Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Re´ncarnatietherapie » Vorige Levens
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vorige Levens en krijg online een antwoord van de specialist in Vorige Levens

Zelf een vraag over Vorige Levens? Klik hier.
Meer vragen over Vorige Levens.
De huidige beheerder van de rubriek Vorige Levens:
Naam: Marianne Notschaele-den Boer
Bedrijf: Rha publishing - rha reincarnatietherapie
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marianne Notschaele-den Boer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via RSS. Klik hier.
RSS over Vorige Levens op jouw website?Vragen over Vorige Levens op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via E-mail. Klik hier.

Intens en bewijsdrang in relaties

[Gesteld op: 08-04-2012]

Toelichting:
Hallo,

ik ben een vrouw van 24. Mijn persoonlijkheid in het leven is dat ik erg sterk kan voelen in verschillende emoties. Onzekerheid, boosheid, liefde, eigenlijk alle emoties.

Het is in liefdesrelaties dat het vaak een probleem vormt. Ik wil heel graag de greep op situaties niet verliezen maar tegelijkertijd ben ik in staat om alles te geven aan een persoon, waardoor ik soms juist de greep op de situatie of mezelf verlies. Je kent wel de intense liefdesverhalen in films? Zo'n type zou ik ook kunnen zijn.

In relaties moet het "echt" zijn. Als ik rond me heen kijk vind ik erg veel relaties nep. Mensen die helemaal niet voor elkaar gaan. Ik heb dan ook een hekel aan de maatschappij van nu, veel te nep in mijn ogen, ik denk dat ik er ook te gevoelig voor ben.

Niemand zou de kracht moeten hebben om je te "breken". maar liefdesrelaties doen dat bij mij. Het is een intense manier van houden van. Ik kan dan ook in het diepst van mijn ziel geraakt worden als iets achteraf niet echt bleek te zijn. Ik heb denk ik daarna het gevoel om te bewijzen aan mezelf en anderen dat het voor mij echt is/was. Soms tot de neiging om te willen stoppen met leven.

Nu heb ik altijd zelf het gevoel gehad dat mijn "intensiteit" komt uit een vorig leven. Ik weet niet of het de bedoeling is dat je schrijft wat je denkt maar hier toch mijn idee:

Ik heb het idee dat ik ooit een relatie heb gehad met een man die qua intensiteit hoog was, zowel voor mij als voor hem. Mijn gevoel gaf eens een woord aan en dit had ik opgeschreven, toen ik hierna op google ging zoeken bleek het woord, warwick (ik had wordwick) een kasteel te zijn in Engeland. Ik heb al langere tijd wat met kastelen, vooral die grote oude kastelen met van die grote vierkante, ronde torens met kantelen.
Ik heb het idee dat "mijn" man toen van me is afgenomen waarna ikzelf me van het leven heb berooft. Hierbij denk ik aan van iets hoogs af te springen, ook denk ik soms aan water.

Door deze ervaring (waarvan ik niet weet of deze klopt) denk ik dat ik liefde ook niet voor minder gevoel wil meemaken. Ik hoop dat u kunt zien of mijn gevoel klopt. Zelf heb ik heel de tijd ook de middeleeuwen in mijn hoofd, ook de naam Catherine?

Alvast bedankt.
Antwoord:

Hoi,

Heb je informatie goed gelezen. Wat daar meteen uit naar voren komt is een (over)gevoeligheid in je leven nu. Die gevoeligheid kun je paranormaal gevoelig noemen, hoogsensitief, hsp, dat maakt allemaal niet zoveel uit.

Het mooie daarvan is dat je hele gevoelige antennes hebt om mensen en omgeving te scannen. Nadeel is dat je zo heftig plus en min kunt ervaren, dat je er het liefst voor wilt weglopen. Dus je problematiek mbt nep en echt kunnen aanvoelen heeft hiermee te maken. Idem dito het gekwetst voelen als je 'weet' dat iemand niet eerlijk is, maar hij/zij anders beweert.

Met deze gevoeligheid om leren gaan is een kwestie van tijd, vallen en opstaan, gewoon in je huidige leven.

Als je zegt dat je 'de greep op situaties niet wilt verliezen', zoiets hoort meestal bij traumatische ervaringen. Als je in een vorig leven iets vreselijks hebt meegemaakt op het gebied van de liefde, dan wil je dat zeker niet nu nog eens tegenkomen. Hoe akeliger het trauma, hoe meer je nu grip wil hebben op liefdeszaken. Dit is een soort oorzaak/gevolg reaktie.

Die 'intensiteit' qua voelen heeft wel een lijntje naar een vorig leven, maar hoort zeker ook bij het voelen van jou nu. Het is niet iets dat verdwijnt als je vorige levens verwerkt. Je kunt het wel blijven ontkennen, maar daar heb je op den duur jezelf mee. Wen eraan dat je hoogsensitief bent en leer daar beter mee omgaan, maak van de negatieve puntjes van gevoeligheid je kracht, dat je in staat bent om goed aan te voelen.

De enige zin die er voor mij echt uitspringt, is 'Niemand zou de kracht moeten hebben om je te breken'. Die zin hoort bij een pijnlijke liefdeservaring in het verleden. Echter, die ervaring heb je vermengd met een heleboel docu's en dramafilms zoals Heathcliff/Catherine en andere kastelenepossen van tv.

