Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Re´ncarnatietherapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Re´ncarnatietherapie en krijg online een antwoord van de specialist in Re´ncarnatietherapie

Zelf een vraag over Re´ncarnatietherapie? Klik hier.
Meer vragen over Re´ncarnatietherapie.
De huidige beheerder van de rubriek Re´ncarnatietherapie:
Naam: Marianne Notschaele-den Boer
Bedrijf: Rha publishing - rha reincarnatietherapie
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marianne Notschaele-den Boer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Re´ncarnatietherapieVragen over Re´ncarnatietherapie via RSS. Klik hier.
RSS over Re´ncarnatietherapie op jouw website?Vragen over Re´ncarnatietherapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Re´ncarnatietherapieVragen over Re´ncarnatietherapie via E-mail. Klik hier.

Waarom is mijn leven zoals het is?

[Gesteld op: 20-03-2012]

Toelichting:
Ik ben een vrouw van 27 jaar. Ik heb het in mijn leven altijd moeilijk gehad. Ben opgegroeid in een gezin met een alcoholist als vader. Ik heb later een verkeerde partnerkeuze gemaakt waarbij ik heel veel over mijn grenzen heb laten gaan.
Desondanks probeer ik innig om gelukkig te worden en doe alles wat goed voor me zou kunnen zijn..(studie oppakken, onafhankelijk worden etc.) De situatie is nu wel beter geworden maar nu heb ik weer veel gezondheidsproblemen en heb het gevoel dat ik op het verkeerde pad zit of zo.
Ik heb een hekel aan te veel verplichtingen en verantwoordelijkheden die ik niet leuk vind. Ik word er echt letterlijk ziek van.
Ik heb constant het gevoel dat dit het gewoon niet is, voel me benauwd en verlang naar een soort van vrijheid.
Ik zit door al deze dingen helemaal niet lekker in mijn vel. De laatste jaren ben ik me ook steeds meer gaan verdiepen in de spirituele kant van het leven.
Ik voel dat er zoveel meer is, maar wat weet ik niet. Ik vraag me af hoe mijn vorige leven(s) eruit heeft/hebben gezien waardoor ik deze gedachten en gevoelens allemaal heb.
Antwoord:

Beste...

Dat is geen gemakkelijke vraag om zomaar een antwoord op te geven: Waarom je leven is zoals het is?

Een leven dat je nu hebt, leeft, het pad waarop je je begeeft, heeft alles te maken met persoonlijke groei, ook op het gebied van het spirituele. Dankzij allerlei rollen in levens op ons te nemen, kunnen we zelf leren hoe we het beste met iets om kunnen gaan, zoals bijv. je grenzen leren vaststellen.

Bij het lezen van je stukje tekst dacht ik meteen aan het boekje "Waarom heb ik deze ouders?" (dat is een oudere uitgave van een Ankertje, zie uitgeverij Ank-Hermes). Misschien helpt je dat wat meer licht werpen op waarom je ouders 'krijgt' of 'kiest' met bijv alcoholproblematiek. Boekje zal ook in de bilbliotheek verkrijgbaar zijn. Het gaat over keuze van ouders, in vervolg op eerdere levens die je al achter de rug hebt.

Het lijkt n beetje alsof je veel 'beperking' ondervindt in je leven. Eerst een vader die het gezin beperkt, dan een relatie waarin je over je grenzen heen laat gaan, nu de gezondheidsproblemen en het 'benauwende' gevoel.

Het kan best zijn dat er meerdere grensbeperkende vorige levens van jou aan ten grondslag liggen (benauwd/grenzen/vrijheidverlangen), maar ook vorige levens waarbij 'over grenzen heengaan' verbonden was met 'in leven zijn'.

Misschien is 'Diehards in de war' iets voor je om te lezen (bolcom of via bibliotheek) gezien mogelijke oorlogsvorige levens. Maar ook het boek 'Waarom Esther geen Robinson werd' kan voorbeelden geven over vorige levens en grensoverschrijding. Er wordt in die boeken veel op taal en uitspraken gelet, misschien herken je wel wat.

Ik zo 1-2-3 niet zeggen welk vorig leven specifiek nog in de weg zit. Heb je al eens gekeken op www.reincarnatietherapie.nl voor therapeuten bij je in de buurt. Regelmatig geven collega's info-avonden op beurzen. Ook is er soms bij de NVRT behoefte aan cliënten om op te oefenen voor studenten, gereduceert tarief.

Gedachtens en gevoelens uit onaffe vorige levens kun je verwerken, zodat je nu beter in je vel komt te zitten. Je leven nu is een optelsom van vele vorige levenservaringen. Blijkbaar moet je in je huidige leven leren jezelf de moeite waard te vinden en beseffen dat je ziel en jij hoe dan ook vrij bent.

Lieve groet, MN

 
Reactie vraagsteller:
Beste Marianne,
Ik wil u bedanken voor uw antwoord..toen ik las over eventuele grensbeperkende vorige levens die met oorlog te maken kunnen hebben kreeg ik ineens een naar gevoel in mijn buik. Een heel onderdrukt en benauwd gevoel, precies zoals ik mij nu in mijn huidige leven ook wel eens voel en waar ik vaak geen verklaring aan kan geven.
Wellicht heb ik zo een leven gehad ooit..

Ik heb zojuist de boeken 'diehards in de war'. En 'waarom esther geen robinson werd'besteld. Ik kijk er naar uit om ze te lezen !

Groeten...
 
Antwoord Beheerder:

Graag gedaan.

In jouw geval zou ik eerst het rode boek gaan lezen, daarna het groene. Juist omdat het boek van 'Waarom Esther geen Robinson werd' goed uitgewerkte cliëntervaringen betreft waarin het werken met therapie terloops wordt uitgelegd. Het boek 'Diehards in de war' is wat korter door de bocht qua uitleg en therapie.

Je zou kunnen noteren of je weer dezelfde gevoelens krijgt bij het lezen van een specifiek verhaal dat over oorlog gaat. Noteer dat en bekijk na het lezen van die twee boeken wat vaak voorkomt, waarschijnlijk geeft dat een goede indicatie in welke hoek van oorlogslevens je jezelf kunt plaatsten.

Lees-ze! Oja, een recensie op bolcom vind ik altijd erg fjin.

Groetjes, MN

Beantwoord door:
Marianne Notschaele-den Boer
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Re´ncarnatietherapie:
Vorige Levens


Gerelateerde vragen aan Waarom is mijn leven zoals het is?:

Wat is mijn vorige leven? Hoe ben ik zo geworden?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-12-02 17:44:36
een onafgemaakt leven
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-11-02 09:44:34
Zie toelichting voor vraag.
      [Gesteld in Taal]
2010-01-30 18:45:49
Hoe los te laten, te accepteren en verder te leven
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-12 21:59:32
aan Marianne Notschaele-Den Boer
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-11-01 22:45:19

Gemiddelde score Re´ncarnatietherapie: 6.7 (111x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+