Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bouw » Ruimtelijke Ordening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ruimtelijke ordening en krijg online een antwoord van de specialist in Ruimtelijke ordening

Zelf een vraag over Ruimtelijke ordening? Klik hier.
Meer vragen over Ruimtelijke ordening.

Beheerder worden?

De rubriek Ruimtelijke ordening heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Ruimtelijke ordening Klik hier.

RSS over Ruimtelijke ordeningVragen over Ruimtelijke ordening via RSS. Klik hier.
RSS over Ruimtelijke ordening op jouw website?Vragen over Ruimtelijke ordening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Ruimtelijke ordeningVragen over Ruimtelijke ordening via E-mail. Klik hier.

Overpad huurwoning, wat voor recht heb ik?

[Gesteld op: 12-03-2012]

Toelichting:
Ik en mijn partner wonen sinds november 2011 in een huur hoekwoning. Wij hebben recht van overpas voor onze buren. Nu bestaat onze tuin uit twee delen een betegeld stuk (dan recht van overpad) en dan een groen gedeelte. Wij hebben in het begin bij de buren aan gegeven dat we graag privacy willen hebben en dat wij het pad naar achteren willen verplaatsen (en de daarbij komende kosten voor onze rekening zijn) ook hebben wij dit aan de woningvereniging aangegeven en die vonden het goed mits de buren akkoord gaan. In het begin waren de buren er het over eens dat ze onze privacy gunnen want zij moeten er ook niet aan denken dat mensen steeds door hun tuin lopen. Maar omdat de buren niks aan hun tuin willen doen om het recht van overpad te kunnen verplaatsen, willen ze dat het overpad blijft liggen waar het ligt. En een hek plaatsen aan beide kanten is ook geen optie want dan kunnen we ook niet meer van onze tuin genieten. Mag ik wel een deur maken (die niet op slot kan)?
Antwoord:

U mag het pad niet afsluiten en dat doet u dan wel, ook al kan de deur niet op slot. ook hiervoor heeft u toestemming nodig van uw buren.

Is het nog een optie dat u er voor zorgt dat uw buren toegang krijgt als u het pad toch verplaatst? Dat kost u wel wat maar het levert ook wat op, wellicht een idee.

Mocht het toch tot een oplossing komen waarbij het pad wordt verplaatst, raad ik u aan het vast te leggen op papier en het naar zowel de buren als de woningcorporatie te sturen. Dan kan er nooit beweerd worden dat u geen toestemming heeft gehad.

 
Reactie vraagsteller:
De buren willen helemaal geen medewerking geven, ook al hebben we aangeboden om op onze kosten een pad in hun tuin te creeren. De woningbouwvereniging zegt op haar beurt niets te kunnen/willen doen aan deze situatie. Over de deur (ik bedoelde eigenlijk een hekje zodat er niet jan en alleman achter het huis kan komen) dacht ik dat dat wel mocht want er is toen uitspraak geweest bij de rijdende rechter dat ging ook over een hekje op het recht van overpad en dat mocht toen wel (was ook een huurwoning).

Er word in de huurovereenkomst niets gerept over recht van overpad.
 
Antwoord Beheerder:

Uitoefening van een erfdienstbaarheid moet op minst bezwarende wijze. Het kan zijn dat (indien het bij een rechter komt) dat u gelijk krijgt. Maar in eerste instantie is het dus zonder hekje, deur, etc, tenzij uw buren daar geen bezwaar tegen hebben.

De wet legt dus niet uit wat de minst bezwarende wijze is, dat wordt onderling of via een rechtelijke uitspraak bepaald.

Ik weet niet of het plan van de deur / hekje aan de buren is voorgelegd? Dat zou ik dan proberen, temeer zij begrip hebben, dat u graag privacy wilt.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Overpad huurwoning, wat voor recht heb ik?:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31

Gemiddelde score Ruimtelijke ordening: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+