Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Friesland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Friesland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Friesland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Friesland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Friesland.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Friesland:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-FrieslandVragen over Personeel & Organisatie-Friesland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Friesland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Friesland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-FrieslandVragen over Personeel & Organisatie-Friesland via E-mail. Klik hier.

50 % in ziekte wet/ plus min uren

[Gesteld op: 31-03-2012]

Toelichting:
ik zit 50 % in zwangerschaps ziekte wet, werk nu 16 uur. ons bedrijf werkt met plus en min uren. normaal moet ik iedere maand 138,66 maken ( bij 32 uur) en de maand heeft precies 4 week (bv feb) dus 4 x 32 uur is 128 uur. dan maak ik 10 min uren. mag dit op deze manier?
ons brdijf doet dit wel zo maar dat betekent dat ik wel minuren mag maken maar geen plus uren (want meer dan 16 uur mag ik niet werken door de ziektewet). en krijg ik standaard de 16 uur van uwv ookal neem ik een dag extra vrij?
Antwoord:
Beste vraagsteller,

De berekeningen die in deze situatie worden gemaakt zijn behoorlijk ingewikkeld, weet ik inmiddels. Bij de uitkering van UWV wordt rekening gehouden met het loon dat werk verdient voorafgaand aan de ziekte en daar wordt het huidige door de werkgever te betalen loon op ingehouden. 

Om dit te kunnen berekenen werkt UWV met rekenmodellen die standaard worden toegepast en waarbij ook rekening wordt gehouden met een verschillend aantal dagen in de maand. Voor een toelichting hierop kun je het best een toelichting vragen aan het UWV zelf. Mijn ervaring is dat ze erg behulpzaam zijn in het beantwoorden van dergelijke vragen, maar dat het wel lastig is om ze te spreken te krijgen.

Wat echter ook zo is, is dat uw werkgever, ondanks het vangnet van de ziektewet, verantwoordelijk is voor de volledige doorbetaling van uw loon. Om deze reden wordt veelal ook de uitkering aan de werkgever uitbetaald en betaald uw werkgever uw normale loon door. Als dit gebeurt, dan is een eventueel verschil in uitkering dan ook iets wat de werkgever bij UWV moet regelen. 

Veel succes met uw verdere zwangerschap en hopelijk krijgt u een mooi en vooral gezond kind.

Met vriendelijke groet,


Thea Thibaudier-Zondervan
Thizo HR
www.thizo.nl
 
Reactie vraagsteller:
bedankt voor uw antwoord, maar dat gaat wel meer over het loon. dat blijft altijd gelijk dus daar heb ik geen problemen mee. bij mijn 1e zwangerschap ging dit ook zo en het loon bleef iedere maand gelijk. de vraag is meer hoe dat zit met plus en min uren tijdens ziekteperiode en waarom die tijdens het verlof wel precies de 138,66 zijn...zou het uwv daar meer over kunnen weten want mijn bedrijf kan me alles wijsmaken terwijl ik het niet logisch vind....., wel minuren mogen maken maar geen plus! groetjes
 
Antwoord Beheerder:
Beste vraagsteller,

Bij wisselende diensten loop je altijd tegen het probleem aan dat iedere maand een wisselend aantal dagen heeft en ook een verschillend aantal weekenden. Dit houdt in dat je per maand niet precies je contracturen kan maken. Dit is niet anders als je 50% werkt, dus bouw je ook plus en minuren op, net als normaal. 

Om dit goed te kunnen berekenen kun je het best uitgaan van een volledig jaar met 52 weken, dat is 4 keer een periode van 13 weken. In een periode van 13 weken kloppen over het algemeen je aantal gewerkte uren weer, ook met plus en minuren. Dit kan anders zijn als je je diensten omruilt of anders plant, maar in hoofdlijnen komt dit wel uit. 

Het is niet de bedoeling dat je na je verlof start met een enorme hoeveelheid minuren, die je daarna moet goedmaken. Dit kan wel gebeuren op het moment dat je in maart weer moet beginnen, omdat februari nu eenmaal een kortere maand is. Maar dat is niet anders dan op het moment dat je wel had gewerkt.

Ik hoop je vraag nu voldoende te hebben beantwoord, maar het blijft altijd lastig met deze berekeningen van uren.

Met vriendelijke groet,


Thea Thibaudier-Zondervan
Thizo HR
www.thizo.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan 50 % in ziekte wet/ plus min uren:

kleuradvies nodig
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-03-14 16:31:15
Graag kleuradvies voor muren van mijn woonkamer.
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-05-08 21:14:07
welke kleur past er het best.
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-08-27 23:19:09
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
de minuren van 2011 worden gekort op mijn salaris
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-12-17 13:28:20

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Friesland: 8.7 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+