Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Stoornissen en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Stoornissen

Zelf een vraag over Geestelijke Stoornissen? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Stoornissen.
De huidige beheerder van de rubriek Geestelijke Stoornissen:
Naam: Nadine
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 96 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Nadine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Stoornissen op jouw website?Vragen over Geestelijke Stoornissen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via E-mail. Klik hier.

Welke hulp zou het beste voor mij zijn?

[Gesteld op: 12-04-2012]

Toelichting:
Ik werd altijd op de basisschool en de eerste klas van de middelbare school altijd gepest. In groep 8, toen ik 12 jaar was, heb ik met mijn moeder in een blijfvanmijnlijfhuis gezeten met mijn moeder, omdat mijn vader mijn moeder had mishandeld en dat met ons ook soms deed. Na drie weken waren we weer terug thuis. Ik heb toen op school verteld wat er was gebeurd en het pesten was toen gestopt. Na een tijdje was het weer begonnen, ik had toen gezegd dat mijn vader mij weer had geslagen, maar dat was niet zo. In het eerste halfjaar op de middelbare school werd ik ook gepest. Ik begon toen ook met kleine leugens. Toen ik 14 was begon ik echt heel erg te liegen. Ik zei dingen als dat ik was verkracht, dat ik kanker had gehad en nog veel ergere dingen. Een jaartje later ongeveer, toen ik 15 was, was ik een keertje alleen met een vriendin. Ik had toen bekend dat ik veel tegen der had gelogen en ze was toen heel boos op mij geworden. Ze zag mij als iemand die echt haar vriendin was. Ze had echt heel veel verdriet ook. Ik zag toen pas in dat ik eigenlijk heel ver ben gegaan. Ik voelde me ook heel schuldig over tegenover dat meisje, want ik voelde haar verdriet ook wel goed. Ik had toen niks met mijn eigen gevoelens gedaan, omdat ik vond dat ik niet zielig moest doen, want ik was degene die het veroorzaakt had. Na een tijdje voelde ik niks meer. Ik kreeg een paar weken later ruzie met mijn moeder, toen liep ik weg van huis. Ik kwam toen bij jeugdzorg. Na mijn twaalfde werd ik ook nog wel mishandeld door mijn vader, dat had ik toen aan mijn voogd gezegd, maar er was ook wel veel dat ik loog. Ik ben toen ook naar een psycholoog geweest. Mijn gezinsvoogd heeft ook een keer met die psycholoog over mij gepraat en toen met mijn ouders dat ik geestelijk in de war was ofzoiets. Mijn gezinsvoogd wilde mij toen laten opnemen, maar omdat mijn ouders toen geen toestemming gaven, mocht het niet. Sinds dat moment is er eigenlijk niks meer gedaan. Uiteindelijk was het wel goedgekomen tussen mij en dat meisje.

Maar het probleem is eigenlijk dat ik nu 19 ben, ik lieg dan wel niet meer, maar in mijn hoofd maak ik die leugens nog wel. Ik spreek ze alleen niet meer uit. Ik word er soms echt gek van, maar ik vind het ook een beetje eng. Ik ben nu wel al 19 en dit is toch niet gezond? Weet u wat ik het beste kan doen?
Antwoord:
Allereerst mijn complimenten! Wat knap dat je al zoveel zelfkennis hebt opgedaan en al veel in je leven hebt verandert. Je hebt niet bepaald een makkelijke start gehad en al heel veel meegemaakt op jonge leeftijd. Dat sommige dingen dan anders ontwikkelen is dan ook best logisch. Pas als er iets ergs gebeurde kreeg je zorg en aandacht als kind, dat voelde goed. Dus dat je dacht dat je alleen zorg en aandacht kreeg bij nare dingen is wel logisch. Dus ook dat je die nare dingen ging verzinnen. Nu merk je dat het ook gewoon kan zonder erge dingen. Dat is mooi. Maar dat je daar nog niet op durft te vertrouwen en dus in je hoofd nog verzinsels maakt is iets waar je nog van af zou willen. Mogelijk zou een psycholoog die wat meer van trauma's weet je kunnen helpen. Er zijn veel verschillende soorten therapie te bedenken. Dus allereerst naar de huisarts en je door laten verwijzen. Je bent al ver gekomen, dus zet nog even door. Heel veel sterkte!
Beantwoord door:
Nadine
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Geestelijke Stoornissen:
ADD & ADHD
Angst & Paniek
Autisme
Borderline
Delier
Dementie
Depressie
Dissociatie
Dyslexie
Eten
Leer- & Gedragsstoornissen
Schizofrenie
Stress & Burnout
TMS-rTMS Behandeling
Zelfdoding
Ziekte Van AlzheimerGerelateerde vragen aan Welke hulp zou het beste voor mij zijn?:

Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
Toestemming nodig?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2009-06-05 06:33:00
vots zaak advocaat ja /nee 29/10/09
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-10-24 23:08:53
ik heb inburgering gehad en wil ik zorg studieren
      [Gesteld in Studiekeuze]
2011-05-21 11:17:30
hallo ik heb een vraag
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2013-02-28 12:54:31

Gemiddelde score Geestelijke Stoornissen: 8.4 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+