Wat van jouzelf is: een vorig leven in de vroege middeleeuwen, en dat hoeft niet persé Warwick te zijn, in Engeland of Schotland waarbij jij een jonge vrouw was die tot over haar oren verliefd was op een man. Je hebt in dat leven heel erg je best gedaan om aan hem uitgehuwelijkt te worden en je gevoel niet gevolgd dat hij niet van jou hield.

Met oogkleppen op - omdat je helemaal weg van hem was - heb je je gegeven in dat huwelijk. Er toen pas achterkomend wat voor een grove man hij was en dat jij niet de enige was voor hem. Hij heeft jou letterlijk gebroken. Eerst figuurlijk, omdat je ontdekte dat hij niet van jou hield zoals jij van hem. Daarna heeft hij jou bruut behandeld en mishandeld. Het zou me niets verbazen als je zo geknakt was, dat je je daarna ergens vanaf hebt gestort. De gedachte die daarbij hoorde is iets geweest van 'nooit zal ik mijzelf meer zo verliezen in de liefde'.

En die gedachte van toen speelt nu op, omdat je in dit huidige leven juist heel goed voelt. Zo goed, dat je onbewust iedere persoon vergelijkt met de brute liefdeloze man van toen.

Als je de pijn wilt verwerken van zo'n vorig leven, zou ik je een reïncarnatietherapeut aanraden die goed is in realties en traumaverwerking en die tegelijkertijd werkt met hooggevoelige mensen.

Je hoort je eigen kracht nl. weer te gebruiken en je hooggevoeligheid niet alleen te gebruiken op liefdesgebied, maar te spreiden over andere onderwerpen. Dan wordt het beter verdeeld. Relaties kun je nooit helemaal voorspellen, maar je kunt best aanvoelen of iemand eerlijk is of niet. Het feit dat jij je nu zo ergert aan die oneerlijkheid, heeft alles te maken met oud zeer van vroeger. Wanneer jij jezelf in dat leven vergeeft (blind van liefde/jong/naief) en niet meer boos bent op wat hij je heeft aangedaan, heb je grote kans dat het heftige voelen wat beter verdeeld wordt.

Lees ook eens op mijn website: verhaal van kasteelvrouwe en eventueel de boeken Lichte zeden onder de zoden en Hé, waar ken ik je van. Dan zie je dat door vorige levens ervaringen af te ronden, je sterker in het hier en nu komt te staan.

Grtjs, MN 

 
Reactie vraagsteller:
Dankuwel voor uw reactie! Die hooggevoeligheid herken ik zeker, ook probeer ik de laatste tijd mezelf meer positief te zien, dus ook mijn eigenschappen als hooggevoeligheid. heb gisteren nog veel gelezen over HSP-er en hier herken ik me volledig in.
Misschien moet ik in dit leven meer leren mezelf te respecteren, want ik heb ondertussen al meerdere mannen leren kennen waarbij ik dat niet deed en altijd eindigde dat in een diepe gekwetstheid.

Een reincarnatietherapeut (bewust gekozen voor iemand bekends, die ik regelmatig zag op tv) heb ik wel eens geprobeerd maar dat is toen niet gelukt. Ook heb ik al regelmatig geprobeert om zelf via geluidsfragmenten ""terug te gaan". Misschien moet het eigenlijk ook helemaal niet uitmaken. Ik dacht alleen dat die wens van een echte liefde kwam van dat ik het niet voor minder wilde doen. Maar misschien is het juist andersom. Misschien was het toen ook wel dat die man niet genoeg voor mij voelde.

In ieder geval bedankt voor uw antwoord en ik ga het even laten bezinken..
 
Antwoord Beheerder:

;) graag gedaan. Altijd eerst van jezelf houden... dan heb je daarna ruimte om van een ander te houden.

Reincarnatietherapeuten met een diploma vind je oa via www.reincarnatietherapie.nl Voel vooral of je je bij iemand veilig voelt.

Zelf teruggaan naar een oude ervaring kan best, zeker als je gevoelig bent, maar bijna iedereen blokkeer (onbewust) te pijnlijke ervaringen. In je eentje lukt zoiets bijna niet omdat ieder mens de neiging heeft van pijn weg te gaan. Een therapeut begeleidt je bij de ervaring, en dat hoeft niet altijd met trance te zijn, kan ook via tekenen, praten enz.

Heb je de cd 'Terug naar een vorig leven' van Jan vde Heide al eens geprobeerd? Of nog beter, als je Engels kunt, die van Roger Woolger, Healing your Pastlife? Succes!

Oja, over 2 weken gratis ebook beschikbaar, kijk op www.vorigelevens.nl Vintage Life, staan ook 2 mooie liefdesverhalen in ;)

 

Beantwoord door:
Marianne Notschaele-den Boer
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Intens en bewijsdrang in relaties:

Relatiebeding/concurrentiebeding.
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Utrecht]
2009-08-21 15:08:05
hoe krijgi ik mijn vertrouwen terug
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2011-03-19 22:49:17
Waarom heeft mijn vriend hier behoefte aan?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2012-05-07 12:09:15
Concurrentiebeding tov eigen bedrijf
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2008-02-26 08:18:46
pijn in si gewricht na heupoperatie
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-10-15 10:02:49

Gemiddelde score Vorige Levens: 8.0 (748x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+