Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Zuid Holland

Zelf een vraag over Hypotheken-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Zuid Holland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Kan restschuld mee naar nieuwe lager hypotheek?

[Gesteld op: 24-03-2012]

Toelichting:
Ik heb in 2009 en flat gekocht.waarde toen 28.500. moest lenen 149.500, gedaan om samen te wonen maar de vogel was na 1 dag gevlogen. Kom uit Friesland en wil graag heel graag terug. wordt overgeplaatst ( werk bij het rijk). Kan een eventueel rest schuld..ooit mee naar een lagere nieuwe hypotheek? wil een huisje zelfs, chaletje tussen 50,000 en of iets rond 90.000 kopen. Bruto jaarsalaris is 29.000. het was een top hypotheek, met veel spijt. Ik kan betalen nooit problemen maar wil graag een sociaal leven terug en bij familie in de buurt weer wonen.gr,A.J.Abelsma
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Laten we er van uit gaan dat u uw flat tegen een gunstige prijs verkoopt: €132.500. Omdat de verkopend makelaar ook betaald moet worden, houdt u netto een restschuld over van €20.000,-.

Het meefinancieren van een restschuld kan tot bepaalde hoogte. Leidend daarin is de waarde van het nieuwe onderpand (de nieuw aan te kopen woning). U geeft aan dat u tot €90.000 wil aankopen, wat o.b.v. uw inkomen mogelijk moet zijn. Een taxateur zal een dergelijke woning dan een vrije verkoopwaarde meegeven van eveneens €90.000,-.

De executiewaarde (de waarde die de woning opbrengt als het op een veiling verkocht moet worden) zal een stukje lager zijn. U mag uitgaan van ongeveer 88% van de vrije verkoopwaarde, dus in dit voorbeeld 88% van €90.000 = ongeveer €80.000,-. Op basis van deze executiewaarde mag maximaal 125% gefinancierd worden. Dit komt neer op precies €100.000,-. Naast de aankoop van de woning moet u rekening houden met overdrachtsbelasting en bijkomende kosten. De €10.000 die u bovenop de aankoop zelf kan lenen, gaan al gauw op aan deze kosten. Hier past dus geen restschuld in, laat staan de uwe.

Mocht u een woning kopen in een duurder segment (wat op basis van uw inkomen niet zal gaan) kan er wel (een deel van) een restschuld meegefinancierd worden. 

U zou nog kunnen overwegen om een zo klein mogelijke aankoop te doen en dus zo min mogelijk hypothecair te financieren en de restschuld in een consumptieve lening te financieren. Voor het maken van deze berekening en het beoordelen van de mogelijkheden hieromtrent heb ik meer info van u nodig. Als u dit wilt, stuurt u dan even een e-mail met uw contactgegevens aan info@plusplanner.nl. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Met vriendelijke groet,

Mark Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl

 

 
Reactie vraagsteller:
Dit antwoordt heb ik tenminste iets aan. Ik was dan ook van plan, als de flat namelijk verkocht zou worden, een veel goedkopere woning te zoeken wat ik in Friesland, meer mogelijk acht! Uiteraard is het nog maar de vraag , of de markt wel zo ligt dat ik het genoemde bedrag ervoor krijg, maar het verhaal geeft wel een beeld van mogelijke optie, en niet bij de pakken neer te gaan zitten. Dit antwoord is zeker een goede waardering waard aangezien ik er iets mee kan en zeker meer informatie ga verstrekken.
 
Antwoord Beheerder:
Deze vraag is verder telefonisch en per mail besproken.
Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Kan restschuld mee naar nieuwe lager hypotheek?:

start de bank bij verkoop met de excutiewaarde?
      [Gesteld in Makelaars]
2008-09-06 11:07:14
geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
Hypotheek overnemen van ex van mijn nieuwe partner
      [Gesteld in Hypotheken]
2012-03-13 22:41:56

Gemiddelde score Hypotheken-Zuid Holland: 9.4 (95x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+