Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Zorg » Jeugdzorg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Jeugdzorg en krijg online een antwoord van de specialist in Jeugdzorg

Zelf een vraag over Jeugdzorg? Klik hier.
Meer vragen over Jeugdzorg.

Beheerder worden?

De rubriek Jeugdzorg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Jeugdzorg Klik hier.

RSS over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via RSS. Klik hier.
RSS over Jeugdzorg op jouw website?Vragen over Jeugdzorg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via E-mail. Klik hier.

Leg dan eens uit hoe dit kan?

[Gesteld op: 26-03-2012]

Toelichting:
Wat een slecht antwoord, uw antwoord maakt mij razend.
Onze dochter is voor niet uit huis geplaatst.
Er is melding gemaakt vanuit haarlem door een gezinsvoogdes die wij niet kenden dat er sprake zou zijn van een ernstige opvoedingssituatie, dit is doorgegeven aan het a.m.k. en de raad.
Toen onze dochter een week oud was, kwam dit mens langs.
Ze sprak de nederlandse taal nauwelijks, kon nauwelijks nederlands schrijven, en heeft er toen een grote pijnhoop van gemaakt.
resultaat onze dochter werd uit-huis geplaatst, toen ze negen weken oud was.
We zijn als ouders gaan strijden om haar weer thuis te krijgen, we zijn naar de regiodirecteur van de raad gegaan, gesprek gehad, en ze heeft onze klachten gegrond verklaard.
Er is pas na tweeën en eenhalf jaar ons hulp toegewezen van een thuiszorghulp, die heeft aangetoond, dat er geen sprake was van een ernstige opvoedingssituatie, geen verwaarlozing, geen mishandeling, geen schulden. vader goede baan als ploegleider, moeder werkt part-time als postbezorgster. Hoe wilt u dit dan verklaren.
Nooit wordt er toegegeven door jeugdzorg dat er ernstige fouten worden gemaakt, juist door wat andere ouders flikken met hun kinderen en waarbij jeugdzorg of de raad te laat ingrijpt, zijn nu de goede ouders de dupe, door een verkeerde melding.
Dit is zo smerig, ons dochtertje is nu vier jaar, ze woont in een pleeggezin, we zien haar maar drieéneenhalf uur in de maand, en dan wil ze niet mee met de pleegouders.
dank je jeugdzorg en de raad, voor het kapotmaken van ons gezinnetje.
En wij zijn niet gescheiden, we hebben geen relationele problemen
Antwoord:
Fijn dat u nog even reageert, want uw vraag van gisteren kon ik alleen in het algemeen beantwoorden. Uw vraag waarom er ZOVEEL ondeskundigen in de jeugdzorg werken beperkt zich nu tot één gezinsvoogd, die volgens uw verhaal zowel melder is als degene die bij u langs kwam. Dat is echter onmogelijk! Na een melding AMK komt er een medewerker van het AMK bij de ouders langs en dat is geen gezinsvoogd. Pas als de melding is doorgeleid naar de Raad en de raadsonderzoeker een onderzoek heeft ingesteld wordt beslist of de kinderrechter gevraagd wordt een ondertoezichtstelling uit te spreken. Pas dan wordt door bureau jeugdzorg een gezinsvoogd toegewezen. Dat beslist een rechter dus niet zomaar. Dan is er echt meer aan de hand dan u nu vertelt. Zonder uw dossier gelezen te hebben kan ik daar echter verder geen uitspraken over doen. Dat zou pas echt slecht zijn. Toch kan ik mij uw woede en onmacht voorstellen. Het is verschrikkelijk om als ouders mee te moeten maken dat je kind wordt afgenomen, vooral wanneer dat in uw ogen onterecht is gebeurd. Om er achter te komen wat er nu precies gebeurd is, heeft u iemand nodig die niet bij jeugdzorg of de Raad werkt, onafhankelijk is en deskundig en die samen met u uw dossier bekijkt. En die daarna aan u kan uitleggen hoe één en ander in elkaar steekt. Daarom heeft de wetgever verplicht gesteld dat u recht heeft op gratis ondersteuning door een Vertrouwenspersoon jeugdzorg, werkzaam bij een onafhankelijke instantie. Want uit uw verhaal maak ik op dat u na vier jaar nog niet goed begrijpt waarom uw kind uit huis is geplaatst. En dat is beslist niet goed, want dan kunt u ook niet werken aan verbetering van uw eigen situatie want u weet niet wat er fout aan gevonden wordt.
Zo'n vertrouwenspersoon vindt u (afhankelijk van de provincie waar u woont) bij het AKJ (www.akj.nl) of bij Zorgbelang. Maak daar gebruik van en laat u adviseren op basis van het gehele dossier. Zijn er fouten gemaakt dan kan de vertrouwenspersoon u ook helpen bij het indienen van klachten. Uit ervaring weet ik dat het al heel veel helpt wanneer iemand de tijd neemt om naar ouders te luisteren en hun goed uit te leggen wat er precies aan de hand is. Helaas is daar binnen de jeugdzorg vaak te weinig tijd voor, omdat er te weinig medewerkers zijn en teveel problemen. En dan wordt de kans op fouten ook groter. Want niemand is foutloos, ook de jeugdzorg niet. Op een bepaalde manier bent u inderdaad het slachtoffer van "wat andere ouders flikken". Want als de jeugdzorg niet zoveel tijd kwijt zou raken aan de gevolgen van "vechtscheidingen", was er meer tijd voor de echte problemen waar jeugdzorg eigenlijk voor is bedoeld: gezinnen met kindproblemen die extra steun nodig hebben. Door op tijd hulp en ondersteuning in te zetten kunnen uithuisplaatsingen worden voorkomen, want ook gezinsvoogden vinden een uithuisplaatsing het ergste wat je kunt beslissen. Dat doe je alleen als het echt noodzakelijk is.

Peter Smits
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Leg dan eens uit hoe dit kan?:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
Mijn eerste huwelijk met gescheiden man...
      [Gesteld in Huwelijk]
2009-02-04 09:36:46
vazalo-wetgeving
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-02-20 01:06:48
uitkering wanneer moet ik werken ivm leeftijd kind
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-05-31 22:25:34
waar heb ik allemaal recht op?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-09-10 19:07:26

Gemiddelde score Jeugdzorg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258133
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+