Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderopvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderopvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderopvoeding

Zelf een vraag over Kinderopvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Kinderopvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderopvoeding:
Naam: Anoek Binnerts-Brouwer
Bedrijf: Duwtje in de rug
Reactiesnelheid: 43 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Anoek Binnerts-Brouwer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderopvoeding op jouw website?Vragen over Kinderopvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via E-mail. Klik hier.

Zoon 16 wil blijven slapen bij vriendin 15.

[Gesteld op: 23-03-2012]

Toelichting:
Graag uw advies:
Tot op heden hebben wij onze kinderen de volgende regel voorgehouden: Onder ons dak geen sex.
Zoon 16 heeft verkering met meisje 15 en hebben zij sex bij haar thuis. Zoon is nogal erg sex minded en probeert van alles om maar bij dit meisje te mogen slapen. Zij wonen slechts 5 fietsminuten van elkaar en vinden wij dit niet zinvol omdat zij elkaar op zaterdag en zondag over en weer bij elkaar thuis al genoeg zien en ook nog eens 24/7 met elkaar communiceren via social media.
Onze zoon doet niets aan school; hij steekt alle tijd in dat meisje en sex met haar.Steeds weer probeert hij onze grenzen op te schuiven en steeds weer herhalen wij onze grenzen.
Wij vinden dat hij maar eens tijd in z'n examenjaar 2012 en z'n toekomst moet steken. Tot nu toe hebben z'n vader en moeder alles voor hem moeten regelen (school,stages, sollicitaties, C.V. enz.) omdat hij eenvoudigweg vertikt er ook maar 1 minuut aan te besteden.Hij heeft een baantje als vakkenvuller en geeft al z'n geld uit aan dat meisje. Zij doet helemaal niets.
Vrienden doet hij niet aan. Alles is gericht op meisjes en sex en geld. Dat haar ouders er geen moeite mee hebben kan ons niet schelen; onze zoon mag veel maar om z'n leven uitsluitend met sex en geld uitsmijten in te vullen daar zijn wij het niet mee eens.
De onderlinge sfeer tussen zoon en ons is goed; ook met z'n oudere zus en broer die beiden op kamers wonen..
Antwoord:

 Beste,


Onlangs heb ik u gevraagd om mee te doen aan een onderzoek. Wanneer u inderdaad de twee vragenlijsten hebt ingevuld, zou ik dan zo brutaal mogen zijn de eerste vier letters van uw e-mail adres te vragen? Eventueel kunt u die sturen naar anoek[at]duwtjeinderug.nl. Hiermee kan namelijk de feedback worden gekoppeld aan mijn naam (met vanzelfsprekend behoud van uw anonimiteit!)


Wanneer u NIET heeft meegedaan aan het onderzoek, dan hoop ik dat u dit bericht als niet gestuurd wilt beschouwen. Excuses voor het ongemak!


Vriendelijke groeten,

Anoek Binnerts
Als ik uw vraag goed gelezen heb, maakt u zich vooral zorgen om het feit dat uw zoon veel tijd besteedt aan zijn vriendin, terwijl u liever zou zien dat hij meer aandacht heeft voor zijn examen. Voor u als ouders kan het inderdaad frustrerend zijn als je ziet dat je zoon dingen anders doet dan in uw ogen goed voor hem zijn.

Gelukkig heeft goed contact met uw zoon en is er een goede sfeer. Hij boft ook met zulke zorgzame en betrokken ouders! Een valkuil van uw zorgzaamheid zou echter kunnen zijn, dat hij de noodzaak om dingen te regelen, niet voelt. De dingen gebeuren tóch wel! Zou het zo kunnen zijn dat wanneer u bepaalde dingen die gedaan moeten worden bij hém laat, hij automatisch zijn prioriteiten zal veranderen, omdat hij minder tijd heeft om te besteden aan vriendin en geld uitgeven? Dat is natuurlijk een heel moeilijke stap, want het zal een keer gebeuren dat er iets niet geregeld wordt terwijl dit wel had gemoeten. Tegelijkertijd zal uw zoon dit juist nodig hebben om te ervaren dat hij verantwoordelijk is voor zijn eigen leven. In het begin zal het wellicht zorgen voor wat kromme tenen, maar op de lange termijn levert het ú óók tijd en energie op, want u hoeft er niet meer steeds achteraan. En als hij op zijn zestiende leert zijn eigen zaakjes te regelen, zal hij daar als volwassene alleen maar voordeel van hebben.

