Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Noord Holland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Holland:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-Noord HollandVragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Noord Holland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-Noord HollandVragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Mogen toeslagen zomaar weggenomen worden?

[Gesteld op: 31-03-2012]

Toelichting:
Beste,

Vanaf 1 april aanstaande krijg ik (wij) geen nachttoeslag meer die mijn werkgever aangehouden had. Ik werk op de taxi (Stadsmobiel B.V.) en vervoer AOV en in de nacht brengen en halen wij de werknemers van het GVB Amsterdam op van werk en huis. Nou krijgen wij niet alleen toeslagen meer in de nacht, maar ook onze zondag toeslag gaat weg, bonus niet ziek en geen gratis OV meer. Ook wilt de manager dat wij in de nacht ook onze collegas niet meer naar huis gaan brengen of ophalen. Wij hebben diensten die eindigen om 01.00 02.00 02.30 en die beginnen om 04.00. Nu verdienen we al slechts via de taxi-CAO, maar nu gaat het bedrijf nog meer korten. Ik verdien 1446 euro per maand op basis van avond en nachtdiensten. Mijn toeslagen voor deze diensten zijn 160 euro exclusief de zondag. Mag dit? Wij hebben in januari een x aantal %-en aan loonsverhoging gehad en een loonschaal erbij. Nu word dit weer van ons afgenomen. Het gaat om bijna 80 chauffeurs. Ik ga nu net zoveel verdienen als iemand die overdag werkt. Volgens alle mensen die ik spreek heb ik recht op de toeslagen. Alleen vanwege bezuinigingen wordt dit afgeschaft bij ons bedrijf. En de FNV steunt ons niet eens. Evenals dat er collega's na 1.5 jaar 1 dag van te voren te horen krijgen dat ze morgen niet meer terug hoeven te komen en zo zonder werk zitten. Kan en mag dit allemaal?
Antwoord:
Beste vraagsteller,

Als ik alles goed lees, zit het bedrijf waar u werkt in zwaar weer en worden er gewijzigde afspraken gemaakt om te zorgen dat het bedrijf in de toekomst kan blijven bestaan en zoveel mogelijk personeel aan het werk kan houden. Helemaal precies kan ik het echter niet beoordelen, omdat ik niet precies weet hoe het zit.

Uit het verhaal dat er sprake is geweest van salarisstijgingen en nieuwe indeling zou je kunnen opmaken dat onderdeel uitmaakt van een onderhandelingsakkoord waarbij toeslagen voor de nacht zijn afgeschaft of gewijzigd. Hiervan ben ik echter niet op de hoogte. Dit is echt iets om bij de vakbond na te vragen en het verbaast mij dan ook ten zeerste dat zij u hierover niet kunnen informeren. Als lid lijkt het mij dat u hier wel degelijk recht op hebt.

Wat betreft het niet verlengen van contracten kan ik alleen maar zeggen dat het niet netjes is om het te melden op de laatste dag van het contract, maar het is op zich niet verboden. Persoonlijk vind ik het in strijd met de normale omgangsvormen, maar ja, dat is niet wettelijk vastgelegd.

Of het allemaal mag, is dus zeer afhankelijk van de tussen partijen gemaakte afspraken en de huidige omstandigheden. Mij is wel bekend dat er met name in de randsteden behoorlijk moet worden bezuinigd op het OV binnen de stad (staat op dit moment veel over in de dagbladen). 

Met vriendelijke groet,

Thea Thibaudier-Zondervan
Thizo HR
www.thizo.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Mogen toeslagen zomaar weggenomen worden?:

Fiscaal partnerschap en toeslagen?
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2010-04-02 11:20:29
Diversen; 3x 8 mnd contract, 70% loon ziekte
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-06 16:33:00
toetsingsinkomen is verzamelinkomen, klopt dit?
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2010-11-04 21:23:10
Volledige wajong en weer werken. Wat zijn gevolgen
      [Gesteld in FinanciŰle Planning]
2009-12-16 21:18:05
Belasting over de afgelopen 5 jaar
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2013-07-20 16:07:26

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Noord Holland: 8.5 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+