Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Verslaving » Eetverslaving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Eetverslaving en krijg online een antwoord van de specialist in Eetverslaving

Zelf een vraag over Eetverslaving? Klik hier.
Meer vragen over Eetverslaving.

Beheerder worden?

De rubriek Eetverslaving heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Eetverslaving Klik hier.

RSS over EetverslavingVragen over Eetverslaving via RSS. Klik hier.
RSS over Eetverslaving op jouw website?Vragen over Eetverslaving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over EetverslavingVragen over Eetverslaving via E-mail. Klik hier.

hoe moet ik dit alleen doen?

[Gesteld op: 17-02-2008]

Toelichting:
Ik ben me al bewust van heel veel dingen, dat ik eet omdat ik mezelf niet accepteer en ook uit verveling, dat het niet helpt om maaltijden over te slaan enz. Het gaat bij mij op dit moment ook niet echt over het gewicht. Ik krijg namelijk door mijn werk dagelijks genoeg lichaamsbeweging en blijkbaar compenseert dat. Maar ik heb geen controle over eten. Ik wil het liefst gewoon gezond en regelmatig eten en als tussendoortjes fruit, maar dat krijg ik niet voor elkaar. Ik ben verslaafd aan alle slechte tussendoortjes en hoe ik ook probeer, ik kan er niet mee stoppen. Een oplossing zou zijn het niet in huis te hebben maar het is ook al heel moeilijk om het niet te kopen (ook zonder honger in de supermarkt) en bovendien heb ik een kind die toch ook wel eens wat moet mogen. Maar als ik het in huis heb gaat het dus op, binnen een dag. Ik wil zo graag in staat zijn om bijvoorbeeld met een pak koekjes een hele week te doen! En dat gaat gewoon niet, ik denk dat het voor mij net zo moeilijk is om van de zoetigheid af te blijven als voor een roker om te stoppen.
Ik wil sterk genoeg zijn om het alleen onder controle te krijgen maar mijn radicale pogingen om al die zoetigheid voor altijd te laten staan houden nooit meer dan een week stand. Heeft u misschien tips voor mij? Ik wil geen professionel hulp zoeken, ik wil het zelf doen.
Antwoord:
je bent je inderdaad al bewust van veel dingen en dat helpt! toch lees ik dat je van jezelf ook veel verachtingen hebt en dat deze verwachtingen ook hoog zijn en misschien wel te hoog. zo eis je van jezelf dat je sterk genoeg bent om het alleen onder controle te krijgen en lijkt het alsof je het als falen ziet dat je pogingen om te stoppen geen stand houden. ik vind dat wel heel streng naar jezelf. je erkent dat je een probleem hebt en dat je verslaafd bent aan eten (voornamelijk slechte tussendoortjes). het is dan daarbij belangrijk om te beseffen dat het bij de overwinning van je verslaving niet alleen draait om wilskracht. het is wel nodig, maar het draait ook om cognitieve en biochemische processen. Een tip van mij is om je dat te realiseren, dat je niet de strijd aan gaat met je verslaving, want die ga je niet winnen. je moet leren om ermee om te gaan en dat is iets anders. je bent nu gewoon nog niet sterk genoeg om koekjes in huis te hebben.
ik zou je willen adviseren om erover te lezen als je geen professionele hulp wilt hebben. het boekje van Peter Daansen, leven met obesitas. is een hele goede. niet dat jij obees zou zijn, maar er staan veel bruikbare tools in.
probeer hjezelf niet te veel bloot te stellen aan verleidingen en probeer niet te veel van jezelf te eisen. accepteer dat je verslaafd bent en handel daarnaar. schakel een vriendin in om samen boodschappen te doen, bijvoorbeeld. houd een dagboekje bij wanneer je te veel eet, welke situaties, gedachten en gevoelens en gedragingen bijhouden. daarin kan je patronene leren herkennen, die je vervolgens kan zien aankomen en je planning daarop baseert. ga bijvoorbeeld 's avonds sporten als de avonden moeilijk voor je zijn.

veel succes en sterkte. heb vertrouwen in jezelf en wees mild voor jezelf.

Barbara
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan hoe moet ik dit alleen doen?:

vazalo-wetgeving
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-02-20 01:06:48
Mijn bouvier hangt verschrikkelijk aan mij.
      [Gesteld in Hondengedrag]
2011-11-25 15:49:31
Hond plast sinds kort in huis.Hoe leren we dit af?
      [Gesteld in Hondengedrag]
2012-12-23 19:18:13
verlatingsangst??
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-07-13 17:43:20
krabt sinds kort aan de deur
      [Gesteld in Hondengedrag]
2014-03-27 17:29:10

Gemiddelde score Eetverslaving: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+