U schrijft dat het u niets kan schelen dat de ouders van de vriendin geen moeite hebben met seks onder hun dak. Blijkbaar vindt u de seks dus niet het ergst, maar wilt u het niet thuis hebben. Ik ben onder de indruk van uw duidelijke en standvastige regels, die -wat ik uit uw verhaal denk op te maken- tot nu toe altijd goed hebben gewerkt. Voor uw jongste zoon werkt het echter blijkbaar anders dan bij oudere broer en zus. En wat niet mag, dat wil een puber juist hebben. Wat zou er veranderen als het verbod om thuis seks te hebben, wordt opgeheven? Vanzelfsprekend onder uw voorwaarden! Uw voordeel hierbij is dat er een compromis mogelijk is: in overleg logeren, maar dan wél de zondag besteden aan studeren (of iets anders wat goed bij jullie past). Ook is er minder strijd, dús meer goodwill. En dat komt de sfeer thuis weer ten goede. Want dat is, juist met een zoon van 16 jaar oud, heel waardevol en ontzettend belangrijk.

Is het mogelijk om eens met de ouders van de vriendin om de tafel te zitten? Hebben ze echt geen moeite met de gang van zaken? Wat zijn hún vragen en dilemma's? Misschien komt u erachter dat u over bepaalde dingen hetzelfde denkt en kunt u 1 lijn trekken over de afspraken?

Wat fijn dat het contact met oudere broer en zus zo goed is. En ook handig dat ze al op kamers wonen! Misschien willen ze hem wel een weekendje laten zien wat er allemaal bij komt kijken als je zelfstandig woont en welke verantwoordelijkheden daarbij horen.

Dit zijn zomaar wat dingen die bij mij opkomen. Het loslaten van je kinderen kan heel moeilijk zijn, vooral omdat je niet goed weet waar je goed aan doet en wat bij deze zoon het beste werkt, juist voor zijn toekomst. Ik hoop dat u weer verder kunt met bovenstaande ideeën en dat de goede onderlinge sfeer thuis alleen nog maar beter wordt!

 

Wanneer u besluit mee te doen aan het promotieonderzoek, zou u dan zo vriendelijk willen zijn om een bevestiging hiervan te sturen naar anoek@duwtjeinderug.nl? alvast bedankt!Beste ouder/opvoeder, 
 
* Deze mail gaat over de tweede vragenlijst van het onderzoek*

Zoals eerder aangegeven hebben we ons aangesloten bij een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam / Fontys Hogeschool Pedagogiek.


Lees eerst het advies dat u hierna ontvangt. Wij willen u vragen om daarna nog een (laatste) keer een kort vragenlijstje in te vullen. Klikt u daarvoor op de volgende link: https://uvapowl.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_3qK69P3PC7sAo3q
 

Heeft u beide vragenlijsten ingevuld, dan maakt u kans op vier entreekaartjes voor ‘De Efteling’.


Heeft u de eerste vragenlijst nog niet ingevuld en wilt u wel meedoen met het onderzoek? Doet u dat dan vóór het lezen van het advies. Direct na het lezen van het advies kunt u dan de tweede vragenlijst invullen.Informatie over het onderzoek vindt u bij het eerste verzoek om deelname, dat u van ons heeft ontvangen.
 
Hartelijk dank, mede namens de deelnemende organisatie,
 
Christa Nieuwboer,
Docent / onderzoeker Pedagogiek
Universiteit van Amsterdam
Fontys Hogeschool Pedagogiek
 
 
Heeft u toch nog vragen? Nadere informatie over het onderzoek kunt u verkrijgen bij drs. C.C. Nieuwboer, c.c.nieuwboer@uva.nl
 

 
 

 


Beste ouder/opvoeder,
 
U heeft een vraag gesteld die ik per e-mail zal beantwoorden. Ik ben benieuwd hoe deze vorm van ondersteuning u bevalt. Daarom heeft Duwtje in de Rug zich aangesloten bij een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam / Fontys Hogeschool Pedagogiek.
 
