Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Spellen » Kaartspellen » Bridge
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bridge en krijg online een antwoord van de specialist in Bridge

Zelf een vraag over Bridge? Klik hier.
Meer vragen over Bridge.
De huidige beheerder van de rubriek Bridge:
Naam: Ron Jedema
Bedrijf: Dekker bridge reizen
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 9.3 (van max. 10)
Meer informatie over Ron Jedema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BridgeVragen over Bridge via RSS. Klik hier.
RSS over Bridge op jouw website?Vragen over Bridge op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BridgeVragen over Bridge via E-mail. Klik hier.

mag met 19 pnt 1 sans volgbod gelegd worden?

[Gesteld op: 16-03-2012]

Toelichting:
Ik open met 1 ruiten, mijn li tegenstander legt 1 sans, mijn p past en mijn re tegenstander legt 2 ruit, ik pas en mijn li tegenstander legt 2 harten, na afloop zegt deze 19 punten te hebben, mag deze 1 sans leggen of moet hij doublet leggen, voelde me wel bedrogen, maar ja zo is bridge nu eenmaal ook
Antwoord:

Normaal belooft een 1SA volgbod 15-18 punten. Als het meer dan 18 punten kan zijn, moet de partner alerteren. Maar partner kan dat alleen alerteren, als hier een afspraak over is. Als partner niet beter weet dan u, verwacht hij ook 15-18 punten. Als de SA bieder dit vaker doet, moet partner ook alerteren en melden dat de SA bieder het wel eens op 19 punten doet. In dat geval is het geen afspraak, maar ervaring en dat moet ook gealerteerd worden.

De SA bieder moet die 2 ruiten overigens ook alerteren. Ten eerste omdat elke conventie (ook Jacoby dus) gealerteerd moet worden en ten tweede dat het hoogst ongebruikelijk is transfers te spelen na een SA volgbod. Meestal wordt zo'n bieding gebruikt als contractverbetering.

Of de speler 1SA mag leggen? Ja, iedereen mag bieden wat hij wil, zolang het binnen de spelregels is toegestaan. Of het binnen het partnership is toegestaan is niet aan de arbiter.

Succes!!

Beantwoord door:
Ron Jedema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan mag met 19 pnt 1 sans volgbod gelegd worden?:

hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
waneer werd er voor het eerst gebokst?
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-02-03 10:26:37
slappe onderbuik door zwangerschap help?
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-02-22 12:06:01
hoe moet ik aan snelheid werken?
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-03-26 22:52:28
ik heb wat vraagjes
      [Gesteld in Aloe Vera]
2012-04-05 16:04:41

Gemiddelde score Bridge: 9.3 (1165x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+