaar doorstrepen en aangeven dat je niet hoeft te komen. Je werkgeefster is gewoon verplicht om je een rooster aan te bieden, of niet en je dan op te roepen. Het gewoon maar doorstrepen op het rooster is niet juist.

Mijn advies is dan ook om je werkgeefster te vragen om je rooster en daaraan vast te houden. Als je dan wordt doorgestreept, dan zal je je toch moeten betalen, want jij bent geroosterd voor die uren en houd daar rekening mee. Het kan niet zo zijn, dat je van de ene op de andere dag niet meer hoeft te komen, dat is niet juist.

Ik hoop je vraag zo te hebben beantwoord.

Met vriendelijke groet,


Thea Thibaudier-Zondervan
Thizo HR
www.thizo.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan contract:

jaarcontract
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-05-01 13:24:53
Wat voor contract heb ik nu?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-05-24 00:25:01
Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
contract verlengen
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Flevoland]
2009-07-13 13:17:58
Verlening van 2 maanden met minder uren aanbieden?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Overijssel]
2010-03-15 15:48:39

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Utrecht: 10.0 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+