Als u op de onderstaande link klikt, komt u bij een kort vragenlijstje over opvoeden. Het kost maar een paar minuten om de vragen in te vullen.


Klik op deze link of plak deze in de adresbalk van uw browser:
https://uvapowl.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_8hRy7WEee9vYFZqAls u meedoet aan het onderzoek, dan maakt u kans op
VIER ENTREE-KAARTJES VOOR “DE EFTELING”
De winnaar ontvangt half juni bericht op het opgegeven mailadres
 

Het doel van het onderzoek is om vast te stellen of adviseren per e-mail een goede kwaliteit heeft. Bent u er tevreden over? Maar ook: maakt het advies een verschil voor u?
 
Het kan max.3 werkdagen duren voordat u uw advies ontvangt; dit kan iets afwijken van wat bij de organisatie gebruikelijk is. Bij het advies ontvangt u een link naar een tweede vragenlijstje. U moet ouder zijn dan 18 jaar om de vragenlijsten in te vullen.

In de twee vragenlijsten wordt u gevraagd uw e-mailadres in te vullen. Op die manier dingt u mee naar de 4 entree-bewijzen voor de Efteling. Uw e-mailadres wordt gescheiden van uw antwoorden in een beveiligde omgeving bewaard en na de onderzoeksperiode verwijderd. Het wordt alleen voor het loten van de prijswinnaar gebruikt.

 
Als u aan het onderzoek meedoet, geeft u toestemming om uw ingestuurde vraag en de kwaliteit van het advies te onderzoeken. Voordat dit gebeurt, wordt alle herkenbare informatie (zoals namen, uw e-mailadres) verwijderd.
 
Pas nadat u toestemming geeft, worden gegevens tussen de organisatie en de onderzoekers uitgewisseld. Daarbij wordt met de grootste zorg omgegaan met uw persoonlijke gegevens. Natuurlijk heeft u altijd het recht om tussentijds uw medewerking op te zeggen. U stuurt dan een mail naar c.c.nieuwboer@uva.nl. Uw gegevens worden in dat geval binnen twee werkdagen verwijderd.
 
De organisatie die uw advies schrijft, krijgt geen informatie over uw deelname aan het onderzoek. Het maakt voor het advies dus niet uit. We hebben uw medewerking wel nodig: hoe meer ouders meedoen, des te duidelijker zullen de uitkomsten zijn!
 
Hartelijk dank, namens Duwtje in de Rug,Christa Nieuwboer,

Docent / onderzoeker Pedagogiek
Universiteit van Amsterdam
Fontys Hogeschool Pedagogiek
 
 
Heeft u toch nog vragen? Nadere informatie over het onderzoek kunt u verkrijgen bij drs. C.C. Nieuwboer, c.c.nieuwboer@uva.nl

Bij klachten over het onderzoek kunt u zich wenden tot de Commissie Ethiek via Dr. H. Bos, h.m.w.bos@uva.nlBeantwoord door:
Anoek Binnerts-Brouwer
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderopvoeding:
OrthopedagogiekParanormale Kinderen


Gerelateerde vragen aan Zoon 16 wil blijven slapen bij vriendin 15.:

Slapeloosheid
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2006-12-06 19:09:46
Mijn dochter slaapt 's nachts minder goed door.
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-07-23 18:07:36
nieuwe vriendinnen
      [Gesteld in Pubers]
2007-09-04 17:18:10
Mijn vriendin zit bij het BAC, samenwonen?
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-10-12 00:14:04
Hoe kunnen wij frustraties van zoon 17 stoppen?
      [Gesteld in Kinderopvoeding]
2012-10-29 04:05:31

Gemiddelde score Kinderopvoeding: 8.6 (82x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+