Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Management » Interim Management » Wet Werk En Bijstand
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Wet Werk en Bijstand en krijg online een antwoord van de specialist in Wet Werk en Bijstand

Zelf een vraag over Wet Werk en Bijstand? Klik hier.
Meer vragen over Wet Werk en Bijstand.
De huidige beheerder van de rubriek Wet Werk en Bijstand:
Naam: Legal2People
Bedrijf: Legal2people
Reactiesnelheid: 14 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Legal2People vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Wet Werk en BijstandVragen over Wet Werk en Bijstand via RSS. Klik hier.
RSS over Wet Werk en Bijstand op jouw website?Vragen over Wet Werk en Bijstand op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Wet Werk en BijstandVragen over Wet Werk en Bijstand via E-mail. Klik hier.

Dwang verplichting om te werken met WWB uitkering.

[Gesteld op: 07-04-2012]

Toelichting:
Ik heb van de Sociale Dienst aangetekend bericht gekregen dat ik ben aangemeld voor een werkervaringsplaats in het groen, m.a.w. betekend dit: schoffelen en harken, 20 uur per week, met als doel mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten ??
Ik heb zelf al altenatieven voorgesteld die beter bij mijn opleiding passen en omdat mijn gezondheidstoestand zolang op de been zijn niet
toelaten , hernia en copd,
waarvoor ik in het verleden al een gekeurd ben met als gevolg een erkende arbeidshandicap. nu word op mijn uitdrukkelijke verzoek voor een herkeuring, of herziening van mijn lichamelijke capaciteit niet gereageerd. wat te doen ?
N.B. Ik heb eerder al meegewerkt met een Work first traject, c.q. werkervaringsplaats maar die hebben niet het gewenste resultaat n.l. een baan opgeleverd . Hoe vaak moet je aan een dergelijk traject meewerken en het niveau van de werkzaamheden gaat met sprongen naar beneden.
Antwoord:

Beste vraagsteller,

Met betrekking tot het door u naar voren gebrachte punt het volgende. Wij hebben alleen iets kunnen vinden over deelname aan een reintegratie project waarbij de rechtbank Arnhem overwoog dat de gemeente dit traject niet mocht aanbieden zonder nadere motivatie.

De rechtbank Arnhem (LJN: BF7284, Rechtbank Arnhem , AWB 07/5115) overweegt in een uitspraak dat het niet de bedoeling van de wetgever is geweest bijstandsgerechtigden te verwijzen naar een traject zonder dat naar hun individuele situatie is gekeken. Uit het opgestelde klantprofiel van eiser, dat is opgesteld door de gemeente, bleek niet op welke gronden dit traject noodzakelijk is om eiser te laten reïntegreren in de arbeidsmarkt. De rechtbank neemt daarbij in aanmerking dat het traject bij ATC ( in dit geval) voorziet in een uiterst beperkt aanbod van te verrichten werkzaamheden in het kader van de reïntegratiedoelstelling. De gemeente Arnhem kon eiser niet zonder meer naar het ATC sturen. Het is daarom niet verwijtbaar dat eiser niet verder is gegaan met de werkzaamheden bij het ATC. De gemeente Arnhem heeft dit niet in aanmerking genomen bij de besluitvorming en heeft het besluit onvoldoende gemotiveerd.

Het beroep is daarom gegrond gegaan.Dit betekent lang niet in alle gevallen dat de werkzaamheden niet vallen onder de verplichtingen. Het hangt er dus vanaf of de gemeente heeft aangegeven op welke gronden dit traject noodzakelijk is om iemand te laten re-integreren in de arbeidsmarkt.

Hoe dit in uw situatie beoordeeld dient te worden hangt erg af van de omstandigheden van uw geval. Jurdidisch zou u wellicht bezwaar kunnen maken tegen het  voorgestelde traject als het gaat om de uitvoering van een trajectplan.

Voor wat betreft uw verzoek om een herkeuring. Dit verzoek is waarschijnlijk aan te merken als een aanvraag , waar u na 8 weken de gemeente in gebreke kan stellen.

Mocht u nog vragen hebben neemt u dan contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Legal2People

Telefoon: 070 - 353 82 08
Fax: 070 - 353 83 33
Email: informatie@legal2people.nl
Internet: www.Legal2People.nl

Adres

Parkstraat 83
2514 JG Den Haag


Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als juridisch adviesbureau zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen

Beantwoord door:
Legal2People
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Dwang verplichting om te werken met WWB uitkering.:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
rechten en verplichtingen bij wwb uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-09-22 13:28:33
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33
Pas-regeling en levensloop. Welke tabel(len)?
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2015-02-26 12:44:19

Gemiddelde score Wet Werk en Bijstand: 8.7 (4703x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+