Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Recreatie » Handwerk » Naaimachines » Naaimachine Reparatie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Naaimachine reparatie en krijg online een antwoord van de specialist in Naaimachine reparatie

Zelf een vraag over Naaimachine reparatie? Klik hier.
Meer vragen over Naaimachine reparatie.

Beheerder worden?

De rubriek Naaimachine reparatie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Naaimachine reparatie Klik hier.

RSS over Naaimachine reparatieVragen over Naaimachine reparatie via RSS. Klik hier.
RSS over Naaimachine reparatie op jouw website?Vragen over Naaimachine reparatie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Naaimachine reparatieVragen over Naaimachine reparatie via E-mail. Klik hier.

De bovendraad pakt de onderdraad niet.

[Gesteld op: 13-03-2012]

Toelichting:
Lewenstein Economic 360.
Nadat een flink aantal leerlingen op deze machine gewerkt heeft, bleek dit probleem ontstaan te zijn. Kunt u ons aangeven waar we moeten zoeken om het probleem op te lossen?
Antwoord:

beste mevrouw / mijnheer,

Ik ga mijn best voor u doen. Het volgende verhaal ziet er moeilijker uit dan dat het is, maar het is wel een uitgebreid verhaal.

Als eerste moet u bepalen wat het probleem veroorzaakt, en dat gaat als volgt:

rijg de boven- en onderdraad in volgens de gebruiksaanwijzing (dat klinkt overdreven, maar het kan gewoontefouten uitsluiten). Laat het klepje naar het spoelhuis open zodat u kunt zien wat er gebeurt. Draai nu met de hand de naald naar beneden. als de naald naar beneden gaat ziet u om het spoeltje heen de "meenemer" ronddraaien (die scherpe punt die om het spoeltje draait). Als de naald in de onderste positie staat, steekt hij een heel klein stukje in het spoelhuis en staat de punt van de meenemer nét voor de naaldpunt. Draait u verdar, gaat de naald omhoog en draait op dat moment de meenemer vlak voor de naaldpunt langs en haakt zo in de bovendraad en trekt deze om het spoeltje heen en de steek is gemaakt. Tot zover de theorie en gaat het vanaf hier spannend worden.

Er kunnen nu een aantal dingen duidelijk worden:

de naald gaat omlaag en de meenemer draait niet. Dat zou betekenen dat het mechanisme dat de meenemer aandrijft ergens stuk is. Helaas is hier een monteur voor nodig.

De naald gaat naar de onderste positie, maar de meenemer is dan al voorbij de naald, OF de meenemer komt nog niet in de buurt. Dat betekent dat de timing van het mechanisme van slag is. Ook hier geldt dat een monteur de zaak moet fiksen.

De naald gaat omlaag en komt niet laag genoeg (volgens mij wringt hier de schoen) U geeft zelf al aan dat de machine erg intensief gebruikt wordt door verschillende mensen. Het kan gebeuren dat de naald tijdens het werken op iets hards stuit (niet iedereen is even zunig met de spullen) Hierbij kan het gebeuren dat de naaldhouder een heel klein beetje omhoog schuift in zijn bevestiging. Dit kunt u zelf oplossen door aan de linkerkant van de machine de klep te openen waar het lampje zit. U ziet hier de naaldhouder zitten in een klein vierkant blokje dat op zijn beurt weer vastzit aan een stangetje. In dat vierkante blokje zit een schroef die de naaldhouder vasthoudt. Draai met de hand de naald in de onderste positie en draai de schroef van de naaldhouder een beetje los zodat u de naaldhouder op en neer kunt bewegen. Schuif de naaldhouder zover naar beneden dat de put van de naald nét iets in het spoelhuis steekt en het oog van de naald vlak onder de hoogte van de meenemer zit. Draai nu de schroef weer goed vast. Als u dit alles heeft overleefd is het tijd om te contrloeren of de machne weer in het gareel staat. Draai, nog steeds met de hand, de machne een paar maal rond en maak op die manier een paar steken. Werkt alles, dan kunt u de machine weer electrisch laten draaien.

Ik hoop dat ik u een beetje op weg heb geholpen en ik zou het erg waarderen als u mij van het resultaat op de hoogte wilt houden. Dan weet ik of ik in de goede richting zit te denken.

Ruud

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan De bovendraad pakt de onderdraad niet.:

Mijn Aigger naaimachine stikt niet, maar rijgt.
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2010-07-12 20:54:34
Brother naaimachine loopt steeds vast
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2010-10-10 13:17:25
Naaimachine stikt/hecht niet
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2011-05-03 21:35:09
Hoe kan ik de onderspanning goed instellen?
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2011-09-03 15:55:39
Bovendraad rijgt?
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2012-04-09 12:48:25

Gemiddelde score Naaimachine reparatie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+